Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Prva menstruacija?

Prva menstruacija?

Pozdravljeni,

moja hčerka je stara 10 let in 3 mesece. Pred 8 meseci so se ji začele razvijati prsi vendar še niso velike, že kakšno leto nazaj je njen znoj postal neprijetnega vonja, pred približno 3 meseci so se pojavile dlake pod pazduho in pravi, da tudi na spolovilu. Visoka je 159cm, težka 48 kg. Prav tako so se pred cca. 3 meseci pojavili mozoljčki po obrazu-čelo, brada, nos, malo po ličkah. Včeraj pa je prišla iz šole in rekla, da se je malo krvavo obrisala, ko je šla lulat in to se je potem dogajalo še popoldan, na mini vložku pa ni bilo nič. Tudi danes zjutraj, ko je odhajala v šolo je tako, krvavitev je, po njenih besedah rahla, malo krvava, malo rjavkasta, pomešana s sluzjo, rahlo jo špika v spodnjem delu trebuščka. Takoj sva zaključili, da je dobila svojo prvo menstruacijo. Ko pa sem šla prebirat forume in članke, me je zaskrbelo, saj piše, da naj bi se menstruacija pojavila šele, ko je rast skoraj zaključena in ko se dokončno razvijejo prsi, telo. Seveda ni pri vseh enako, to se zavedam. Sama sem res najprej zrasla, se razvila in pri 12-ih dobila menzes, kasneje nisem več rasla niti se razvijala, vsaj ne kaj dosti. Zdaj me skrbi, če gre res za menstruacijo in pa, če se bo moja hčerka še razvila in zrasla saj se mi zdi, da se je njen razvoj v dekle šele začel.

Če ima še katera od mamic kako informacijo, bom zelo vesela in seveda vaše razlage.

Lep pozdrav in hvala

Po opisu je prva menstruacija ali vsaj predprprava na prvo menstruacijo zelo verjetna. Sekundarni spolni znaki so prisotni. Rast po menstruaciji traja še približno 2 leti in je v tem času povprečno 2 cm. V tej starosti ne štejemo, da gre za prezgodnji pubertetni razvoj oz. menstruacijo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close