PROTIGLIVIČNA DIETA – sestava jedilnika
Hvala za vaš recept, veseli ga bodo vsi, ki niso na protiglivični dieti.
LP
Pozdravljeni,
stara sem 31 let in tudi sama se ukvarjam s protiglivično dieto in sicer skoraj mesec dni. Po testu s slino se mi zdi, da je stanje še slabše kot pred dieto. Drugače pa je splošno počutje boljše. Moja največja težava je bila napihnjenost in včasih ponavljajoče se kadididiaze nožnice.
Prosila bi za nasvet, kaj v jedilniku je narobe. Nekaj sem že ugotovila in sicer ananas, ki so ga včasih priporočali za zdravljenje kandide, češ da ima encime, ki jo uničujejo. To sem izključila.
Jem:
– vodo z limono in žlico olivnega olja na tešče (domače olje)
– največ 2 kosa ajdovega kruha na dan (spečem sama iz samo ajdove moke, sode bikarbone, probiotičnega jogurta, soli, olivnega olja, radenske)
– zelenjavno juho (brokoli, zelene bučke, malce kolerabe in korenja)
– zeliščne namaze brez kisa, glutena itd…
– sezamova semena
– jajca, perutnino in občasno rdeče meso – vem da meso zakisa
– lososa – 1x tedensko, včasih tudi kakšno konzervo tune v lastnem soku
– rjavi riž – v majhnih količinah
– kvinoja – v majhnih količinah
– zeleno solato, zeleno papriko, kak paradižnik, špinačo v solati, vse kisam z limoninim sokom
– spijem cca. 2,5 litra vode in včasih kak zeliščni čaj, občasa pregreha je brezkofeinska kava z malce riževega mleka
– po probiotičnih jogurtih, sirotki itd. mi postane slabo – ne jem
Od dodatkov k prehrani:
– konopljine proteine v prahu (zaradi športa)
– pšenično travo v prahu (naj bi bila detox)
– česen v kapsulah 2×1 dan, probiotike 2×3 dnevno
– b kompleks, alge chlorella iz kontroliranega okolja 2×3 dnevno
– omega 3 kapsule 3×1 na dan
– cla kapsule 3×1 na dan
Pečem na kokosovi maščobi, nameravam jo kupiti tudi za uživanje.
To je pretežno vse. Nabaviti si nameravam še bazično kopel, ki jo priporočate.
Kaj delam narobe, razen ananasa?
Hvala in lp.
Pozdravljeni,
zanima me, ali lahko pri protiglivični dieti živamo kakav?
Vprašanje se nanaša na 100% kakav v prahu in cela kakavova zrna. Kakav v prahu ponavadi skuham kot turško kavo. Spijem skodelico do dve na dan, brez mleka. V 1,5 dl vode skuham 3 žličke kakava in ga začinim s cimetom.
Hvala in lp.
Pri protiglivični kakav, tako kot ga vi pripravljati, ni problematičen. Ker vsebuje kakav zelo veliko histamina, lahko pri pretirane pitju kakava pride do alergije (ne na kakav, ampak na druga živila), zato ne pretiravajte.
LP
Spoštovani!
Če nimate težav z alergijo na histamin – kakav ga namreč vsebuje, si ga manjšo količino
lahko privošćite.
Lep pozdrav!
Lepo pozdravljeni!
Želim si da bi mi nekdo jasno povedal kaj se sme uživati
pri kandidi. Pravite da lahko vso zelenjavo, torej pesa in korenje
nista problematična?? Orescki so dovoljeni? Arasidi menda niso uredu?
mlečni sladkor v mleku je dovoljen? Ga je kar precej v dcl mleka, sicer probam pit
sojino brez sladkorja ampak nekaj ga pa ima. Kr potrebujem precej hrane za vzdrževanje
telesne teže in normalno funkcioniranje, rabim veliko hrane za energijo, do 2000kcal na dan, če ne hujsam, suha sm pa ze preveč in bi bla čisto svoh če bi se bol, jem veliko beljakovin in maščob, kr vsi pravijo da se moraš odpovedat hidratom med kandido, ampak čutim da je use te hrane preveč in bi mu res use olajšalo če mi poveste ali je lahko jesti uso zelenjavo, ali ne vsebuje pesa veliko oh? Stevio sladilo lahko uzivam? 2 tabletki na dan?
Kadar se pregresim in pojem vec sladkarij imam vrocino, kako je to povezano?
Hvala za odgovore.
Pozdravljeni. Se oglašam še tule, čeprav sem se že na strani o sindromu splošne utrujenosti. Rad bi preprosto delil z drugimi svojo enomesečno izkušnjo z zdravljenjem kandidiaze (domnevam, da jo imam). Morda mi lahko kot strokovnjak daste kakšen dodaten nasvet in korigirate moje postopke, za kar bi vam bil zelo hvaležen.
Moji simptomi:
splošna utrujenost,
blaga vrtoglavica,
občutek mraza v vseh letnih časih
vnetje ledvic, sečevoda itd.
artritis (otekli členki na rokah)
vedno bolj vidne težave s kratkoročnim spominom in spominom na sploh
občutek, da težko mislim
progresivno zmanjševana gibalna sposobnost – okretnost (otrdelost vseh sklepov).
Sem bi zdaj, ko se zdravim in vidim vidne spremembe na bolje, dodal še:
glivice na nogah (mislil sem, da gre za otiščance, čeprav ne hodim ravno dosti)
alergije: nerazložljivo enotedensko zatekanje obraza, predvsem okrog ust, in raznih mehkih delov mišic – pod zapestjem, sredi podplata itd.
težko dihanje (lovljenje sape)
In še bi se kaj našlo.
Da skrajšam:
(1) en mesec se držim stroge diete za Cadido (nobenega sladkorja, skoraj nič škroba itd.)
(2) jem probiotične jogurte (zelena dolina, Merkatorjev izdelek),
(3) Kot fungicid, aktivno sredstvo, ki ubija plesen oziroma glivico (kar menda ta postane, ko prek krvi prodre v katerega od organov, na udaru pa so lahko menda vsi), sem začel uporabljati naravno sredstvo, ki se pogosto omenja: ČESEN, domač, z vrta, dva do tri stroke, ki jih umešam kar v jogurt, če se da dvakrat na dan.
Po mesecu dni opažam vidne spremembe:
Gibljivost sklepov, predvsem prstov na rokah, se je povečala vsaj za 50%.
Spet lahko recimo na eni nogi, brez izgube ravnotežja, toliko skrčim in dvignem desno nogo, da jo lahko potisnem v hlačnico!?:)
Opažam, da mi spomin začenja bolje delovati. Recimo, zadnje dni sem si zapomnil nekaj številk, na primer PIN kodo, ali številke treh strani v medicinskem priročniku, s čimer bi imel pred enim mesecem silne težave .
Jasneje in lažje mislim.
Izginja tudi že skoraj paranoično črnogledo razmišljanje o tem, kaj hudega vse se še lahko zgodi.
Izginja vnetje sečevoda itd.
Nič več me tako izrazito ne mrazi po vsem telesu.
Glivice na nožnih prstih očitno odmirajo, saj rumena odebeljena koža ob nohtih izginja in konice prstov postajajo spet mehke.
Verjetno bi se dalo reči še kaj.
Sam sem, ker se zdravim sam, lahko srečen, ker sem nekje prebral opozorilo nekoga, ki je zapisal trikrat: VODA, VODA, VODA. Treba je piti dosti vode, ker se telo ob pomoru in odmiranju glivice razstruplja in so ledvice in jetra ter sečevod verjetno zelo obremenjeni z predelavo in izločanjem vsega tega na novo nastalega ‘strupa’.
Borut
Spoštovani( šifra Štefka)!
Predvsem so problematična živila, ki vsebujejo veliko sladkorja in vsi predelani ogljikovi hidrati. Zelenjava je vsa dovoljena, s peso in korenjem pa med dieto ne gre pretiravati.Uživate lahko različne oreščke, še najmanj dobrih maščob imajo arašidi.Mlečni sladkor ni problem, le na splošno odsvetujemo pretiravanje z beljakovinami kravjega izvora. Od sadja uživajte sadje, ki raste pri nas, glede nato,da imate težave s težo, ob večjih psihičnih in fizičnih naporih lahko pojeste kakšno banano.Hidratom se ni potrebno čisto odpovedati, uživajte kvalitetne, kot je ajda, proso…1-2x dnevno.
Poskusite uživati več stročnic, če jih prenašate( leča, čičerika, grah, fižol).Stevia vam ne bo škodovala.Ponavadi nas sladkarije v pretirani količini vlečejo, ko smo pod stresom.Živčni sistem je povezan z imunskim sistemom, zato lahko odreagira obrambno, posledica je temperatura.
Ves čas imejte v mislih, da je vsaka dieta ali sprememba prehrane, proces, ki ga ne moremo zaključiti čez noč.
Vse dobro!
Spoštovani! (šifra BoZu)
Vedno sva vesela, ko prebereva taka pozitivna sporočila.Glede na napisano, bi dodala, da delajte še na razkisanju telesa ( ko uravnovesimo kislo bazično ravnovesje v organizmu,je tako okolje neprimerno za različne nezaželjene mikroorganizme).Izvajajte bazične kopeli, tudi večkrat na teden.Če nimate časa za kopel celotnega telesa, lahko pol ure namakate v bazični soli samo noge.Uživajte bazične minerale, omejite vse živalske beljakovine( to se vam bo poznalo predvsem pri sklepih).Še naprej uživajte veliko tekočine, zmerno se gibajte in razmišljajte pozitivno ( to zadnje je zastonj in zelo učinkovito).Glede na spremembe, ste najbrž še bolj motivirani.
Vse dobro vam želim!
Spoštovani!
Luskavica je kompleksna bolezen, za katero je pri posamezniku najprej treba odkriti vzroke, ki so med drugim lahko zakisanost, obremenitev s težkimi kovinami,nepravilna črevesna flora…Nujno je razstrupljanje, sprememba prehrane…samo čiščenje jeter ne bo imelo učinka.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni,
stara sem 27let,zadnjih 5 let imam menstruacije precej neredne oziroma jih nimam tudo po 5 mesecev.V teh 5 letih sem vzela par škatlic sintetičnih hormonov,ki so stanje seveda poslabšali.Do svojega 20leta sem bila na kontracepciji (4 leta),vse skupaj je posledica tega da imam hormonsko neravnovesje in seveda posledično neplodnost.Ker danes vem kaj pomenijo sintetični hormoni,kontracepcija se tega izogibam. Lani sem prebirala vaš forum za čiščenje jeter in čiščenje opravila enkrat,spremenial sem tudi prehrano in rezultati so bili super!Shujšala 14kg,menstruacija je bila točna ko ura vsak mesec,potem sem se pa seveda dodatno zapacala v decembru in stanje je slabše kot je bilo.
Pišem vam ker sem v marcu letos naredila ponovno čiščenje jeter in sicer dan po čiščenju se mi je naredil hemeroid,in v naslednjih dneh srbečica anusa (sumim podančico)….je možno da se mi je s čiščenjem zadeva prestavila iz jeter v črevesje?samo razmišljam
Čiščenje še nameravam opraviti v aprilu dvakrat,sicer imam zadržek ker je tokrat bilo res neprijetno in nisem imela občutka olajšanosti kakor prvič,poleg tega sem danes imela svežo kri pri odvajanju blata,predvidevam zaradi hemeroida. Stanje se mi je poboljšalo, ker pojem na dan veliko surovega česna.Zanima me ali mi svetujete čiščenje jeter ali naj malce počakam?čeprav to se mi ne zdi smiselno.Odkar sem naredila to čiščenje sem tudi nenormalno utrujena in hrbet zelo boli….glede na mojo starost se mi zdi da vse kar se mi dogaja ni normalno,predvidevam da sem tudi veliko zakisana,kako se lotiti te zadeve na alternativen način?
Spostovani!
V protiglivicni dieti se priporoca, da se vnos sadja na splosno zmanjsa, odsvetuje se predvsem sadje, ki vsebuje veliko sladkorj. V ordinaciji predlagamo predvsem sadje, ki raste pri nas – jabolka, jagodicje..
Lep pozdrav!
Pozdravljeni,
tudi jaz sem pred leti poskusila z dieto, dvakrat. imam knjigo Resnica in zmote o kandidi. Težava je v tem, da sem od nekdaj zelo suha, pa zelo veliko jem (170 cm / 53 kg) . In po enem tednu diete sem obakrat shujšala za 3 kg. Zato sem prekinila.
Zanima me tudi vaše mnenje glede presne prehrane, ker se mi zdi edini pravi način prehrane, da jemo kar nam da narava, kot vsa ostala živa bitja. Vse to kuhanje, pečenje nam da dehidrirano mrtvo hrano, zato ne morem verjeti, da je v kakršnemkoli smislu koristna za človeka. Veliko berem o odličnem počutju ljudi, ki so prešli na presno hrano, pojedo ogromno sadja, pa so polni energije in bolje kot kdajkoli prej. Seveda to vključuje ogromno sadja.
Živjo vsem
Naj vam povem kako sem se jaz lotila hudičevke, kot je kandida… no jaz pijem za dobro jutro 3 požirke koloidne srebra, čez pol ure 2 dcl kombuče. Po zajtrku, ponavadi je juha z avokadom, vzamem C vitamin (30 jih je v škatli).
Sikapur gel vzamem pol ure po vsakem obroku. Čez kako uro vzamem 4 dcl sirotke + grenifit kapljice. Naslednji obrok je jogurt z in vmes si eno žličko nakapljam še origanovo olje. Kosilo je ponavadi: juha, meso iz juhe, sezonska zelenjava. Po 3 mesecih sem začela uvajat tudi zeleno solato. Solato lahko kisaš samo z zeljananico, olivno/ bučno olje, piransko sol, domač česen, boh ne daj, kitajskega!)
Eno uro po tem 2 dcl zeljanice. Čez 2 uri jem jogurt, z anansom. Nato pa čez kako uro 1 liter + 1 kavna žlička (keramična!!) soli, na šus je treba spit da deluje.
Tako: MOJ predlog, preberi si http://www.naravnaimunost.si/index.php tu izveš veliko, predvsem pa poglej http://www.naravnaimunost.si/Zdravje/gaps.php ….GAPS dieta, je namenjena vsakemu ki ima kandido, in je po vsej verjetnosti tudi alergičen na kako živilo….jaz sem na kar 12, izvedela sem šele sedaj….skoraj pri 40-ih…in kako to vidiš? Si jo-jo glede kilaže, zaspanost, utrujenost, bolečina in krči v želodcu po skoraj vsaki hrani, glavoboli večkrat na teden, pekoča zgaga…. TO JE TO. Toplo priporočam da se lotite diete, jaz sem se jo in mi ni žal. Zdaj sem že 3 mesece na njej, in zadeva se je že spremenila. Pred nekaj dnevi sem odšla na bioresonanco, da sem ugotovila kaj mi vse škodi…in koliko je razbohotena kandida po 3 mesecih….po eni strani sem bila razočarana po drugi strani pa sedaj vem, kaj bi se mi lahko zgodilo, če ne bi začela z dieto, in sem na pravi poti.
Toplo priporočam da sami delate jogurt in sirotko NUJNA PROBIOTIKA
Sirotko pa dobiš iz kravjega ali kozjega surovega mleka in je zelo odlična in še boljša in ima dejansko dobre žive bakterije. Mleko daš na 40 c in pustiš za 24 ur. Precediš, in imaš probiotik (jogurt) in sirotko, je tko bolš KER IMA žive dobre bakterije. ZELJANICA, dobiš jo na tržnici, Sikapur, gel za želodec in črevesje – 500ml (sanolabor), c vitamin tudi sanolabor Origanovo olje dobite v trgovinici bazilica, v tuš centru v btc je najceneje, malo manj kot 6 €. SOL kupuj samo piransko, nerafinirano, nezdrobljeno. Grenifit, dobiš v lekarni za 8 €
Ves meso in zelenjavo VAM TOPLO priporočam, da kupujete direktno pri kmetu. Kvaliteta je bistvena pri saniranju črevesja.
In še nekaj….ženske, ki načrtujete oz če želite imeti v kratkem otroka, morate nujno na 3 mesečno dieto, da se sčistite vse nesnage v telesu. Dokazano….kajti v teh časih je vsak 7 otrok rojen z avtizmom…se pravi da bo imel definitvno kako napako …. to je dokazano že vseh državah, razen v Sloveniji ne želijo tega razkriti.
No, pa lep dan vsem, ki se mučijo s to pr—-o kandido. Aja, vsak od nas jo ima….če pa jo imaš več kot 60 % pa je že nevarna….
Če sem komu pomagala pri odločanju….upam da sem, če bi jaz imela toliko informacij, pred leti, bi bila zdrava kot riba. 😀