Problemi z belimi zalivkami…
Pozdravljeni,
lansko leto sem zamenjala amalgam in imam sedaj vse bele zalivke. Vendar so se začeli pojavljati problemi, predvsem pri zadnjih zobeh. Najprej sem čutila na eni strani pri jedi, zdaj si komaj umijem zobe, ker me vsak dotik ščetke boli, čutim pa pri jedi tudi na drugi strani. Prav slaba volja me prevzema, ko ne morem biti sproščena in tudi ko pomislim, da me čakajo še dodatni stroški (itak je bila zamenjava precejšen zalogaj)!
Glede na to, da zelo zagovarjate bele zalivke, me zanima vaše mnenje glede težave. Hvala.
Niste napisali, kakšne so te bele zalivke: kompozit ali keramika. Predvidevam, da so kompozit.
O tem, da je izdelava “belih zalivk” bolj zahtevna kot amalgamskih, sem že večkrat napisal.Če jih zobozdravnik ne naredi natančno in rutinirano, se lahko pojavijo težave.
Možno je od zunaj (so netesne, razpokane …) ali znotraj (zobni živec).
Kaj natanko se je zgodilo, pa mora ugotoviti vaš zobozdravnik. Nič pa ne škodi še drugo ali tretje mnenje. To je v tujini čisto normalno, da se posvetujemo še s kom.
LP
Še na nekaj sem se spomnil: ste že razstrupili telo po odstranitvi amalgamskih zalivk?
LP
Preberite si na spodnji povezavi navodila za razstrupljanje po odstranitvi amalgamskih zalivk:
http://www.avita.si/index.php?nid=73
LP