Prenehanje kajenja?
Še smo, 13.07.2025 ob 13:44
Lepo pozdravljeni vsi, ki imate razlog, da berete ali pogledate ta forum. Poteka enajsti mesec, od kar ne kadim. To je plus. Plus oziroma minus pa je moja prevelika teža. Nikoli v življenju nisem imela kaj podobnega telesne mase. Začarana in izgubljena sem v tem pridobivanju teže. Moj ITM je že 31, prej je bil okoli 24. Izogibam se stikom, sram me je mojega videza. Če bi vedela, da se bo to zgodilo, bi raje še naprej kadila. Povratka zdaj ni, tudi če se vrnem h kajenju bodo kile ostale, to vem od drugih. Nesrečna sem zaradi te teže, letos bom spustila plažo. Res ne vem, kako naprej, moja 60 plus leta niso enostavna za hujšanje. Ima kdo kakšen nasvet? Vse lepo vsem, ki berete ta forum.
Tudi jaz sem si nabrala preveč kilogramov. Nekajkrat sem se poslužila 48 urnega posta, vendar je to zame mučenje. Od sobote zvečer do ponedeljka zvečer nisem jedla nič, samo nesladkano kavo, čaj in vodo sem pila. Zaradi let, ki so podobna tvojim, se nisem poslužila daljšega.
Tako se mi zdi, da sem s hrano vzpostavila odnos in jo postavila na 5. mesto. Zdaj jem samo 2 x na dan, med obroki sicer še vedno pojem kaj sadja. Neham jesti ob 6h zvečer in začnem opoldne. Če sem zelo lačna, se seveda tega ne držim. Predvsem pa pijem res veliko vode. Pred vsakim obrokom vsaj dva deci in tudi vmes.
Počasi, ampak res počasi se mi zdi, da izgubljam prigarano maščobo. Pa na tehtnico nikakor ne stopim, ker vem, da bi me pogled na številke vsekakor destimuliral. Upam, da mi bo v letu ali dveh uspelo zmanjšati ali celo “uničiti” obloge na bokih, trebuhu, stegnih in licih.
To je moj način, mogoče ti pomaga.
Živjo. Še jaz pristavim svoj piskerček, ker mi je v prvih dneh prebiranje foruma zelo pomagalo.
Kadim cca 20 let, tako rekreativno, zadnje leto škatlo na dan. Ha, rekreativno ja. To je bilo samo v moji glavi. Dejansko sem lahko brez problema zdržala dan, dva brez cigareta, zato sem mislila, da je to samo rekreativno. Poskusila sem že parkrat, več kot tri dni nisem zdržala. Zdaj je pa prišla ena nedelja, imela sem samo še enega v škatli, najbližja bencinska pa 15 km stran, ni se mi dalo vozit. Ok, ne bom več kadila. In nisem.
Danes je 16. dan. Cigaret mi ne manjka, nimam težav s tem, psiha…ajoj…10 dni nespanja (le uro do dve na noč), vsak drugi dan noro zoprna, zadirčna, jokasta…prav pošastna. Svaka čast možu in otrokom, ki so mirno to spremljali in me samo objemali. No, mož je verižni kadilec in dvomim, da se bo kaj hitro odločil, da bo nehal, ker sem bila res zmaj. 🙂 Zdaj sem bolje, živčnost in nemirnost sta nekako minili, spim tudi boljše. Počutje je pa…uf…ne morem verjet – energije veliko več, utrujenosti skoraj da ni, tudi stvari me ne znervirajo tako hitro kot včasih oz. hitro mine.
Kako si pomagam? Mislim, da sem tretji dan prebrala Allenovo knjigo (že drugič) in mi je kar dala neko potrditev, da sem res na pravi poti, izogibam se situacijam, ko sem kadila enega za drugim (preskočila sem eno praznovanje, zvečer se ne usedem na balkon), začel sem ful brat, vsake dva dni si nakažem 10,60 EUR na drug račun – kot če bi dala za škatlico in za nagrado sem si kupila e-bralnik (malo sem še dodala :)) in ko me zagrabi nemirnost si hitro najdem kaj za delat, nekaj, s čimer sem odlašala dooolgo, se tako zamotim, umirim in zmagam.
To je to, jaz verjamem, da me ne bo povleklo nazaj, ker to rundo sem čisto drugače miselno naravnana in je odločitev prišla res spontano, predvsem pa čutim, da sem nenormalno odločna in odločena.
Čestitke vsem, ki ste že zmagali in veliko poguma vsem, ki še boste.