zate bo bolje če boš spil čokoladno mleko
http://anitakos.com/2010/12/04/cokoladno-mleko-po-telesni-vadbi-je-vsaj-tako-ucinkovito-regeneracijsko-sredstvo-kot-komercialni-sportni-napitki-ce-ne-se-boljse/
[Lep pozdrav!
Star sem 14 let…letnik 2000…treniram usak dan nogomet in med vikendom tekma…včasih tudi doma naredim kaksne trening oz vaje za moc itd…ali je dobro ce pijem proteine pri teh letih ali mi bo kaj skodovalo?pa ali lahko popijem polovico proteinov pred treningom in polovico po treningih ali kaj mi vi predlagate
Ne verjamem, da ti bo kaj škodovalo, ampak sem ne bo ti koristilo. PRoteinske preparate piti kar tako in pričakovati čudež. Je naivno. Če sprašuješ ali bi bil proteine ali ne, potem jih po vsej verjetnosti ne potrebuješ.
Lep pozdrav!
Imam 15 let, in imam komaj 48 kg, kar se mi zdi ZELO premalo za svoja leta.Začel sem razmišljati, da bi zacel telovaditi in imam s tem nekaj vprašanj.Pa me zanima ali bi na dan zadostovalo 5 obrokov na katera bi si razdelil določene vnose kalorij in proteinov?Ali bi mogel paziti, ne da bi jedel nezdravo hrano?Sprva bi začel delati vaje s telesom, kar doma vsaj 5 na teden, bi bilo to dobro? 2-3 na teden bi malo laufal (strah me je da bi še s tem izgubil kilograme ali je to res)? Nato bi začel jemati proteine npr. all in one gainer je to dobro za mene ali bi še mogel kaj dodati.Bi s temi vajami npr. skleci trbušnjaki dvigovanje uteži in podobno zadostovalo ali bi mi priporočali fitnes?Resnično si želim pridobiti kilograme ali bi s tem načinom pridobil najhitreje?Že za vnaprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor!
L.P.
Zadnje tri bi vljudno prosil, da si preberejo par postov višje. Dejstvo je, da ni nič narobe, če ješ proteine (beljakovine) in to tudi počnete pa tudi če ste srčni bolnik. Proteini oziroma beljakovine so sestavni del naše vsakdanje hrane, vsebuje jih meso, stročnice, ribe, jajca. Brez njih ne gre!
Mene pa zanima, ce se odlocim zaceti uporabljati proteine v obliki praskov ker hodim v fitnes dober mesec, ce lahko naprimer cez eno leto koncam z njihovo uporabo kar cez noc. Slisal sem veliko komentarjev da nesmes nehati proteinov jemati cez noc in me zanima koliko je resnice na tem? hvala za odgovore!