prva tableta Qlaira
Spoštovani.
Vprašanje imam glede vmesnih krvavitev. Tabletke Qlaira imam od lanskega oktobra, prejšnji teden pa so se mi prvič pojavile vmesne kravitve (po 10. mesecih jemanja). Krvavitve sicer niso močne, gre za majhen rjavkast izcedek enkrat ali dvakrat dnevno. Krvitev naj bi dobila (vedno je ob svojem času) 19.7., izcedek pa se mi je pojavil 9.7. Gre tudi tu za navajanje telesa na hormone, kot ste omenjali v prejšnjih odgovorih?
Hvala in lep pozdrav.
Pozdravljeni!
Včeraj sem ob 8h zvečer (kakor jih ponavadi jemljem) pozabila vzeti 3jo tabletko iz ovoja, vzela sem jo danes zjutraj ob 6h. Spol. odnos sem nazadje imela pred 5-imi dnevi, in sem tudi imela redni menstrualni ciklus (4 – 3 dni nazaj).
Zanima me, če imam kaj za skrbeti, saj na ovoju piše da je potrbno posvet z zdravnikom če pozabiš vzeti od 1-9 tabletke in je bil spol. odnos v roku 7-ih dni?
hvala in lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Tabletke qulaira jemljem že 5 mesecev, ob tem pa imam vsak mesec glivično okužbo nožnice h tem spadajo potem še ranice okoli vstopa v nožnico in blizu klitorisa, tudi 5 mesecev odkar jemljem KT qulaira se mi je znižala želja po spolnem odnosu , saj me ponavadi med odnosom boli pri vhodu v nožnico in se naredi razpokica katera se potem hitro zaceli kri neteče lee tanka rzpokica ki peče ko grem na stranišče in ob spolnem odnosu… kaj je narobe z menoj? Pred en sem začela jemati KT qulaira teh problemou nisem imela le enkat se imela glivično okužbo nožnice sedaj pa jo dobim vsak mesec in sicer tako hudo da moram nujno 1 teden jemati vaginalne tablete..?
Kaj bi lahko bil vzrok še za to?
že vnaprej se zahvaljujem za odgovor !
Pozdravljni,
več kot 5 let nisem jemale nobene kontracepcije ali uporabljala kakršno koli zaščito in sem dobivala menstruacijo na dan kot je bilo potrebno. Po dolgem razmišljanju sem se spet odločila, da bi začela jemati kontracepcijo in mi je ginekologinja predpisala Qlaira, ker sem mela velike težave z Minulet (depresija in nejevolja). Jemati sem začela 1 dan menstruacije, kot je v navodilah. To je bilo septembra 2010. Do nekje aprila sem imala zelo malo menstruacije dan ali dva pa to ne na dan kot pred jemanjem. Od maja 2011 pa sploh nimam nič več niti pikice! Delala sem par krat test nosečnosti in so vsi negativni. Imam pa enkrat na mesec rahle skoraj omembe vredne krče kot sem jih imela ko je bila na poti menstruacija. Imam pa občutek kot da sem napihnjena. Res razmišljam da bi jih čisto opustila, ker me skrbi da bom nekega dne res noseča.
Lep pozdrav
Biba21: Že nske na različne kombinacije hormonov lahko reagiramos spremembami v spolni želji od povečanja do zmanjšanja. Najbolje je poskusiti še s katero drugo kombinacijo, ki bo morda bolj ustrezna. Pri vseh ne glede na kombinacijo, pa je nekoliko več glivičnih vnetij nožnice, zaradi spremenjeneha hormonskega stanja v telesu. Po opisu sodeč pa bi lahko bila pri vas prisotna tudi nek druga motna kože, ki daje podobne znake kot glivično vnetje. Priporočam, da v času teh težav obiščete ginekologa, ki bo postavil ustrezno diagnozo in vas primerno zdravil. Če ima težave tudi vaš partner, bo moral biti zdravljen tudi on, obišče naj osebnega zdravnika.
Pozdravljeni!
Stara sem 20 let.
Od lani decembra pa vse do aprila sem jemala kt Yaz. Ker mi tabletke niso odgovarjale( občutljivost dojk, čustvena nestabilnost in izdcedki) sem po posvetu z ginekologom prenehala z njimi (od aprila do septembra sem uporabljala kondom). Prejšnji mesec (torej 21. septembra..s prvim dnevom menstruacije) sem začela s prvo tablico Qlaira. Mesntruacija je trajala 7 dni kot običajno. Po menstruaciji ni bilo sledu o izcedku, potem pa se je pri 19. tabletki začel pojavljati malo bolj močan rjav izcedek (skoraj črn) ki še vedno traja (danes sme vzela 23. tabletko). Izcedek se pojavlja le popoldan in traja le 3-4 ure. Zanima me če je mogoče to lahko tudi posledica 3-dnevnega jemanja antibiotikov Sumamed (imeal sem angino) ali pa je to samo reakcija mojega telesa ki se privaja na nove tabletke in koliko časa v povprečju traja izcedek?
Možno bi bilo oboje, tako začetno prilagajanje kot posedica manjše spremembe v koncentraciji hormonov zaradi antibiotika. Sumamed sicer ni v skupini zdravil, ki zmanjšujejo zanesljivost zaščite; a vseeno poglejte kaj navajajo v navodilu za uporabo Sumamaeda za sočasno uporabo drugih zdravil.
pozdravljeni mene zanima sledeče od lansko leto sem imela izoastanek menstruacije..pol leta je nisem imela po tabletah primolut se je sprožila..dva meseca je bilo ok nakar sem od meseca avgusta opazila izvenciklične krvavitve..stalno krvavim..dobila sem tablete yazz za ureditev menstruacije…in ..ali jih lahko začnem jemati sredi menstruacije?…ker že skoz krvavim mesec dni..ne vem niti kdaj je bil prvi dan…zaščite ne potrebujem, ne sexam še nikoli nisem.stara sem pa 22 lp
pozdravljeni mene zanima sledeče od lansko leto sem imela izoastanek menstruacije..pol leta je nisem imela po tabletah primolut se je sprožila..dva meseca je bilo ok nakar sem od meseca avgusta opazila izvenciklične krvavitve..stalno krvavim..dobila sem tablete yazz za ureditev menstruacije…in ..ali jih lahko začnem jemati sredi menstruacije?…ker že skoz krvavim mesec dni..ne vem niti kdaj je bil prvi dan…zaščite ne potrebujem, ne sexam še nikoli nisem.stara sem pa 22 lp aja pa še nenka kolikšna je možnost strdkov jaz se tega fobično bojim in kakšne embolije.. ker je bila smrt v druzini zarad kapi in res res me je strah hvala
Ker ne vem kakšna so bila navodila pri vašem ginekologu in kakšen je bil izvid pri pregledu, bom odgovorila na splošno.Če nimate spolnih odnosov in ni možnosti za nosečnost, organska obolenja pa so izključena, lahko začnete tabletke jemati katerikoli dan v ciklusu. Na začetku boste mogoče še opažali vmesne kravavitve, ki niso bolezenske in boste samo nadaljevali z jemanjem tabletk. Možnost nastanka strdkov je ob tabletkah izjemno majhna, le malo večja kot če jih ne uporabljate. Bistveno večja je verjetnost, da vas bo na cesti povozil avto in verjetnost strdkov postane precej večja tudi v času nosečnosti v primerjavi s tabletkami. Za bolj natančna pojasnila pa se obrnite kar na vašega ginekologa.
Mateja-tejka: Niste napisali kakšno navodilo ste dobili od ginekologinje glede prehoda na drugo tabletko. Praviloma se ta izvede tako, da med eno in drugo vrsto tabletk ni pavze, menstruacija pa nastopi šele v času belih tabletk po prvi tablici Qlaire.
Matejčika: Prvi dan prekinitvene krvavitve se ponavadi začenja na določen dan v pavzi, ni pa vedno tako. Pomembno je, da se v času pavze krvavitev začne, nepomembno pa je ali je to vedno isti dan. Prekinitvene krvavitve so praviloma kratke in šibke, to je ravno dobra stran tabletk.
Spoštovani.
Do nedelje še jem kt Logest. Zaradi težav, ki mi jih povzročajo tablete, mi je ga. ginekologinja predpisala kt Qlaira. V navodilih sem zasledila, da jih začnem jesti takoj naslednji dan, ko preneham z Logestom. Ga. ginekologinja pa je rekla, da jih začnem jest po 7 dnevni pauzi. Sedaj sem zbegana in ne vem, katerega navodila naj se držim.
Najlepša hvala za vaš odgovor.
Lep pozdrav,
Zala
Spoštovani!
Začela sem z jemanjem drugega paketka tablet qlaira in jih jemlem redno, vendar sem pri prvem paketku pozabila prvo tabletko in ene bele nisem vzela (saj sem zasledila da ni nobenih težav če bele oz. neaktivne tabletke ne vzameš) vendar me zanima, če sedaj lahko ko jem že drugi paket tablet imam spolne odnose brez kondoma ali še moreva s fantom vseeno ta mesec uporablati kondom oz. dodatno zaščito?
Hvala in lep pozdrav!