Prvi spolni odnos:kondom ali brez
za predsemenski izliv pa nisi še slišal, al kako?
je pa zanimivo, kako vodiš igro, da bi jo le še potem, ko bo/če bo kej narobe
Ne se zanašat preveč na tele programčke 🙂 To ni naravna metoda. Je treba telo upoštevat…
simptotermalna metoda je dosti manj zanesljiva, kot pa tabletke!
med 90-95% (tabletke 99%)
100% pa je samo abstinenca.
se pa strinjam z aleksandro, da ni primerna za 16letnike.
Kaj pa pomeni simptotermalna metoda??? a je to mogoče tist k si v nožnico neki ustavš oz. ti more kar ginekolog???
Malo me zanima ker tabletke jemljem 5 let in bi jih rada nehala, oz. sem jih začasno nehala že ta mesec in ne vem ali naj jih čez pol leta spet začnem jesti pač do nosečnosti al naj si umislim kaj boljšega, da ne bom rabila skos skrbet za vnetja, bolečino, glivice……. mogoče krvni pritisk……
Več o simptotermalni metodi si lahko preberete v knjigi Naravno in zanesljivo (Mohorjeva družba). Tudi če se ne mislite držati te metode, je knjiga zelo zanimiva in poučna in mislim, da bi jo morala prebrati vsaka ženska, ker bo tako bolje spoznala svoje telo. Obstajajo pa tudi tečaji, kjer te naučijo uporabljati to metodo, če koda zanima (Družinski center Betanija, Ciril-Metodov trg 7, Lj). Jaz šele začenja, vendar poznam ženske, ki jo uporabljajo in deluje (ravno tako dobro kot tabletke) tako za preprečevanje kot za načrtovanje nosečnosti.
zdravo!
mene pa zanima…kaj storit, če maš probleme pr penetraciji….se pravi da neznosn boli že če fant samo poskuša prit v tebe …se pravi ob vhodu in enostavno ne gre!! 🙁
saj vem predigra in vse….sam mene pradvsem skrbi da sem preozka in pač ne rata….u glavnam ni tolko problem dev. kožica ker do tja še nisva prišla…bolj je problem sam začetek, torej vhod v nožnico…poskušava in poskušava pa ne rata…tud z lubrikantom pa ni nič…
a je mel kdo podobne izkušnje al kak je vm ostalim ratal?? hvala odgovore
premalo si sproščena! že v naprej razmišljaš, da bo bolelo! in pol res boli… če ne drugače si pomagaj s kozarčkom vina…
drugače pa…kako veš, da ni himen?
hvala za tk hiter odgovor 🙂
se popolnoma strinajm s tabo!! res sm že čist fiksirana na to, kar vem da ni prav tud s kšnim alkoholom sem že poskusla, pa to ni to….kr sem ratala sam zaspana…ful bi blo treba odklopit, sam kak ???
da ne gre tukaj za himen, vem zato, kr fantu ni ratal niti nakamor prit – tega on tak ni čutu pa jaz tud ne ( razn pač ful neprjentega pritiska )…morda je tud on mal premalo odločn…kaj pa js vem
torej če jz prav razumem, pol bi moralo bolet sam na začetku ….sam kaj če pa tega občutka, da imaš nekaj v sebi sploh nis navajen ? :/ mislm, a je pol to večji problem? al kak?
Živjo
Jst sm pa star 14let..pa sva z punco že 1 leto skupi! Pol pa sva začela razmišljat o spolnem odnosu, in zdej jst nevem kaj naj uporabm kondom al naj ona KT? Problem je pa v tem d nočeva da starši zvedo za naju…kako naj dubi ona KT..? Ali se te tabletke da dubit tudi brez obiska ginekologa ali osebnega zdravnika/ce?? Btw. spolnega odnosa si zelo želiva.
Lep Pozdrav.
pa nemors kr tko jemat tablet KT niso tok nedouzne kokr misls zato se jih pa lah dubi sam pr ginekologu!!!!!za to pa nerabjo starsi vedt.sploh je pa bols da uporabta kondom.
ja sj sm tut mislu drgac it s kondomom ( durex) vendar katere vrste bi biu najbolj priporočljiv?durex love mogoče?
KT so priporočljive kot zelo zanesljiva zaščita pred nosečnostjo (če se uporabljajo redno), kondom pa kot dodatna zaščita pred spolno prenosljivimi boleznimi.
Matjaž
sepravi d kondom je zaščita pred spolno prenosljivimi bolezni in nosečnostjo!?
kondomov maš malo morje vrst, že od durexa: nagubane za večjo stimulacijo vagine, tanke da hitrej pride, debelejše da poznej pride, mega velke…za u prve so najboljš navadni durex, potem boš pa že vidi, koko lohk kej “popestriš”
Nobena zaščita ni 100%. Hormonska kontracepcij anudi najvišjo stopnjo zaščite pred nosečnostjo, pa nobene pred spolno nalezljivimi boleznimi. Kondom nudi visoko stopnjo zaščite pred nosečnostjo, a manjšo kot hormonska kontracepcija – lahko se strga, sname, nepravilno uporabi. Kondom nudi zaščito pred SPB, vendar ta zaščita seveda ni 100%, je pa vsekakor visoka. Saj maš Google, mal prečitaj! Ali pa http://www.kontracepcija.si
Matjaž
hvala za odgovore….a mi lahko kdo svetuje kere vrset kondomov naj uporabm ki jih lahko kupim tudi v trgovinah?
lp.
Vseeno katera vrsta, vsak prisega na svojo znamko, boš že našel nekaj, kar ti ustreza. Kupiš lahko vsepovsod: trgovine, lekarne, drogerije, bencinske črpalke…
Matjaž
ja…mislim da bom uporabljal kar durex love kr baje so zelo vzdržljivi..in težko poči 😀
lp.
Forum je zaprt za komentiranje.