Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija prva tableta Qlaira

prva tableta Qlaira

Mislim, da vas ne rabi skrbeti.

Matjaž

pozdravljeni sem oz. bo začetnica z tabletkami qlaira pa me zanima kako je če si kadilka nisem strasna kadilka ampak kadim pa nekje 5 cig. na dan lp.janja

Spoštovani,
slovenske smernice odsvetujejo uporabo kombinirane hormonske kontracepcije pri kadilkah starejših od 35. let. Če ste mlajša od 35 let se KHK običajno uporablja, vendar imate zaradi kajenja povečano tveganje za razvoj srčno- žilnih bolezni, posebej srčne kapi, v primerjavi z uporabnicami, ki niso kadilke. To tveganje narašča s številom pokajenih cigaret ( zlasti več kot 15 pokajenih cigaret dnevno). Seveda to tveganje v realnih stevilkah izgleda majhno, a s tem morate biti seznanjena.
Lep pozdrav

živjo, mam eno uprašanje….s fantom sva mela nezaščiten odnos, za tem še enkrat…jutranjo tabletko sm vzela samo po 2. nezaščitenem spolnem odnosu…med tem časom sem ravno imela pavzo med kontracepcijskimi tableti, zaradi zdravstvenih težav… na 1. dan menstruacije (2 dni po 2.nezaščitenem odnosu) sem začela s kontr. tableti Qlaira…zdaj imam zelooooooo šibko krvavitev od takrat (že 10 dni ) stalno…sicer zelo šibko,ampak nekaj je…naredila sem test nosečnosti, ki je bil negativen…
še vedno me skrbi glede nosečnosti…sem mladoletna…
+ ali je zaščita pred nosečnostjo takoj ob pričetku jemanja tablet tudi v primeru, da sem pred začetkom jemanja le teh imela dvomesečno pavzo s kontacepcijskimi tableti.

hvala vnaprej za odgovor

Spoštovani,
zaščitena ste od prvega dneva, če jih le redno jemljete. Vmesne krvavitve so pri tej obliki kontacepcije v začetku kar pogoste ( prosim preberite navodila za uporabo). Test za nosečnost ponovite, ko bo vsaj 14 dni od spolnega odnosa.
Srečno

Pozdravljeni,

že 2 meseca jem kontracepcijske tabletke Qlaira, ki sem jih dobila namesto tabletk Yasminelle, saj sem imela zelo močne menstruacije. Ko sem pričela jemati tabletke Qlaira, sem po nasvetu ginekologinje in prebranih navodilih prebrala, da je kajenje odsvetovano in sem se do danes tega strogo držala. Popolnoma sem prenehala s kajenjem. Danes pa sem se pregrešila in pokadila dva dima iz cigarete prijateljice. Vem, da je vprašanje mogoče smešno, ampak mene vseeno skrbi. Ali je to zelo narobe?

Najlepša hvala za odgovor že v naprej.

LP.

Spoštovani,
dva dima ne bosta imela kakšnega večjega vpliva na vaše telo. Redno kajenje ob kontracepcijskih tabletkah pa še dodatno povečuje tveganje za vensko trombozo.
Srečno

živjo, KC qlaira jemljen zdaj 2. mesec in med tem časom menstruacije sploh ni bilo…pojavila se je danes krvavitev…zanima me v katerem delu tabletk naj bi se krvavitev praviloma pojavila in ali je potrebna skrb če se je pojavila kar v 13. dnevu jemanja tablet….opravila sem test nosečnosti, ki je bil negativen. vseeno pa se mi zdi tole vse skupaj nenavadno.
prosim za odgovor.
hvala

Pozdravljeni,
krvavitev se najpogosteje pojavi 26. dan jemanja tabletk (dan ko vzamete drugo temno rdečo tabletko). V približno 15% ciklusov se krvavitev 26. dan ne pojavi. Če ste tabletke redno jemali, je zelo malo verjetno, da ste noseči.
V prvih 3. mesecih so vmesne krvavitve pogoste, če pa bi se to nadaljevalo, se posvetujte s svojim ginekologom.
Srečnp

Pozdravljeni

Jaz sem jemala 2 leti kt qlaira,ker sem se preselila za 2 leti na Kitajsko mi je sestra po posti poslala kt,ki jih nism dobila(6 škatlic),potem mi je ostale poslala po hitri pošti.Te sem dobila zdaj pa me zanima ali lahko takoj začnem z novim omotom(sedaj jih ne jemljem 11 dni)ali moram nujno počakati do 1 dneva menstruacije?
Oktobra grem na dopust v Slovenijo in me zanima ali bom lahko dobila nov recept ceprav mi velja prejsnji do meseca maja?ker jih za 6 mesecev po posti nism dobila?sem samoplacnik…

Lp,za ogovor se vam zahvaljujem

Pozdravljeni

Jaz sem jemala 2 leti kt qlaira,ker sem se preselila za 2 leti na Kitajsko mi je sestra po posti poslala kt,ki jih nism dobila(6 škatlic),potem mi je ostale poslala po hitri pošti.Te sem dobila zdaj pa me zanima ali lahko takoj začnem z novim omotom(sedaj jih ne jemljem 11 dni)ali moram nujno počakati do 1 dneva menstruacije?Oktobra grem na dopust v Slovenijo in me zanima ali bom lahko dobila nov recept ceprav mi velja prejsnji do meseca maja?ker jih za 6 mesecev po posti nism dobila?sem samoplacnik…

Lp,za ogovor se vam zahvaljujem

Pozdravljeni,
ker so koncentracije hormonov v Qlaira tabletkah različne, bi vam svetovala da počakate naslednjo menstruacijo. Glede recepta bo najbolje, da se zmenite z vašo ginekologinjo. Srečno

Pozdravljeni!

Zanima me, če je kaj narobe ker sem pozabila vzeti tabletko Qlaira 7 dan. Drugi dan sem vzela normalno naslednjo tabletko in sem zdj dobila menstruacijo.

Hvala za vaš odgovor

Če niste potem imela nezaščitenih spolnih odnosov, to ne predstavlja problema.

lep pozdrav!

Tabletke qlaira jemljem že kakšne 4 leta. Do sedaj sem imela normalno menstruacijo(po zaužitih rdeče obarvanih tabletkah). Sedaj pa sem 2. škatlico tabletk jemala redno in se menstruacija ni pojavila. Je to normalno?

Hvala za odgovor!

Živjo..tablete jemljem že več kot pol leta. Nisem opazila nobenih stranskih učinkov razen večje občutljivosti in pa nekakšne izpuščaje skoraj vsak mesec okoli nožnice… izgledajo kot nekakšni mazolčki ampak niso.. je moteče saj so precej vidni…
in ta mesec na morju sem dobila vmesno krvavitev ki je trajala kar 4 dni..ali je to normalno ?

Mozoljčki najverjetneje niso povezani s tabletkami. Vmesne krvavitve so nekako občasen pojav ob jemanju kontracepcije in ne vplivajo na učinkovitost kontracepcije.

po tej vmesni krvavitvi v dneh, ko bi menstruacije morala biti, ni….je to normalno ali je razlog za skrb za nosečnost?

Če ste tabletke redno jemala ni razloga za skrb. Možno je celo, da večje krvavitve ne bo. Če vas skrbi, naredite test za nosečnost.

Pozdravljeni.
Odločila sem se, da po treh letih preneham z uporabo kontracepcijskih tabletk Qlaira. Danes (ponedeljek) vzamem še zadnjo aktivno tabletko (26. dan) in ostaneta mi še dve neaktivni tabletki. Zanima me do kdaj sem še zaščitena in kdaj je potrebno začeti z uporabo kondoma.
Hvala za odgovor in lep pozdav

New Report

Close