Qlaira
Qlairo sem redno jemala leto in pol..prejšnji teden pa so se mi pojavile zdravstvene težave in iz preventivnih razlogov smo jo odstanili.pojedla sem prvih sedem tablet,od 8.-11.pa nobene,danes sem vzela 12.-o in 13.in mislim nadaljevat..ali je to sploh pravilno ,ali bi morala načeti novo škatlico?Četrti dan brez tabletke se mi je pojavila rahla krvavitev..spolnih odnosov sicer trenutno nimam,a vendar-sem sploh zaščitena?
najlepša hvala za odgovor..lep pozdrav
Tudi sama jemljem Qlairo že pol leta. Želela sem prestaviti menstruacijo, na svojega ginekologa se zaradi njegove odsotnosti žal nisem mogla obrniti, zato sem za informacije glede prestavitve menstruacije vprašala v lekarni. Tam mi je farmacevtka odgovorila, da bi bilo mogoče to storiti tako, da bi normalno jemala prvih 21 tabletk in nato začela z novim zavojčkom. Zanima me, če to drži.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Tabletke Qlaria jemljem 3 leta. Prej pol leta sem opazila da imam zelo trde in boleče prsi, na strani blizu pazduh, kot bi bile zatečene. Pred kratkim sem imela tudi nekakšne izrastke pod pazduho, ki so nedavno izginili. Opazila sem tudi nenadno zmanjšanje libida in veliko se potim, prej pa s tem nisem imela nikoli problemov. Zanima me če je mogoče da se mi to dogaja zarati tabletk in če jih lahko za dva meseca preneham jesti, in potem nadaljujem z novim zavojčkom?
Hvala za odgovor.
Pozdravljeni!
Tablete Qlaira jemljem četrti mesec.
Žal se mi naslednja krvavitev obeta ravno sredi dopusta. Ker si tega nikakor ne želim, prosim, če mi lahko svetujete, katera metoda za prestavitev krvavitve bi bila najbolj ustrezna oziroma sploh možna. Torej, kako doseči prestavitev menstruacije ob dejstvu, da sem uporabnica Qlaire.
Zavedam se namreč, da Qlaira zaradi svojih specifik ni primerna za prestavljanje.
Hvala za pomoč in lep pozdrav,
Maja
Pozdravljeni,
že dlje časa uporabljam Qlairo. Vedno sem jih jemala vsak dan ob isti uri, razen včeraj (nedelja) in v soboto, ko sem popolnoma pozabila in jih torej 2 dni zaporedoma nisem vzela. Danes se mi je pojavila še krvavitev, sklepam da menstruacija, čeprav prezgodaj. Zanima me kaj naj sedaj naredim. Ali naj vzamem današnjo tabletko (torej ponedeljkovo), kot da se ni nič zgodilo, ali naj začnem jemati tabletke od začetka iz novega paketa?
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.
Niste napisala v katerem tednu jemanja. Če je to zadnji teden, jemljite tbl. dalje, a izpustite zadnji 2 neaktivni tabletki in kar takoj začnite z novim zavojčkom. Če ste v 2. tednu 7 dni uporabljajte dodatno zaščito. Če ste v 1. tednu jemanja vzemite urgentno kontracepcijo, če ste imeli spolni odnos. Tabletke normalno dalje in 7 dni vzdržnosti ali pa kondom.
p.s.: Ste imela pa sproščujoč vikend 😉
Se opravičujem, na to nisem niti pomislila. Torej, sobotna tabletka bi morala biti 14. po vrsti, nedeljska pa 15., torej ravno med drugim in tretjim tednom jemanja. Tako da če prav razumem, jemljem tabletke normalno dalje (in 7 dni uporabljam dodatno zaščito) in ne vzamem sobotne in nedeljske “za nazaj”?
Pa najlepša hvala za odgovor. 🙂
Pozdravljeni!
Imam nekaj vprašnj v zvezi s tabletkami Qlaira in sicer, tabletke redno jemljem že dobro leto, nikoli nisem nobene tabletke izpustila in jemljem jih ob približno enaki uri.
s fantom imava spolne odnose, pa vendar še nikoli ni prišlo do izliva v nožnico, tudi menstruacije so kar redne, pa vseeno me nekako vedno skrbi da bi prišlo do nenačrtovane nosečnosti s predsemensko tekočino, ali je to možno, kljub rednemu jemanju in menstruacijam? namreč, nevem, kako naj bom prepričana, da so tabletke dovolj močne zame (nekje sem prebrala, da imajo nižjo vrednost hormonov, ker so naravne) da bi preprečile nosečnost??
in pa še to, s tabletkami sem nasplošno zelo zadovoljna (razen teh dvomov), imam pa zelo močan in tekoč izcedek iz nožnice, je to vredu, zato me tudi skrbi učinkovitost tabletk??
za odgovor se Vam že v naprej zahvaljujem in upam da vprašanja niso preveč neumna, samo vsak mesec sem v dvomih in se zato raje obrnem na Vas.
Kontracepcijske tabletke so v osnovi namenjene temu, da preprecujejo zanositev. Nivoji hormnoni so taki, da delujejo pri veliki večini žensk, če jih seveda redno jemljete. Preprečujejo ovulacijo tako da lahko imate spolne odnose tudi brez kondoma. Povečan izcedek je normalen, če vas nožnica ne srbi in ne peče. Srečno.
Pozdravljeni!
Sem še najstnica in sem začela uživati spolno življenje. Zavedam se odgovornosti in tveganja, zato se sedaj obračam na vas, da mi mogoče malo pomagate glede izbire KT. Prebrala sem še na nekaterih drugih forumih, da so tabletke Qlaira vredu, ampak mene zanima katere bi bile za mene, ki jih še nisem imela, najprimernejše?
Hvala za vašo pomoč in lep pozdrav 🙂
Pozdravljeni!
Skoraj leto dni jemljem KT Qlaria pa do sedaj nisem imela nobenih problemov. Manjše krvavitve redno ob “predpisanih” dnevih. Ta mesec pa 7 dni po končani krvavitvi ponovno, sicer v manjši količini a z večjimi bolečinami celotnega spodnjega dela trebuha. Tabletke jemljem redno, morda kakšen dan vzamem par ur kasneje kot ponavadi, vendar v tem obdobju nimam spolnih odnosov (in jih še en mesec ne bom imela), zadnje sem imela 14 dni nazaj.
Kaj bi lahko bil vzrok tej krvavitvi?
Najlepša hvala za odgovor, lp