Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija prva tableta Qlaira

prva tableta Qlaira

V navodilih sicer piše da Zinnat zmanjšuje kontracepcijsko zaščito,kako je pol to možno?
Ali je normalno da imam krvavitve po 26 tabletki?

Vem, da to piše v navodilih, a so nekoliko zastarela, njihova sprememba pa proizvajalca stane, zato jih ne spreminja. Novejše raziskave niso potrdile, da bi cefuroksim imel vpliv na učinkovitost KT. Na učinkovitost KT vplivajo zelo redka zdravila, predvsem tista za zdravljenje tuberkuloze.

Matjaž

hvala za odgovor! Zanima me samo še ali moram uporabljati dodatno zaščito ob dveh neaktivnih tabletkah?

Dodatne zaščite ne potrebujete, seveda pa morate tabletke redno jemati.

Matjaž

pozdravljeni, imam vprašanje glede začetka jemanja tabletk qlaira. ginekolog mi je predpisal te tablete danes, in mi rekel da lahko začnem danes jemati, čeprav sem mu povedala da je to moj drugi dan mestruacije. zanima me ali je možno, da pride do kakšnih težav?

Pozdravljeni!

Ginekolog vam je dobro svetoval.

Matjaž

Zanima me,ker sem pozabila vzeti prvo tabletko Qlair naslednjega ovoja in je od tega minilo več kot 12 ur,ali moram sedaj vzeti prvo in drugo,ali samo prvo in če rabim dodatno zaščito?Hvala za odgovor lep pozdrav.

Vzemite prvo takoj, drugo in naslednje po urniku. Dodatna zaščita v naslednjih 9 dneh.

Matjaž

Pozdravljeni, prve tablete KT Qlaire nisem vzela prvi dan menstruacije, temveč drugi dan in naslednjih 7 dni nisem imela spolnih odnosov ali je možno da sem zanosila?

Pozdravljeni!

Možnost nosečnosti je zelo mala.

Matjaž

Pozdravljeni,

imam vprasanje glede prehoda iz Cerazette tabletk na Qlairo in sicer, ce razumem prav navodila, ce danes pricnem z jemanjem (7 dni do predvidene menstruacije), moram biti v naslednjih 9h dneh dodatno zascitena. Kaj pa ce pocakam na prvi dan menstruacije in do takrat uporabljam Cerazette? Ali bom ze 1 da po prehodu na Qlairo zascitena?

Hvala!

Pozdravljeni!

Najbolj varno je, da uporabljajte dodatno zaščito naslednjih 9 dni, ne glede na to, kdaj pričnete uporabljati Qlaira.

Matjaž

Enako vprašanje kot zgoraj sem zastavila ginekologinji, pa mi je odgovorila, da glede na to, da redno jemljem tabletke Cerazette sem ob prehodu na Qlaira kadarkoli (torej pod predpostavko, da npr. danes vzamem še Cerazette, jutri pa začnem s Qlaira), zaščitena že takoj prvi dan in ne rabim čakati na prvi dan menstruacije, niti ne rabim dodatne zaščite.

Zdaj sem pa resno zmedena, kaj in kako 🙂

Več poti vodi na vrh hriba 🙂

Naj citiram navodila za uporabo Qlaira:

Prehod z zgolj progestagenske zaščite (tablete, ki vsebujejo samo progestagen, injekcije, vsadek ali intrauterini dostavni sistem (IUS), ki sprošča progestagen) S tablet, ki vsebujejo samo progestagen lahko preidete kateri koli dan (z vsadka ali IUS na dan njegove odstranitve, z injekcij tedaj, ko bi bil čas za naslednjo), vendar morate v vseh teh primerih prvih 9 dni jemanja tablet Qlaira uporabljati še dodatno pregradno kontracepcijsko metodo (npr. kondom).

Cerazette vsebujejo zgolj progestagen in zato so moja navodila pravilna. A prav ima tudi vaša ginekologinja. Namreč, način delovanja progestagena v Cerazette je praktično enak, kot v kombiniranih KT, to je zavora ovulacije, in ta drži vsaj 7 dni, zato bi lahko sledili tudi njenenu nasvetu. Če bi vam odgovoril kot vaša ginekologinja in bi potem naknadno prebrali navodila, bi me pa vprašali, zakaj sem vam odgovoril drugače, kot je v navodilih. In potem bi bili v stiski in se spraševali ali je bila zaščita učinkovita, ali ste morda zanosili itd. Zato torej še vedno predlagam dodatno uporabo kondoma. Saj to ne more biti tako težko, kajne?

Matjaž

Hvala vam za vaš čas 🙂

Pač nisem “iz foha”, sem pa ziheraš, pa še to tak, da rada vse vem, tako da zdaj imam razjasnjeno vse.

Najlepša hvala!

Pozdravljeni zanima me ali tabletka qlaira zacne takoj ucinkovati .. nisem pa je vzela na prvi dan menstruacije ker nisem pogledala navodil je to mogoce kaksen problem….

New Report

Close