Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Prvi obisk v ambulanti za neplodnost

Prvi obisk v ambulanti za neplodnost

Injekcije niso nič posebnega, se hitro navadiš. Malo zapeče ko špikneš ampak res nič takega. Ta teden z injekcijami ti bo hitro minil, boš vidla.
No sporoči jutri, kako se ti je zdel dr. Reš🙂

Melindaa, kot je Jaime rekla, pri Rešu samo prideš tja okrog 6h zjutraj ali že malo prej in to je to. Sicer pa super, da ti je še zdravnica odgovorila, da veš, da greš res k njemu. Boš povedala kakšen se ti bo zdel. 🙂 Zdaj gre pa zares tudi zate, tudi jaz mislim, da ti bo ta teden ful hitro minil in da punkcija kot bi mignil. A si že kaj bolje, s prehladom?

Jaime, midve sva si res podobni, sem tudi jaz tak občutek dobila – da vse presecirava podolgem in počez in (žal) vidiva najhujše scenarije. Se mi zdi, da bogve do vse česa bom še prišla med nosečnostjo, ker je toliko enih stvari in stanj … več ko bereš, slabše je. Po drugi strani je pa tudi dobro vedeti, da lahko odreagiraš, če je potrebno. Meni so te stvari itak povsem nove.

Hvala ti za spodbudne besede 💜 in ja, res je, lažje je potolažiti druge kot sebe, tudi pri meni je tako. Predvsem mi je pri drugih vse jasno, pri meni mi pa zdrav razum povsem odpove. 🙃

Sem šla zdaj pogledat sliko in, če dobro pogledam res zgleda kot da je zadaj za temi 4 krogci še nekaj. Saj meni sicer noben ni rekel, da gre za 4-celičnega, sem kar sama mislila, da je tako. Ne, niso povsem enakomerne oblike, so pa relativno podobni, ni tako, da bi bil en recimo ful manjši kot drugi ali pa vsi čisto okrogli – po moje niti ne morejo biti povsem simetrični.

Pri nama je bilo tako, da naj bi bil spermiogram super in tudi ocenjen povsem normalen. Edina stvar, ki ni bila čisto OK, ampak noben ni dajal na to posebnega poudarka je bilo zlepljanje spermijev – in kao, da glede na super spermiogram načeloma to ne bi smel biti problem (pri naravni zanositvi). In res je, da je potem Reš na tistem UZ pred postopkom rekel, no, bomo videli takrat kako bo, da itak za njih ni ni neke razlike ali delajo IVF ali ICSI. In sumim, da je bilo lahko to – da je embriolog videl zlepljanje in so se potem raje odločili za ICSI.

Ne se sekirat že zdaj glede znakov. Velika večina jih ima občutek kot, da so tik pred M. Jaz sem tudi imela takrat krče in špikanje, ki je potem vseeno pojenjalo. Največji znak kak teden za transferjem so mi bile pa definitivno boleče prsi.

Glede menstruacije – vedno pride točno isto dni po ovulaciji (ki je pri nas punkcija). V literaturi je neko povprečje 14 dni – glede na to, da sem si jaz delala ovulacijske teste leta sem tudi dodobra spoznala svoj cikel in ugotovila, da pride M pri meni točno 12 dni za ovulacijo. Ali veš kako je pri tebi?

Ne, nisva še povedala doma, bova pa zdaj res verjetno kmalu. 🙂

Držim pesti za obe, Jaime zate, da boš kmalu zagledala magični plusek, Melindaa zate pa, da dobro odreagiraš na zdravila. Javi, kaj boš jutri dobila.

Trin, ja verjetno je res potem zato izbral ICSI. Pa saj ni važno, pomembno je, da je uspelo in da bo otroček zdrav! 🙂

Pri meni so se krči mogoče malo umirili, sem pa tja je še zmeraj prisoten tak občutek kot da bo M prišla, tudi v križu kdaj začutim tisti občutek kot pred M. Mi je pa čudno, da me prsi manj bolijo kot na začetku. Čisto čudno vse skupaj. 🤷‍♀️ Itak imam občutek, da me bo M prej presenetila, preden bom sploh prišla do testa.

Tudi moja M pride kar točno 12 dni po ovulaciji, cikle imam dolge nekje 24-26 dni. Je vedno točna in tudi dobro vem kdaj jo pričakovati, imam precej izrazite znake vsak mesec isto.

Trin, ko bosta pripravljena pa povejta, to je čisto vajina odločitev.
Boš videla potem, iz vseh strani bodo padali raznorazni nasveti in pametovanja,…moj nasvet: poslušaj samo sebe in svoje občutke pa ne se pustiti zmesti raznoraznim govoricam😉 poslušaj le tiste ljudi, ki veš da ne govorijo “kar nekaj”😉

Melindaa, kako poteka špikanje, kaj stranskih učinkov? Ni nič takega, a ne, s temi injekcijami😉

Jaime, hvala za nasvete. 🙂 Sem si že kar predstavljala, ko sem tole prebrala, tiste, ki bodo najbolj pametni in ki vedno vedo vse. 😉 Upam sicer, da bo takih čim manj, ker bom težko tiho in samo kimala.

Jaime, veš kaj sem te hotela še vprašat. Si ti mogoče kam posebej hodila na kakšno vadbo za nosečnice? Prej sem bila kar aktivna, potem pa od transferja dalje seveda nič, zdaj pa se moraš res že počasi zmigat kam. Na vadbe kamor sem prej hodila mislim, da žal ne bo šlo, ker so preintenzivne, zato moram najti kaj drugega.

Če sem prav spomnim si napisala, da si tudi ti imela rok poleti? Mi poveš kako si prilagodila morje, dopust? 🙂

Počakaj še malo glede znakov, jaz bi rekla, da nekje ne prej, kot za vikend malo opazuj, če bo kaj. Ali boš test delala kaj prej ali boš vseeno počakala do takrat, ko naj bi prišla M? Sicer so pa mene pred uradnim testom tudi kar naenkrat nehale bolet prsi za dan, dva, potem pa spet.

Melindaa, kako je s tabo, kako gre špikanje?

Trin, jaz nisem hodila na nobene vadbe (nekako nisem tip za te skupinske zadeve), sem pa skoraj vsak dan šla na orbitrek in res veliko sem hodila v hribe. Drugega nič kaj posebnega. 🤷‍♀️

Tisto poletje sva se odločila, da ne bova šla nikamor dlje, ker je bolj varno biti v bližini porodnišnice v Lj in ker se nisem kopala. To je spet malo posledica preveč branja interneta😉 ampak res sem brala, da če plavaš in ti odteče plodovnica, da sploh ne veš in potem je lahko problem (sicer verjetno res malo možnosti). Tako sem se za tisto poletje izognila morju, pa nič hudega, saj nisem vsako leto noseča in ziher je ziher😀
Sicer sem imela rok začetek julija, tako da sem bila res v zadnjih dneh, potem se je pa zavleklo in sem rodila skoraj dva tedna kasneje.
Saj če ne bi bila ravno zadnji mesec sredi poletja, bi sigurno šla tudi na morje malo.

A vidva planirata dopust oziroma bi šla kam daleč ali v bližino?

Za test se še nisem čisto odločila kdaj bi ga delala, mislim da do tega sploh ne bo prišlo in me bo M prej presenetila😒 danes imam zopet takšne občutke kot tik pred M, se bojim da bo prišla še prej kot na 11,12. dan.
Res imam občutek, da scenarija da bi sploh prišla do testa, ne bo🤷‍♀️ Upanje sicer še ostaja ampak kolikor poznam svoje telo, ni nič kaj obetavno. In v teh mesecih neuspehov poznam znake že na pamet.

Trin, ali je tebi Estima tudi tekla ven oziroma jaz imam kar veliko snovi na dnevnem vložku, vse belo? Ti si tudi imela 3x na dan po 1 tableto? Berem da nekatere imajo po dve tableti…

Upam, da se nam bo Melindaa kaj javila, verjetno ji folikli že pridno rastejo! Držimo pesti!🙃

Jaime, kako kaj počutje? Že kakšni znaki …

Tudi jaz sem imela Estimo 3x na dan in ja, stalno je ven nekaj belega teklo, tudi grudice, ful zoprno. Jaz sem 2-3x dnevno dnevne vložke menjala, ker mi je šlo tako na živce in ko je bilo po skoraj 3 mesecih tega konec sem si prav oddahnila. Pa še to stalno gledanje na uro …

Na dopust, če bo le vse v redu, bova sigurno šla, ker zaradi različnih spletov okoliščin nisem bila na normalnem dopustu že leto in pol. Tako, da planirava tudi malo dlje (časovno), bova pa na Hrvaškem, bližina 2 ur do Lj. porodnišnice. Upam, da ne tvegam preveč, samo res rabim odklop. Bova pa vsekakor gledala tako, da bova vsaj 1 mesec in pol pred rokom že doma. V glavnem, upam, da nisem preveč optimistična. 🙂

Melindaa, kje se skrivaš? Čakava te z novičkami 🙂

Trin, znaki so čisto kot pred M, jo pravzaprav pričakujem v roku par dni. Včeraj sem imela cel dan krče kot pred M, cukalo v maternici in križ me je bolel, taka zbadajoča bolečina. Tako da, sem sigurna da bo prišla M, enkrat te dni. Vsak mesec imam iste znake. Zdaj celo še bolj intenzivne kot sicer, verjetno zaradi vpliva hormonov. To sigurno ni normalno za zanositev. Ni kej…🙁 saj bi bil res čudež da bi mi ratalo v prvo.

Kar privošči si dopust, saj ne boš tako daleč. Odklop pa tudi rabiš! Pa saj vse hodijo noseče na morje in dopust! Itak boš zadnji mesec tukaj, tako da bo vse ok.👌

Kje se pa Melindaa skriva? 🙃

Jaime, kako je zdaj po parih dneh? M sigurno še ni prišla, kaj?

Ne vem kje se Melindaa skriva, upam, da se še kaj javi.

Trin, pri meni bolj tako. Znaki so taki kot da bo zdaj zdaj prišla M, pridejo krči in potem jih ni, prsi so mi splahnele kar ni dober znak zato menim da ne bo nič.

Včeraj je bil 10 dan in zjutraj sem naredila Baby check mini test in je bil negativen tako na prvi pogled. Potem sem ga šla pa spet gledat čez ene 10 min in če sem ga obračala proti svetlobi je mogoče en obris na testni črtici ampak res nevidno s prostim očesom, razen če ga pogledam proti svetlobi, celo pod lučko sem ga dala in se res nekaj malega vidi ampak tako s prostim očesom se ne. Pomojem je to še kakšen obris od stop injekcije.

Verjetno mi Estima bremza M oziroma jutri bi jo itak morala dobiti po urniku.

10 dan bi se verjetno testna črtica že kaj poznala vsaj da je s prostim očesom vidna in ne če jo gledam z lupo in pod lučjo.

Tako da menim, da je neuspešno🤷‍♀️ Nimam kaj.

Tudi jaz upam, da se Melindaa kaj javi, ne vem kam se nam je skrila.

Joooj, Jaime, pri meni je bilo isto. 🙂 Sicer ti res nočem dajati lažnih upov, če na koncu ne bi bilo nič, ampak jaz sem prvi test naredila točno 10. dan. Šele, ko se je trakec čez nekaj časa čisto posušil se je komaj, ampak res komaj malo orisala druga črtica. Moj recimo ni videl NIČ. Gledala sem direktno pod lučjo in še to mi je skoraj uč ven padel, da sem recimo videla nekaj. Gledala sem pa pod vsemi možnimi koti. Na prosto oko pa definitivno 0. Ampak jaz sem teh testov naredila na desetine in vem kaj pomeni, če je popolna belina, zato mi je bilo ‘to nekaj komaj vidnega’ dejansko žarek upanja, da nekaj je drugače.
Naslednji dan, ko se je trakec čisto posušil se je mogoče malo bolj videlo in to na direktni svetlobi, pa še to spet komaaaj. Potem na 11. dan je bilo pa za odtenek mogoče malce bolj vidno, zato se mi je kar dozdevalo, da je to to …

Prsi pa jaz nisem imela nič napetih (je prišlo šele kasneje, pa še to kak dan kar splahnijo), samo na otip so me bolele.

Aaaaa, jaz sem kar navdušena zate, veš! 😀

Za Melindo pa tudi jaz upam, da se kmalu javi.

Aja, 10. dan ni več sledu od stop injekcije, sem to naštudirala. 😉

Trin, še dobro da sem objavo prebrala šele danes sicer bi včeraj dobila ponovno kar nekaj upanja.

Tako kot sem rekla, danes zjutraj rjavkast izcedek in bo pričetek M ki je prišla točna kot ura.
Nisem presenečena, saj sem ves čas vedela, vendar pa seveda zelo žalostna.

Ampak tako pač je, določene stvari niso v naših rokah. Hočeš nočeš bova morala s partnerjem sprejeti, da nama žal ni namenjeno.

Trin, uživaj v vsaki minuti s svojim fantkom, te trenutki so res neprecenljivi.

Jaime, res mi je žal. 😢 Tega nisem pričakovala, sploh glede na včerajšnje pozitivne znake. Daj vseeno počakaj, da se orng ulije preden prenehaš z Estimo.

Ne bom te v tem trenutku spraševala kako naprej, ker vem, da je zdaj vse zelo sveže.

Hvala ti za lepe besede 💙 Drži se.

Trin, hvala za podporo in lepe besede.💜

Danes sem že malo bolje, konec koncev sem res to pričakovala vendar vedno je nekje zadaj še nekaj malega upanja in potem ko je tudi tega konec, se zavedaš da je res konec.

Včeraj sem bila precej žalostna, še dobro da me moja punčka zamoti in da mi je ob njej veliko lažje. Tako sem hvaležna da jo imam in to res cenim.

Za naprej pa sploh ne vem, nisva se še nič odločila. To špikanje s temi zdravili mi ni prav nič všeč, moram gledati tudi na svoje zdravje in na otročka ki ga že imam. Bom sproti videla in se odločila, vendar kakšnega dolgega postopka se ne grem. Bom Reša vprašala če sploh še delajo spontane postopke, saj imam lastne ovulacije vsak mesec. 🤷‍♀️ Vendar dvomim da jih še delajo.

Ob kateri uri si klicala Reša? Jutri moram poklicati in sporočiti, da ni uspelo.

Z Estimo pa sem prenehala že včeraj, saj nima smisla da nadaljujem.

Kako se ti počutiš? So domači veselo sprejeli novico🙃

Punce zdravo..

Nič se nisem javljala, enostavno nisem imela ne volje, ne časa.
Skratka postopek sva prestavila, kdaj bova šla ne vem. Mogoče maja ali junija, ko izveni ta corona virus, itak vse odpovedujejo zaradi tega. Moj partner je tisti dan, ko sem M dobila pristal v bolnici, jaz sem potem še fajn zbolela, tako, da sva trenutno oba doma na bolniški. Prvo morava midva dobro okrevati, potem pa bova videla kako naprej. Mi je bilo kar težko, komaj sem čakala postopek potem pa to 😪
Ampak pravijo, da je vse slabo za nekaj dobro, čeprav še ne vem zakaj je bilo to vse dobro, mogoče zaradi tega virusa zdej, nevem 🤷‍♀️ Sem se prehitro preveč veselila 😔 očitno še ni prišel najin čas, upam pa, da bo kmalu. Nekako sva se zmenila glede na to, da imam napotnico veljavno samo do avgusta, da bi šla maja ali junija v postopek potem, da se prvo okrepiva z zdravjem in da vsa za ceremonija s tem corona virusom preneha. Glede na to, da sama delam v zdravstvu bom, ko se vrnem v službo izpostavljena temu in nikoli se ne ve, me tudi to lahko doleti, čeprav upam da me ne bo in bolje, da takrat nisem noseča.

Da ne bom predolga… Trin uživaj v lepih trenutkih nosečnosti, čuvaj se, vem da bo vse ok, kmalu bo poletje in se boš na dopustu malo odklopila in potem že pripravljala na zlatega fantka 🙂

Jaime, saj ne vem kaj bi rekla… Žal mi je, da se ni izšlo, sem bila sigurna, da ti bo uspelo. Vem, da karkoli bi ti zdaj rekla ti čisto nič ne bi pomagalo. Samo to, počakaj z odločitvijo toliko, da ta prvotna negativna čustva popustijo, potem boš lažje razmišljala kako naprej 🐞

Se še kaj oglasim 🌺

Oh, Melindaa, prav spraševala sem se kje si in zakaj se nič ne javiš. Res mi je žal 😪. Ampak kot si sama rekla, poskusi vzeti vse za nekaj dobro, mogoče je pa to v trenutni situaciji res bolje. Sploh, če sta bila oba bolna, situacija s corona virusom plus še delaš v zdravstvu. Res držim pesti, da bo šlo maja/junija vse kot po maslu in da začenjajo lepši časi. Upam, da se boš takrat kaj javila.

Hvala ti za lepe in spodbudne besede, res veliko pomenijo.❤️

Jaime, jaz nisem nič Reša direktno klicala – a tebi so tako naročili? Jaz sem klicala na dan uradnega testa v ambulanto in sem sestri povedala, potem je pa ona mi določila datum za prvi UZ.

Ja, verjamem, da ti trenutno tvoja družinica daje veliko podporo in za to si lahko hvaležna. Kot je Melindaa rekla, naj mine malce časa, potem pa boš videla kam te bo srce vodilo. Vsekakor še naprej za obe držim pesti, nikoli se ne ve kaj življenje prinese. ❤️

Melindaa, saj ne vem kaj naj rečem. 😟Ko končno prideš do točke, da se kaj premakne in se že veseliš, potem pa tole. A nimaš kaj, najprej zdravje potem pa naprej. Pravijo, da je vsaka stvar za nekaj dobra, čeprav mogoče to ne moremo v tistem trenutku sprejeti in razumeti.

Bosta šla pa naslednjič, saj bo tudi za vaju nastopil čas. Drži se, prav.💜

Trin, ja meni so rekli naj sporočim dr. Rešu na mobitel. In sem res danes klicala in povedala. Je bil prijazen. In sem ga vprašala če sploh še delajo spontane postopke in je rekel da ja. Tako da sva dogovorjena, da 10. dan M pridem in bomo pogledali. Glede na to, da imam svoje redne M in ovulacije in glede na to da na zdravila praktično nisem reagirala in sem pridelala le en folikel, ki bi ga tako ali tako, lahko zame to pride v poštev. To lahko grem vsak mesec, saj ni zdravil, kar mi zelo odgovarja.

Bom še malo razmislila kdaj bi šla. Bojim se, da se mi zaradi postopka ne bo zamešal cikel, ker prej je bil res točen vsak mesec. 🤷‍♀️

Jaime, to, da greš lahko tudi v spontani postopek je pa super novica! 👍
Tudi meni ni bilo ravno vseeno pri teh zdravilih, čeprav upam, da ravno 1,2 x nima kakega posebnega negativnega učinka na naše dolgoročno zdravje. Sploh pa bo verjetno spontani postopek precej lažji brez vseh teh špikanj, se mi zdi, da tudi na psiho malo vpliva.
Bom držala pesti, predvsem za pogum, ti pa se prosim še kaj javi. Sem se vaju kar malo navadila in bom kar malce žalostna, če bo tu vse potihnilo.

Hei punce… Kako se držita v teh omejenih pogojih, ki trenutno vladajo pri nas in po celi europi? Trin ti si s.p.,lahki obratuješ dalje si mogla mogla začasno zapret oz. ustavit delo? Uglavnem čuvaj se 🤗

Jaime kako si ti? Upam, da ste vsi zdravi, čuvaj hčerko. Si lahko ostala doma ali moraš delati? Si v Dravlje kaj klicala, zdaj najbrž ne delajo, predvidevam, da so ti ukrepi tudi za privat klinike.

Jaz sem še ta teden doma potem pa delat. Nevem kako bom dobila koga na tel glede bolniškega lista, zdaj je tko vse nekaj zmešano. Me je kar strah iti nazaj v službo glede na situacijo. Čeprav pri nas poteka delo normalno, samo še toliko bolj dosledno je treba razkuževati roke, površine in tako imuni pa tako nismo. Si želim, da to čim prej mine. Kaj vidve mislita? Upam, da ne bomo kot v Italiji, nas je spet veliko manj kot njih.

Zdravo! Dolgo se nobena že ni nič oglasila, upam da sta obe ok 🙂 pri meni nič novega, vzela sva si malo pavze od vsega planiranja, čez poletje sva veliko uživala in bova vidla zdaj jeseni, kdaj bova šla v postopek, če ne bo zopet korona 😀 sem se spomnila, da imaš ti Trin122 danes pdp, želim ti vso srečo , upam da si prišla do konca vseh 9 mesecev in javi se prosim, sporoči lepo novičko 🤗😊😊

New Report

Close