Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Prosim vas za pomoč!!!

Prosim vas za pomoč!!!

Dragi dr. Pušenjak
Opravičujem se, ker vas bremenim ampak ne morem drugače, ker rabim vaš nasvet. Kot sem vam že pisala, sem imela že tretjič IVF, ki je bilo neuspešno. Sedaj sem pa tako obupana, da je groza. Kaj vi mislite bi bilo dobro, da bi se ponovno naročila na laparoskopijo. Zadnjič sem imela leta 1998. Bilo je vse dobro. Saj pri možu tudi ni vse uredu, ampak dr. Drobnič je povedal, da ni problema za IVF. Tako, da že razmišljam, če je kaj z mano narobe. Prosim vas še to. Ko sem bila v postopku IVF, sem imela prometno nesrečo, ki sem dobivala Ketonal injekcije in Tramal kapljice v velikih količinah. Takrat so mi že vstavili zarodek. Kaj vi kot strokovnjak menite o tem. Ali je mogoče bilo napačno, ker sem jemala močna zdravila? Ali je možno, da plod odumre zaradi močnih zdravil, to me pa resnično naj bolj zanima…….
Prosim prosim vas, če mi odgovorite na moja vprašanja, zelo vam bom hvaležna. Pa še to sem pozabila. Sedaj pa tako hudo krvavim, in strdki krvi kot kepice mi se ulijejo. V spodnjem delu trebuha me tako boli, kot še nikoli po IVF. Še nisem imela takšnih težav kot sedaj po IVF. Joj kako sem vam naložila še enkrat resnično se vam opravičujem………

Želim vas prav lepo pozdraviti
Doroteja

Draga Doroteja,

žal je včasih tako kot opisujete. Zdrave in plodne ženske vsake M ne občutijo tako zelo kot tiste, ki hodite na IVF. Narava pač ni pravična in to je najbolje razumsko čimprej sprejeti. Tudi IVF ne more preko pravila “25% – 30% uspelih nosečnosti” na ovulacijo.
Kakorkoli, zdravila. ki ste jih dobili po prometni nesreči so zelo malo verjetno prispevala k splavu oziroma k neuspehu. Še najbolj verjetno gre spet za staro zgodbo o delu “naravne selekcije”, ki je z medicino ne znamo “preskočiti”. Stres ob prometni nesreči in po njej je tudi lahko pomemben dejavnik, ki pa ga ne znamo meriti, znano je samo, da je pojavnost splavov po večjih stresih (smrt, izguba službe, ločitev, selitev ipd.) večja kot v urejenem, mirnem, nestresnem življenju.
Kar zadeva trenutne težave bo verjetno potreben pregled pri ginekologu in UZ, na katerega mislim, da ste gotovo že naročeni, vsaj običajno je tako po IVF.

New Report

Close