razlika: skunk – trava

Nevedna, ne vem, v cem je razlika. Mi lahko pomagate?

Hvala.

B.

Te popeljem skozi en šnelkurs marihuanskih različic …

– domačica: običajni posušeni marihuanini vršički, večinoma vzgojeni na prostem, normalen vonj;
– hašiš: strjena smola, ki se nabira na vršičkih, bogata s THC-jem, rjave barve, običajno v lepljivi obliki manjših kock, kroglic in skoraj brez vonja (tudi pri kajenju), občutek po uživanju pa malce drugačen;
– ****: hašiš malo slabše kvalitete in bolj lepljiv;
– perje: zelo slabi listi z vršičkov, ki se uporabljajo za kuhanje bhanga – lahko ga tudi pokadiš, ampak posebnega učinka ni, ker je premalo nevezanega THC-ja;
– skunk: “najboljša” trava, ki jo dobiš, rastlina vzgojena pri idealnih pogojih v zaprtem prostoru, je pa med drugim tudi hibrid oz. je z določenega pogleda načrtno mutirana. Takšni vršički so zelo kompaktni (na pogled je je malo, v resnici veliko) in veliko dražji (cca. 2.000 SIT za gram, drugod še več), potrebno doziranje je minimalno – za maksimalen učinek je dovolj že malo več kot gram in se trije lahko kar pošteno napuhajo. Izrazit vonj, enim tudi zelo prijeten. Po njem se skunk tudi prepozna.

Običajno vzgojena trava (domačica) se deli potem na indico in sativo. Indica je tipična trava, ki kroži okrog po Sloveniji (najbolj odmevna tržna različica je White Widow – najpogosteje v Amsterdamu). Dolžina učinka je odvisna od človeka, stanje pod vplivom pa je podobno pretirani sproščenosti itd. Prav tako povzroča veliko lakoto in dviguje spolno slo.
Sativa je na drugi strani zelo podobna skunku (eni se še zdaj ne morejo zediniti, če je sativa skunk ali ne) in v Sloveniji zelo zelo redka. Sam sem jo kadil mogoče petkrat v življenju, in to še čisto svežo, staro teden dni. Pri sativi je treba paziti, če si čustveno preveč šibak, ker lahko povzroča paranojo. Mene osebno ne gane, ker sem pač samo zadet, ampak kolega si je dejansko predstavljal neke leteče krokodile, in ta njegova patetičnost me je hudo šokirala. No, sativa ima precej močnejši učinek od indice.
Jaz rad označujem sativo hot heavy stoner travo, indica je pa samo “high” varianta. Skunk je nekje približan sativi, običajno pa jo – če je dobro pridelan – presega. 😉 V številkah recimo: indica ima THC-vsebnost od 1-5 %, sativa v povprečju 5-8, skunk pa 20, dober tudi 30 in več. Je pa drugače meni osebno skunk najboljša trava, čeprav ni za vsako priložnost, ker učinek kar traja in traja.

Se opravičujem – najbrž gre za avtomatsko cenzuro. Namesto zvezdic bi moralo pisati TIHS, če prebereš nazaj. 😉

Hvala za tako izčrpen odgovor, ki mi je vsekakor odprl oči.

Lp,

B.

Še to sem pozabil povedati – skunk lahko prepoznaš tudi vizualno. Običajno je bolj pisan. Videti je, kot če bi se nanj nabrala plesen (in tudi če se, je to dobro, ker plesen na vršičkih veže nase THC in s tem dobiš boljši izkoristek), barve se pa mešajo – od tiste žive zelene pa do svetlorjave. Ko ga primeš v roke se začne drobiti, ampak v velike kose.

zivio.cannabis obstaja dve poznani vrsti.sativa-indika.1 je 2-3m in ima 11 parni list 2 je indika raste 60 -130 cm in ima liste 6konckov.trava delimo v 3 skupine in to po % thc…5-10%,8-15%,15-20%

Koliko je povprečna cena skunka po sloveniji?

In še vedno pridejo leteči krokodili kot je opisoval model glede efektov?

indica je stone, sativa je high
skunk je podvrsta (strain) indice
skunk ni enako indoor grow
skunk lahko gojiš tudi zunaj
trava je le splošen slengovski izraz

Pozdravljeni.

1. Zanima me, kako to, da je tukaj objavljen podatek o ceni- (1g=…)?
2. Izjavljam, da pogrešam prispevek moderatorja/ ke.
3. Sam razumem ta forum v svoji namembnosti, kot pomoč, posvet s strokovnjakom…
“(Imate težave z drogami, mogoče kdo okoli vas? Vprašajte in se posvetujte s strokovnjakinjo.)”

So vsi zgoraj podatki resnični ali zavajajoči, potrebni ali odveč in človeka usmerjajo vstran od sebe – od bistva težave, s katero se je dejanjsko potrebno soočiti? Podal jih je nekdo, ne strokovnjak tega foruma. To me skrbi.
Sam se namreč sprašujem, ali smo ljudje res tako malo vredni, je res vse drugo od človeka tako cenjeno – vredno tolike pozornosti?
Se mar Ljudje res ne zavedamo, da je prvo bistvo stkati dober odnos sam s sabo, saj kamor koli greš ČLOVEK, tam si ti. Ne moreš uiti sebi, pa kar koli počel s seboj.

Koliko stane, kakšni so učinki, če mešam tako, če dodajam to, kako dolgo drži, … Kje si tukaj Ti, ČLOVEK? Kdo je tukaj v ospredju’ Kdo je tukaj deležen večje pozornosti?
ČLOVEK, NE DAJAJ SE V NIČ. SMISEL TVOJEGA OBSTAJANJA RAVNO TAM, RAVNO V TEJ DRUŽINI, RAVNO V TEM OKOLJU, RAVNO V TEM ČASU JE DRUGJE. ČLOVEK, ne išči zlata v rudniku premoga, to je utopija, to je norčevanje se iz sebe- nikogar drugega!
Zlato je v tebi – dragocenost, ki te lahko trajno v slehernem trenutku osreči je v tebi. Za to ne potrebuješ denar, ne potrebuješ krasti, ne poptrebuješ vozovnice, ne potrebuješ čas do tja,… saj si že pri sebi. Če se ne vidiš si slep, če ne zaznaš svoje dragocenosti si slep. Nadeni si očala , DA BOŠ LAHKO BIVAL V SLOŽNOSTI S SEBOJ IN POSLEDIČNO Z OKOLICO.

ČLOVEK, resnično ti želim , da bi bil RPZ v tem, kar je v tebi, kar dejansko si.

(Očala- Ljubezen)
(RPZ- ravno prav zadovoljen)

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

D.P.

Vsa čast, bi lahko dalo marsikomu mislit!!!!

Droga je poguba!!!!

Spoštovana Nana.

Vidim zapis, droga je poguba. Zapis mi daje vtis velikega razočaranja a hkrati veliko ljubezni do so človeka. Kako je pri vas, okrog vas glede droge?
Upam, da vas ne prosim preveč.
Hvala za odgovor.
Mir in vse dobro vam želim!
D.P.

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

Droga je poguba.

Marihuana ni droga, je naravno zelišče 🙂

… KI IMA TAKŠNE IN DRUGAČNE UČINKE.

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

D.P. prosim ne govori neumnosti, koliko je smrti zaradi alkohola? koliko je smrti zaradi trave same? niič!
imas prau glede tega da to ni način življenja, vendar če ti gram skadiš enkrat na tedn deluje trava kot zdravilo ne kot droga…

Kinava !

imas prau glede tega da to ni način življenja, vendar če ti gram skadiš enkrat na tedn deluje trava kot zdravilo ne kot droga…

A ne vidiš, da je prav v tem problem????
Trava kot zdravilo….
Zdravilo se jemlje takrat kadar je človek bolan…. Se pravi da tisti ki jemlje travo ima bolezenska znamenja.
Torej se jemlje travo kot kurativno sredstvo… za kaj pa? Ehhh….in tukaj je srž. Raje kot sam sebe pogledati v ogledalu raje zavit smotko…..

marihuana ni droga! dajte se že enkrat izobrazit!

Ma kaka droga neki.

Govorim iz lastnih izkušenj!

Trava je samo zališče, ki te dejansko sprosti.

Na dan pokadim okoli 2g marihunane. Lahko vam povem, da name vpliva zelo pozitivno. Ocene sem izboljšal iz 2 na 4 🙂 Zelo bolj sproščeno se počutim, pridobil sem na samozavesti in sedaj se takoj lahko vklopim v družbo.

Prosim vas, da ne klatite neumnosti, da marihuana škoduje zdravju.

In tista fora, da če naj bi kadil travi bi po nekem času začel z tršimi drogami. Joj kakšne buče! Niti pomislim ne, da bi probal kaj hujšega. Niti alkohola in cigaret ne prenesem.

z dolgoletnim konzumiranjem trave sem si nevede pozdaravil sinuse. Glavoboli so me spremljali od rane mladosti. Imam mir 25 let. Minilo je 20. let ko sem prenehal z travo in sinusi so še sedaj v redu. Ljubitelji kajenja trave, opozarjam vas, da se ne zgovarjate doma pred starši ali kje drugje da si zdravite sinuse. Vsak kadi iz lagodja, res pa je da pozitivno upliva na določena zdravstvena stanja. Toliko za danes.

Dej ne pametujte madona no…današnja trava,skank, definitivno ne spada pod naravna želišča in nevem kaj še….”ZDRAVILNA” se uporabljajo v zdravstvene namene ja,vendar tisto kar kupiš na ulici to 100% ni in nikoli ne bo!! Marihuana,Cannabis je DROGA in to mehka droga!!
Danes kupiš 1g trave,jutri bo namočena v strehnin,pojutrišnjem namočena oz. špricana z PCP ali angelski prah, če že hočete konjski anastetik!!!
Zdej se bo pa oglasl milijon ljudi kako oni ne kupujejo tak shit….kaj vi ku** veste kaj kupujete….PAMET V ROKE IN NE KVASIT TAKE NEBULOZE TULE GOR DA JE MARIHUANA ZDRAVILNA!!!