Najdi forum

Zmeren izliv, praktično brez sinovitisa.

 

Lateralni meniskus je normalen

 

Še vedno precej izražen edem kostnine spodnje polovice patele in pa edem Hoffa maščevja pod patelo – podobno izraženo kot na predhodni MR preiskavi.

 

Sklepni hrustanec patele spodnje polovice, kjer je bila delana hondroplastika, je praktično povsem odsoten, viden je velik hrustančni defekt globine do kosti – hondropatija gradus 4.

 

V predelu medialnega kompartmenta na strani femurja, kjer je prav tako bila delana hondroplastika, je sklepni hrustanec prisoten, relativno ohranjene debeline, pričakovano nekoliko neravne konture, signal subhondralne kostnine v tem delu primeren – primerno stanje. Nekoliko zadebeljena sklepna kapsula infrapatelarno v poteku infrapatelarne plike – pooperativna fibroza vzdolž infrapatelarne plike, plast fibroze debeline 3-4 mm (sicer tipičnega izgleda nodularne artrofibroze ne diferenciram)

 

Hvala in lp Snežana Sunarić

Spoštovani!

Kaj točno Vas zanima?

Glede na MR, imate razlog za določene težave, vendar moram vedeti, kakšne točno imate, kakšne posege ste imeli na kolenu ter kdaj …

Z lepimi pozdravi,

Klemen Aleš Pilih

Pozdravljeni,

 

Pri meni je bila leta 2022 narejena hondroplastika medialnega femoralnega kondila in  pogačice levega kolena.Nato je bila septembra 2023 narejena ekscizicija fibroze in ganglija ob kolenu aplikacija ambijske membrane,po kateri je prišli do pošto operativne dediščine rane s fistulo ob notranjem delu kolena in sem bila ponovno operirana novembra 2023,ker se stanje ni umrilo sem imela decembra 2023 sem imela decembra MR kje je pokazala:

V kolenskem sklepu je večji izliv.

12 mm velik intraosalni ganglion v tibialnem platoju pod narastiščem PCL.

Zmerno hipertrofična medialna parapatelarna plika.

Zmeren edem infrapatelarnega maščevja.

Kolateralna ligamenta in križne vezi so ohranjeni.

Videti je majhen defekt na prehodu medialnega kolateralnega ligamenta v medialni retinakulum patele – lahko stanje po operaciji v tem delu.

Tetiva kvadricepsa in lig. patellae sta primerna.

Pogačica je normalne lege, v spodnjem delu je kostnina pogačice je zmerno edematozna.. Hrustanec pogačice je na strani lateralne fasete v arealu velikem približno 11 mm izraziteje stanjšan – gradus 3 hondropatija.

Hrustančne površine tibiofemoralno lateralno so ohranjene.

Hrustančne površine tibiofemoralno medialno so v obremenilnem področju na strani femoralnega kondila blago degenerativno spremenjene – gradus 2.

Lateralni menisk je normalen.

Medialni menisk je v področju notranjega roba korpusa nekoliko degenerativno fibriliran.

Signal prikazanega skeleta je normalen.

Drugih posebnosti ni videti.

 

MNENJE:

Izliv v kolenu.

Medialna plika, edem infrapatelarnega maščevja.

Intraosalni ganglion pod narastiščem PCL.

Izrazitejša hondropatija pogačice.

Blaga hondropatija medialnega kondila femurja.

Blage degenerativne spremembe medialnega meniska.

Kje so mi potem februarja 2024 naredili  atroskopijo sinovktemijo.Ampak se stanje ni nič izboljšalo in sem bila hospitaliziran kje so mi dajali protivnetna in protibolečinska zdravila in ponovno smo naredili Mr kje je pokazala:

Zmeren izliv, praktično brez sinovitisa.

 

 

 

Lateralni meniskus je normalen

 

 

 

Še vedno precej izražen edem kostnine spodnje polovice patele in pa edem Hoffa maščevja pod patelo – podobno izraženo kot na predhodni MR preiskavi.

 

 

 

Sklepni hrustanec patele spodnje polovice, kjer je bila delana hondroplastika, je praktično povsem odsoten, viden je velik hrustančni defekt globine do kosti – hondropatija gradus 4.

 

 

 

V predelu medialnega kompartmenta na strani femurja, kjer je prav tako bila delana hondroplastika, je sklepni hrustanec prisoten, relativno ohranjene debeline, pričakovano nekoliko neravne konture, signal subhondralne kostnine v tem delu primeren – primerno stanje. Nekoliko zadebeljena sklepna kapsula infrapatelarno v poteku infrapatelarne plike – pooperativna fibroza vzdolž infrapatelarne plike, plast fibroze debeline 3-4 mm (sicer tipičnega izgleda nodularne artrofibroze ne diferenciram).

 

Kaj je za storiti.Jaz težko hodim od bolečin in ne morem skrčiti kolena.

 

Hvala in lp Snežana Sunarić

Pozdravljeni!

Se opravičujem za nekoliko poznejši odgovor, vendar nisem hotel odgovoriti preveč na hitro.

Vidim, da imate v predelu kolena kar pestro zgodovino.

Predvidevam, da so Vaše težave skupek Vaših osnovnih težav (okvarjene hrustančne površine) in dodatnih sprememb (brazgotin) do katerih je prišlo ob celjenju po operativnih posegih.

Skoraj pa sem mnenja, da bi Vas za kakšen konkreten nasvet moral osebno videti, da lahko ocenim gibljivost kolena, da natančneje vidivi, kaj točno je problematično.

Najbolje, da mi pišete preko spletne pošte: [email protected] in se bovo dogovorila v kakšni režiji bi se srečala.

Z lepimi pozdravi,

Klemen Aleš Pilih

New Report

Close