Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija prenehanje jemanja tabletk

prenehanje jemanja tabletk

Pozdrav!

Nikoli v zivljenju nisem imela tezav s kozo, na obrazu nisem imela ene same akne. Pri 17 sem zacela uporabljati kontracepcijo-Yasminelle in se naprej je bila moja koza super. Pri 19h sem prenehala z uporabo tabletk in se leto in pol po prenehanju jemanja tabletk je bilo z mojo kozo vse uredu, nikoli nobenih aken. Nato pa sem dozivela sok ko so se v roku 1 meseca po mojem obrazu naredile akne, ne samo nekaj mozoljev, cel obraz je bil posut z njimi, koza povsem pordela. Pol leta sem upala, da bodo izginile, ker nimam aken v druzini niti nikoli prej nisem imela tezav. Po nasvetu sem zacela ponovno z jemanjem tabletk in nobene spremembe ni bilo po 4 mesecih jemanja, se vedno je bila moja koza polna mozoljev, aken. Dermatolog mi je predpisal kremo in linijo za ciscenje obraza, in po uporabi se je stanje v 4 mesecih vrnilo skoraj na zacetno stanje, ceprav je moja koza utrujena in se rahlo pordela ni vec aken, je cista. Tabletk nebi rada vec jemala ampak me je strah da bi se izbruh ponovil… Moje vprasanje je-kako hitro tabletke vplivajo na kozo? Je mozno da pride ucinek prenehanja jemanja sele po letu in pol? Kako hitro se koza popravi po zacetku jemanja?
Hvala, LP

Mislim, vzrok vaših težav ni bilo prenehanje jemanja KT. Učinek ponovnega jemanja pa naj bi se začel kazati po 3 mesecih.

Pozdravljeni!

Tabletke sem prenehala jemati sredi zavojčka in drugi dan po prenehanju se mi je pojavila rahla krvavitev,
ki jo imam že tretji dan (je pa cisto sibka, veliko manjša kot prvi dan). Krvavitev je podobna mestruaciji na 5. dan.. Zanima me, če je to normalno… Predvidevam, da se urejajo hormoni.

V enem od vaših odgovorov sem pravkar prebrala, da bi morala dokončati zavojček, upam da ni nič narobe, ker sem prenehala sredi zavojčka? :/

Najlepša hvala vnaprej za odgovor…

LP

To je odtegnitvena krvavitev in je čisto običajna, če prenehate jemati KT.

Pozdravljeni!

Stara sem 23 let in cca. 7 let sem brez premora jemala KT Logest. Decembra sem pojedla zadnjo tablico (23.12.), 27.12. pa dobila menstruacijo. Danes sem pa opazila rjav izcedek, čeprav sem bila zdaj že dva dni brez izcedka (oz. menstruacije). Ali je to normalno in je to “posledica” prenehanja jemanja kt, ali me mora skrbeti? Noseča 100% nisem ker s fantom nisva imela spolnih odnosov v zadnjem tednu.
Hvala vnaprej. 🙂

Tako na daljavo seveda ne morem reči kaj se dogaja. Če ste tabletke pred tem redno jemali, noseči verjetno niste. Lahko, da je bil še kakšen ostanek menstrualne krvi ali pa se vam pač vzpostavlja vaš ciklus.

Pozdravljeni!
Pred mescem dni, 2.decembra sem prenehala jemati kt Yaz na koncu škatlice, tako, da sem potem normalno imela menstruacijo. Sedaj pa še vedno nisem dobila druge menstruacije in me je začelo skrbeti. Zanima me, če je normalno, da mi zaostaja, ali naj obiščem raje gunekologinjo?
Hvala za odgovor!

Če obstaja možnost zanositve, naredite test za nosečnost. Če je negativen ginekologa obiščite, če vam bo menstruacija izostala dlje kot 3 mesece.

Pozdravljeni decembra sem pojedla zadnjo skatlico kt. Nato sem bila na odvzemu brisa in takoj za tem sem dobila krvavitev sedaj je minilo komaj 1d7 ni, in zanimivi,spet sem jo dobila takoj po vaginalnem ultrazvoku ki sem ga imela ta mesec!. Ali je normalno, tako majhna razlika v ciklusu in. Ali lahko pregled kaj vpliva na to?

Pregled lahko povzroči le manjšo krvavitev, ne pa menstruacije. Počakajte na naslednje menstruacije, ko bo že bolj jasno kakšen bo vaš ciklus.

pozdravljeni,

tudi jaz imam eno vprašanje. 4 leta sem jemala Cerazette zdaj mi je zdravnica napisala stediril m. Konec decembra sem vzela zadnjo carezett in do danes še nisem imela menstruacije. Tudi med jemanjem carezette nisem imela krvavitev. Noseča nisem. Iz ostalih odgovorov sem zasledila da lahko traja več mesecev da se ciklus uredi Zanimam me če moram čakati menstruacijo ali lahko začnem s stediril m kadarkoli.

hvala za odgovor.
Mihaela

Pozdravljeni!

Zanima me naslednje. Stara sem 24 let, prejšnji mesec sem na prvi dan menstuacije začela jemati KT (Belara). Že nekaj dni po tem sem začela čutiti, da se slabo počutim, sem utrujena, pojavile so se težave z želodcem, hkrati sem tudi vse dneve jemanja imela krvavitev, čeprav bi le-ta že morala ponehati. Razumem, da so to možni stranski učinki hormonov, vendar pa sem se zaradi teh težav še pred koncem zavojčka odločila, da z jemanjem preneham, čeprav bi načeloma morala počakati in vzeti vseh 21 tabletk. Dva dni po prenehanju jemanja se je pojavila močna krvavitev, ki traja še danes (že 5 dan). Je to normalna posledica tega, da sem prekinila vnos hormonov na sredini cikla in bo krvavitev izzvenela, oziroma kaj ta krvavitev sploh je (verjetno to ni menstruacija)? Sicer sem že naročena pri svoji ginekloginji, vseeno pa me te krvavitve skrbijo.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

@PikaPoka_: Če kontracepcijske tabletke prenehate jemati, se pojavi t.i. odtegnitvena krvavitev. Ponavadi svetujemo, da pri tabletkah vztraja vsaj 3 mesece, mapk zdaj ste že naročena na pregled….

@mihaelca
: če vas odsotnost menstruacije ne skrbi (predvidevam, da ste že rodili), lahko začnete z jemanjem Stedirila kadarkoli, le da ste zaščitena šele po 7 tabletkah..

Pozdravljeni!

Septembra lani sem prenehala z jemanjem KT Yasminelle, ki sem jih jemala 5 let. Oktobra menstruacije nisem dobila, novembra je bila običajna, vendar je od takrat nisem več dobila. Nekaj dni po zadnji menstruaciji sem imela nezaščiten spolni odnos, vendar sva v prihodnje vedno uporabila kondom.
Testa nosečnosti nisem opravljala.
Zanima me, ali je običajno, da menstracije še vedno nisem dobila, ali obstaja možnost, da sem noseča?
Ali naj grem zaradi neredne menstruacije h ginekologu?
Z jemanjem tabletk sem začela pri 15-ih in sem prej imela neredne menstruacije, vendar nikoli nisem bila brez nje več mesecev, ciklus je na primer trajal nejveč 35 dni. Stara sem 21 let.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Svetujem obisk pri ginekologu. Lahko pa opravite tudi test za nosečnost.

Pozdravljeni!
Jaz imam vprašanje in sicer me zanima naslednje! Kt sem jemala 19 let ( Stadiril M), pred2 mesecima sem jih prenehala jesti, ker sem se odločila za vstavitev Mirene. 1. mesec sem imela normalno menstroacijo, sedaj ta mesec pa mi zamuja. Zanima me ali je to normalno. Z menstroacijo nisem imela nobenih problemov ko sem jemala KT. Prosila bi Vas še, če mi lahko poveste, če je med KT in Mireno kakšna velika sprememba?

Že v naprej se vam zahvaljujem za vaše odkovore!

Hvala in Lep pozdrav!
Valerija

Zdravnik, ki vam je vstavil Mireno vam je najverjetneje razložil, da se krvavitve ob Mireni zelo zmanjšajo ali celo popolnoma izginejo. Verjetno ste dobila tudi knjižico z navodili.
Maternični vložek Mirena vsebuje samo levonorgestrel medtem ko so KT večinoma iz dveh hormonov. Mirena velja za varnejšo obliko zaščite, v smislu možnih stranskih učinkov.

Zdravo!

Kontracepcijo jemljem že od 13 let dalje, zaradi problemov z meenstruacijo. V teh letih smo z opustitvijo kontracepcije poskušali že 3 krat, vendar je prišlo vedno do istega problema: meenstruacija se v roku 3 mesecev ni pojavila, zato sem pričela piti tablete spet naprej (delala sem po navodilih moje ginekologinje).
Ker kontracepcijskih tablet ne bi več rada pila, sem tablete prenehala piti 3.1.2014, do danes meenstruacije pa še vedno ni. Zanima me kaj naj naredim? Koliko časa naj še počakam?
Za vsak nasvet bom hvaležna. Možnost da sem noseča odpade.

Hvala in lep pozdrav

Krvavitev, ki se pojavi ob jemanju KT, ni menstruacija in ničesar ne pove o vašem ciklusu. Ponavadi čakamo 3-6 mesecev, potem sprožimo krvavitev s tabletkami. Če ne poskušate zanositi, lahko mirno čakate, da se vaš cikel znova uredi. Prezgodnje menopavze so zelo redko stanje.

Pozdravljeni.

Po enem letu jemanja KT Yasminelle sem se odločila prenehati z jemanjem, vendar pa sem naredila napako, ker nisem porabila vseh tabletk (porabila sem le 9 tabletk iz omota). Zanima me, kakšne posledice lahko pričakujem in ali je lahko karkoli narobe z otrokom, v primeru zanositve.

Že v naprej se zahvaljujem za odgovor!

New Report

Close