Punca in likanje
Jaz ne likam nic…posebej pa ne spodnjic ker se res dejansko ne vidijo. Ce rabiva oblacila za kaksno posebno priloznost takrat zlikam. In s partnerjem si deliva opravila…pa dela on turnus…pa ce je ponoci vstane kaksno uro prej da skuha ..oba se voziva 1 uro v sluzbo vsak v svojo smer…ne moreva biti egoisticna kar se opravil tice.
Ti pa moras odrasti…ce je punca utrujena od dela doma in spravljanja trave…zakaj ne bi ti sel.kdaj pomagat pri teh opravilih. Me zanima koliko casa bi ostalo za razmisljanje o nezlikanih gatah…
ne morem verjeti. Peglat gate. Gate. GATE? Umiram od smeha. In ti se čudiš, da se ti ona reži v fris? In ti si drzneš nič premakniti cel popoldan v stanovanju, ji nič pripraviti za jest in to opravičiti z nespeglanimi gatami? Pa čujte ljudje, a takšne punce obstajajo? Da ne pošljejo takšnega kretena čez prag prvič, ko bluzi o gatah? Fant, daj se skuliraj. Najbolje bo tako. Za en teden menjajte vse kar delata. Dajta. Ti predlagaj. En teden delaj VSE kar dela ona. In še magari v gozd prelaga kupe listja, če pri njih ne bo dela. Potem pa se zahvali vsem svetnikom, da nisi samski, se opraviči in od takrat naprej res pomagaj pri gospodinjstvu. Gatice pa mamici pelji. In sestri si dolžen 1000 €.
Dragi moj, jaz ti takoj likam in pospravljam, če mi ne bo treba v službo hoditi in boš ti zaslužil za oba, pa še za morebitne otroke, ki jih bova verjetno imela. Čim pa jaz opravljam enako zahtevno službo kot ti in prinašam domov enak kos pogače kot ti, potem pa bodo tudi hišna opravila porazdeljena, da bo pravično in enakopravno. Da ne bo en počival na kavču zgonjen od službe, drugi pa zgonjen od službe moral še sam delat po hiši. In ko pridejo otroci, si tudi vloge lepo porazdelita, da ne bo vse padlo na mamo, ker takrat bo imela službo, hišna opravila in še otroke in verjemi, da se ji bo zmešalo. Fant, začni delat, ne živimo več v socializmu ali v nekih preteklih časih. Zdaj so vloge enakopravne, če ti je všeč ali ne.