Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Prvi spolni odnos:kondom ali brez

Prvi spolni odnos:kondom ali brez

KT povzrocajo “spanje” jajcnikov. “Menstruacija” med jemanjem KT to sploh ni.
sicr pa pr vecini pouzrocajo se glavobole,zastajanje vode u telesu,menjanje raspolozenja,upad libida,nastevam lahko do jutr.
Da ne omenjam mocnejsih M z bolecinami po prenehanju,al pa sploh ne pride.

Seveda, to ni menstruacija ampak odtegnitvena krvavitev, ki pravzaprav sploh ni potrebna. Da KT povzročajo “spanje” jajčnikov je pa jasno, saj to je namen. Glavoboli (kombinirane KT včasih povzročajo tudi migrene) so ena izmed najpogostejših (1 od 10) stranskih učinkov KT in so opisani v navodilih za uporabo. Moj prejšnji post se je nanšal na resne stranske učinke, kot sta karcinom in GVT. Tako kot vsa zdravila, imajo trudi KT stranske učinke. Mnogim ženskam KT ustrezajo in so zadovoljne, nekaterim ne ustrezajo. Tiste lahko zamenjajo KT ali pa se odločijo za drugo obliko kontracepcije, odločitev je njihova.

Matjaž

no ja odlocitev posameznice ampak sigurno je pr 14letih prekmal.

Tudi odločitev za spol ni odnos pri 14. letih je prekmalu.

Matjaž

iz kaksnga vidika po tvoje?

Za kontracepcijo je premal, za spolni odnos je pa dovolj? Bravo!

__________________________________________ Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!

kontracepcijske tablete usebujejo hormone k jih ni zdrau unasat oz. ni dokazan kaksne posledice lah pusti na zenskah k zacnejo ze tok zgodi jemat.

kontracepcija pa je tut kondom ce nisi vedu.js pa pravm da sm za kondome torej spremen svoj stavk kr si nevednez.nikjer to ne pise.

ce punca misl d je dovol stara bla bla bla naj se zascit s kondomom.

Ženska lahko zanosi tudi med menstruacijo, če ima takrat spolni odnos. Saj semenčece lahko zdrži več dni. Med tem pa se razvije že novo jajčece. Poznam praktične primere.
Ne se hecat s takimi stvarmi in računat dneve. Uporabljajte kontracepcijo dokler se skupaj s partnerjem ne odločite, da boste imeli otroka.
Veliko sreče!

kdaj se natakne kondom? ko je penis že trd?

Na mehkega boš kondom težko nataknil. Navodila: http://jwslo.host22.com/1_7_Uporaba-kondoma.html

Matjaž

Pozdravljeni!

Postavljam resno vprašanje zato tudi pričakujem resen odgovor. Z punco sva imela prvi spolni odnos(če lahko temu sploh tako rečemo). Penis ji namrec sploh nisem potisnil skozi maternični vrat vendal le kakšen centimeter ali 2 v vagino. Vse je potekalo brez zaščite. vem da lahko žensko oplodi tudi predsemenska tekočina zato me zanima če se pri takšnem odnosu lahko kaj sploh zgodi?
Pa prosim brez obsojanja, vem da sva naredila napako da sva brez zaščite.. Prosim samo resne odgovore.
LP

Eila!
sm stara 16 let s fantom sva se odločila imeti prvi spolni odnos. Uporabila bova kondom. zanima me ali zadostuje pret zaščito nosečnosti ? ali bi morala morala jamati še kontacepcijske tabletke.
LP

Ginekologi priporočajno dvojno zaščito: KT zaradi visoke zanesljivosti, kondom kot rezervo (če bi pri uporabi tabletk šlo kaj narobe – zamuda) in kot metodo za zaščito pred spolno prenosljivimi boleznimi.

Matjaž

jooj kok se mi zdite ne odgovorni, da nekateri že pr 14-ih, in da maš pr 13 že fanta se mi zdi bedarija.. Nevem kje je fora k pr 14 si še tako rečeno OTROK in tudi ženska nožnica ni dovol zrela že za sp. odnos in bi blo pametno počakat usaj do 16. leta, k pr 16ih si nekak bl zrev in odvorn in tud če se kej zgodi npr. nosecnost lažje obdržiš otroka če si str 16-17 kot 14 .. Pa prej se OBVEZNO pozanimat o zaščiti in jo tud uporabt.. K čene boste čez 9 mescov pestval.. 🙂

Jaz bi ma tvojem mestu prvič brez kondoma, pa tud če ti tekočina pride, jo spustiš v njeno mucico in nadaljuješ. to ji nemore škoditi, pa še otroka bota na tak način 100% dobila 😀

Pozdravljeni. Letos bom star 17 let, punca pa 15. Pred dobrim mesecem sva imela spolni odnos. Nato sva jih imela še par. Vsi so bili zaščiteni z Durex kondomi in tudi do izliva ni prišlo v njeni vagini. Zdaj pa ima že slab teden bolečine v trebuhu in to v spodnjem delu. Pri jajčnikih in tam okoli. Veva da nemore biti noseča. Mislite da je to lahko od stresa ali pa da je kaj drugega narobe in da zaradi straha midva bolečine in napihnjenost povezujeva z napačnimi stvarmi? Ima pa tudi problem neredne menstruacije. Mislite da to ni posledica spolnega odnosa? Hvala za vse nasvete in odgovore.

Spolni odnos ne vplivajo na (ne)rednost menstrualnega ciklusa. Trebušna votlina je velika, boli lahko mariskaj, zato se trebušnih bolečin ne poskuša diagnosticirati prek interneta. Seveda ima lahko tudi stres “prste vmes”. Če jo še boli, bo verjetno najbolje, da se oglasi pri osebni zdravnici.

Matjaž

Evo.. Uceraj sem imela prvi spolni odnos.. Moj fant res da je malo starejsi od mene in skupaj sva dva meseca a poznam ga ze od prej in mu popolnoma zaupam.. mislila sem, da bo ful bolel.. sam k mi je predrl devisko kozico je malo zapeklo potem pa popolnoma nic.. bolelo te bo, ce bos biv zelo napet in zivcen.. ce se pa sprostit ne bo toliko bolelo.. je pa res da je cisto odvisno od cloveka.. nekateri so bolj obcutljivi eni manj.. morem pa rect da se po prvem spolnem odnosu res sprostis in blljse pocutis..:)

Živijo!
Stara sem 17 let, fant pa je eno leto starejši. Vem, da si želi imeti z mano spolne odnose, vednar sem mu zadnjič rekla, da še nisem pripravljena. Rekel je, da me ne bo nikoli silil v karkoli in da bo počakal.
Sigurno bi bil vesel če bi popustila, vendar zaenkrat ne mislim. Problem je namreč predvsem v tem da me je zelo strah bolečin in da ne vem, če sem dovolj stara in bi mi bilo potem žal. Sigurno pa ima neka pričakovanja od mene.
Zadnjič sem mu rekla, da je razlog tudi v tem, da sva skupaj le 1 mesec.
Sem ravnala prav? Prosim za mnenje če bi morala popustit.
Hvala za nasvete, lp 🙂

Živjo! Star sem 16 let in me zanima, če tud nam moškim more počit tista kožica, ki je bolj našponana izpod glavice, ker sem zasledil baje da enim moškim je, al sm narobe razumel, ker meni pri prvem ni poknla, pa imam zdej za seboj kar dost spolnih odnosov. Prosim za odgovor! Lp Matej

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close