razlika: skunk – trava
Sam tko, glede tega kakšne vplive ima; name nima nobenega negativnega učinka (kot enega izmed le-teh se šteje pozabljivost, vendar je bila ta prisotne že odkar vem sam zase), kar vam iz prve roke rečem, v petek, soboto zvečer al pa tut med tednom, pred spanjem al pa na žuru mal zelenga namest rujnega… pa isto uživaš, stem da si zjutraj brez mačka pa dejansko dobro naspan (ja, tut laži spim zadne čase ob konzumiranju)
Glede tega kakšna pa je roba; kot je v dokumentarcu Poročilo: Žbe rekel Vito Rožej, slovenci smo pač vrtičkarji in zase vem da če posadim nek v naravi kašno rožco, mi je nebo nobedn šov špricat, kvečjem posrat al pa poscat se gor (nič slabga ubistvu) al pa če kupm od prjatla k na tak način goji.
Aja pa, poham redno zej kšne 2 leti pa guess what? Še zmeraj sem sposoben reči ne ko mi kdo ponudi kaj močnejšega…
Pa bodte zdravi, tisti k ste pa naivni; ja vam pa ni pomoči
Se bom vrnil na prvotno temo.
Konoplja oziroma latinsko Cannabis je dvodomna rastlina, ki obsega tri podvrste: Cannabis sativa, Cannabis indica in Cannabis ruderalis (manj poznana vrsta)
Marihuana je ime le za cvetove cannabisa (slengovsko ‘vrhe’, vršičke), ki izvira iz mehike, ter so ga Američani začeli uporabljati kot antipropagando konoplji (to ime so izbrali za plakate, opozorila, itd, ker naj bi izgledalo najbol ‘nevarno’)
Kako je pri nas ???
Za obstoj Cannabis ruderalisa pri nas nisem še slišal, pa tudi v katalogih znanih semenskih bang ga še nisem zasledil. Natačneje ga ne poznam.
Raseta pa pri nas tako Sativa kot Indica, in sicer Sativa ima bol vesel, socialen, zabaven učinek, z veliko smeha, veliko se dogaja, ljudje postanejo bol ”talkative’, včasih tudi naraste volje do dela, produktivnosti.
Indica pa ima veliko bolj sproščujoč, blažilen, uspavalen učinek, pogost izraz povezan z indiko je ‘couch-lock” kar pomeni da te ”zaklene na kavč :D” seveda se tudi pri indici pojavijo veselje, zabava, vendar bolj prevladujejo prvotno omenjeni učinki. Vsa medicinska konoplja je večinoma Indica (bolj lajša bolečine, ter ima več CBD-ja oz kanabidiola, ki naj bi zaviral rast rakotvornih celic)
Kaj je sedaj Skunk oz kaj domače ? To so le ulična imena, oz kot je nekdo prej napisal, Skunk ni nič več kot le strain cannabis indice.
Kot lahko zasledite v mnogih katalogih semenskih bank, je veliko vrst konoplje mešanih, npr, poleg ostalih podatkov za vrsto (čas cvetenja, višina, % THC,) dobite še ”genetiko”, npr: ”Pure sativa”, ”70 % indica – 30 % sativa”, ”Indica dominant” itd, itd.
Autoflower ?? Kaj je to ?? To ni posebna vrsta cannabisa, temveč le sativa ali indica ki ima dodan gen za cvetenje, torej nima faze vegetacije, že takoj ko začne rasti je v fazi cvetenja.
Cannabis lahko kot mnoge rastline gojimo Outdoor in Indoor (zunaj in noter, pod umetnimi pogoji). Outdoor rast, je naravna, rastlina rase v naravnem okolju, ki pa nikoli nima 100% pogojev za rast (preveč piha, premalo sonca, premraz,…), zato je Outdoor konoplja v večini primerov manj močna oz. ima manjšo koncentracijo THCja, (ponavadi do 10%). Medtem ko pa če cannabis gojimo v umetnih pogojih, postanejo tile pogoji dosti boljši (ventilacija, stalna svetloba, dovol vode + gnojila), in tako nastane veliko močnejša, Indoor marihuana (običajno tam do 30 % THC).
Če se spet vrnemo na ulična imena, se ta pogosto enačijo kar domačica kot Outdoor ter Skunk kot Indoor, domačica naj bi imela več listkov, manj kompaktna, Skunk pa nabite, kompaktne, mastne cvetove.
Tako, to je to glede tega. Upam da je kdo prebral, čeprav mogoče, da se v kakšni malenkosti tudi motim, me boste popravili če se kdo kaj več spozna.
Lp
Ignorance is bliss oz nevednost je blaženost…ane…
Najlažje je sledit masam in se strinjat da to je pa DROGA….a alko pa ni, tobak pa ni, kava pa ni….
Problem nastane, ko si ljudje ne znajo postavit mej….vse je odvisno od posameznika in na bruhanje mi gre ko ste eni pametni brez kakršnih koli argumentov in informacij…
Od danes naprej je zame svinjina droga, ker je mastna, maši žile in ljudje pol umrejo od infarkta in vsak ki je svinjino je od danes zame đanki…..bolno res!!!!!
Pozdravljeni
Imate težave z sklepi . . .koleni . . .itd
nekdo vam izdela mazilo iz kanabis – sative . . .
( brez plačila ) . . . stvar deluje
za nasljedjno sezono se ponovno priporočite . . .
sami si vzgojite surovino. . .
ste v kazenskem prekršku . . .
ne kadite ali kakorkoli zlorabljate substance . . . .
POTREBUJETE SAMO MAZILO . . . .
KAJ STORITI ? ali sem kriminalec ???
5000 let smo samozadostni danes pa eno vrhunskih alter zdravil kriminaliziramo zaradi farma – lobija, ki nam v zameno ponuja ( light schow ) – efekt arcnije . . . . .
placebo . . . .
thing racional people . . . . .
Branislav D
Branislav Debevc,
Če bi meni pomagalo neko zdravilo iz kanabisa proti bolečinam, revmi, karkoli…potem bi se priporočala tej osebi, da mi ga ponovno dostavi, vendar samo v količinah, kot bi jih potrebovala. Zagotovo pa ne bi substance pričela sama gojiti doma. Zakaj le? Če pa bi že izdelava samega zdravila bila toliko bolj zapletena in je enostavneje, če ga dobim že izdelanega.
Ni problem v kanabisu; danes je veliko izdelkov na tržišču, ki naj bi bili zdravilni za to in ono, ravno iz te rastline. Ampak jih pridelujejo na legalen način.
Kakšni so vaši motivi, da ste pričeli z gojenjem marihuane, boste najbolj vedeli sami. Vsekakor pa razmisite ali se vam to početje glede na kaznjivost dejanja izplača.
Lepo vas pozdravljam,
nono calm down … problem je za tiste k ne vedo kaj kupujejo ampk sam da majo…če pa ti to veš od kje izvira in kko je ta rastlina zrastla je use čist drgač. sej isto je s sadjem … jst osebno mam rajš tisto jabolko k je iz slovenije in ne unga iz brazilije npr. k bog ve s čim use so ga našprical d je zdržal tako dolgo pot. za vse je isto ! mal si preberte kšne članke od konoplje in njenih zdravilnih učinkih… vsi pa vemo zakaj je ilegalna… Sam zato ker bi farmacija sčasoma propadla.
No zdaj se bom pa še jaz oglasil prvo kot prvo kdorkoli postane odvisen od marihuane je bedak če malo pomislite kdo postane zasvojen z marihuano so moderni ljudje. Rastafarjanci kadijo travo a so zasvojeni ne a majo probleme majo pol po nekem času 🙂 ampak ne takih kot moderni ljudje edini ki se lahko zasvojijo so moderni ljudje. Indijanci iz mehika konzumirajo pojotle a so zasvojeni s tem ?? Pri nas so imele čarovnice obrede z volčjo češnjo z hudičevo zeljo daturo in podobno a so ble zasvojene ne. Hh edin problem je s uživanjem teh rastlin je da čez čas lahko povzročijo raka na jetrih in podobno. Pač tko je le kapljica loči zdravilo od strupa. Če se že hecate z razhudnikovkami previdno ;). Vseeno so pa razhudnikovke 100000 keat bolš kot vsa marihuana ki jo dobite na ulci zakaj ker folk ne ve za njih in ker so razhudnikovke take da te one popeljejo na trip ti nimaš nobene oblasti 🙂 nad tem. Zato se je đankii jih tudi bojijo, ker jim pokažejo resnico ponavadi je tko da datura ko jo đankiji vzamejo da bodo tripal in da bodo kul jim pokaže njihove strahove v najhujših primerih jih pa ubijejo navsezadnje so to zelo strupene rastline atropin je eden glavnih sekundarnih metabolitov ki povzročajo tripanje in lahko tudi smrt. Tko da folk ne se zadevat z travo brezveze ko jemleš travo jo jemli s spoštovanjem in ne boš postal zasvojen 😉 če si pa bedak in hočeš bit high in kul pol pa boš kr kmal biu zaveden in boš še heroin pa kokain probu hh sam teh dveh drog pa ne priporočam ker jih proizvajajo ljudje z gnilim namenom hh in pol se čudiste zakaj folk to jemle gnil folk gnila droga gnili ljudje gnili proizvodi. Zato pa datura in ostale razhudnikovke niso v splošno uporabi ker pokažejo užoivalcu kakšni so česa se bojijo zato jih pa ne marajo.
pa srečno ane
pa ne konzumirat sintetičnih drog ane. Če že konzumirate konzumirajte razhudnikovke in ne zato da boste zadeti ampak mejte jasen namen zakaj to počnete pa bo kul. 😉 Problem ljudi je ker mislijo da ne bodo umrli in ker se majo za bogove na planetu hahahahahahahahahaha weirdoti hahahahahaha
Zivijo…
Brala sem vase odgovore in vprasanja…morem recit da se z nekaterimi ne strinjam…trava ni poguba…trava ni droga…res je da te zadane da se pocutis “high” ampak ne povzroca nasilja tako kot nekatere ostale…trava te sprosti…da vam povem svojo zgodbo…imela sem astmo,ki se mi je kasneje pozdravila sama 2 meseca pa zacetku uzivljanja marihuane…res je da ima trava tudi slabe ucinke npr.spomin,ampak vseeno ima vec dobrih kot slabih,tako da ne pisat da je trava poguba
Pozdravljeni,
vsaka učinkovina ima dobre in slabe učinke. Ali bomo določeno učinkovino uporabljali odločamo na osnovi razmerja med slabimi in dobrimi učinki.
Dala bom en primer, če uporabljamo kanabinoide z namenom zmanjševanja slabosti po kemoterapiji, nas neželjeni učinki na spomin in druge kognitivne sposobnosti ne skrbijo toliko, kot če mlada, zdrava oseba, uporablja travo z namenom doživljanja psihoaktivnih učinkov. Razlika je, a ne?
Lep pozdrav,
Draga Daniela, vidim, da je forum reklamiranje vašega biznisa. V vaši vnemi / beri-zaslužku /
trosite same neumnosti glede konoplje. Pa lep večer vam želim.
Pozdravljeni,
Ko nekoga obtožite sa trosi neumnosti, bi bilo fino če bi to tudi argumentiral. Kaj je neumnost, zakaj mislite da je neumnost in kakšne veze ima to z mojim “biznisom”? Naslednjič paušalnih obtožb ne bom objavljala, svoje frustracije zdravite nekje drugje, ok?