Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija prenehanje jemanja tabletk

prenehanje jemanja tabletk

Zaščitena ste samo 6 dni po prekinitvi jemanja tabletk. Svetujem vam, da uporabljate kondom, če ne želite zanositi.

Pozdravljeni!

Torej sem v tednu brez tabletk zaščitena tudi, če potem ne začnem z uporabo nove škatlice?

Hvala za odgovor!

Glede na to, da je življenska doba semenčic tudi več dni, lahko pride do zanositve, če ne začnete uporabljati zaščite.

Pozdravljeni,

odločila sem se, da preneham jemati tabletke Logest, stara bom 40 let, jemala sem jih približno 2 leti, začela po 2. porodu. Zadnja menstruacija je bila normalno kot ponavadi 2. junija, zadnja tabletka pa 30. maja, potem po zaključku menstruacije pa po nekaj dneh malo rjavega izcedka, potem spet nič, pa spet in malo me tudi črviči in imam kot neke krče,,

Ali je kaj narobe? Bila sem na pregledu pri ginekologu 23. maja, pa je rekel da je vse uredu,

ali je kaj narobe, ali bi morala do ginekologa na ponoven pregled?

Hvala za odgovor in lp

Če se cikel v 3. mesecih ne bo uredil obiščite ginekologa. Če obstaja verjetnost zanositve, ne pozabite na test za nosečnost.

2 leti že jemljem kt yaz. Zanima me ali lahko takoj preneham z jemanjem, ali je obvezno pojesti zadnjo škatlico do konca?

Če želite prenehate takoj. Seveda potem niste več zaščitena.

hvala za odgovor! ponekod sem zasledila, da naj bi se škatlica pojedla do konca… (sama sem sedaj pojedla 7 tabletk in še vedno imam odtegnitveno krvaviitev) Sedaj se bo torej pojavila krvavitev zaradi prenehanja jemanja kt. Nato pa se z vzpostavi menstruacija- ciklus kot je bil pred uporabo kt ?

Pozdravljena!

Kot vam je že odgovorila kolegica, z jemanjem lahko prenehate kadarkoli. Kontraceptivna zaščita bo še nekaj dni “držala”, nato pa boste pri spolnih odnosih morali uporabljati pregradno metodo. Ko boste prenehali jemati KT bo prišlo do odtegnitvene krvavitve, naslednji mesec pa do menstruacije oz. se bo ciklus povrnil v stanje, kakršno je bilo pred pričetkom uporabe KT. Včasih vzpostavitev naravnega ciklusa traja tudi nekaj mesecev.

Matjaž

Pozdravljeni, hvala za odgovor
za prekinitev tabletk sem se odločila, ker jih v bistvu že dolgo jemljem in imam težave, kar naprej me boli po trebuhu, enkrat zgoraj pod rebri, enkrat spodaj kot nekakšni krči, pa potem hkrati v križu, zadnje čase sem preobremenjena in pod stresom, opazila pa sem tudi fažolaste bezgavke v dimljah. Bila sem pri moji zdravnici, dala na pregled v sredini maja vodo in kri, pa ni bilo nič narobe. Bila sem tudi pri ginekologu v maju, pa je rekel, da je videti vse uredu. Ali je možen vzrok vsemu temu ta stres in nervoza? Sedaj ko me je nekoliko nehalo boleti po trebuhu , pa sem dobila tudi vaginalno vnetje. Tudi hči je zbolela, nekaj bakterijskega dobila, bolečine v trebuhu, driska dobila antibiotik. Ali je vse skupaj povezano in ni z mano kaj hujšega? Tudi siljenje na bruhanje me vsake toliko popade. Opazila sem , da imam take bezgevke že kar nekaj časa.

Hvala za odgovor

Tudi jaz mislim, da vaše težave niso povezane s kontracepcijskimi tabletkami, lahko pa seveda poskusite, kako bo brez njih.

Pozdravljeni, hvala za odgovor
Skrbi me kaj bi bilo to, da imam take bezgavke v dimljah na obeh straneh, zdi se mi da me kdaj tudi bolijo, ali to pomeni , da nekaj imam, kakašno vnetje ali kaj drugega v zvezi s črevesjem, ali mehurjem ali želodcem Skrbi me da ni kaj zelo zelo hudega?

lp

Obiščite zdravnika. To so stvari o katerih je težko svetovati preko interneta, ker je dobro, da vas zdravnik pregleda. Vzroki so lahko zelo različni. Srečno.

Še enkrat lp,
kakšni vzroki so lahko za to, ker me

skrbi in sem že čisto panična in nenehno mislim samo na to kaj mi je,
bila sem pri zdravnici, ji povedala za te bezgavke, dala sem dvakrat kri in vodo pa nič, ne vem kaj naj ji še povem, ker nazadnje ko sva govorili mi je svetovala naj si vzamem čas zase in da se tako počutim ker sem preobremenjena.
Samo mislim si da nekaj že ni uredu, ker s slabo več ali manj počutim že od februarja.

Hvala in lp

Draga julaw, mislim da vaše vprašanje presega okvir tega foruma. Verjetno pa v vaših lab. izvidih ni bilo nič posebnega, čeprav ne vem kaj vse ste pregledovali. Žal vam tu ne morem dosti pomagati. Včasih so te bezgavke povečane tudi npr. pri genitalnem herpesu ampak potem so prisotne tudi spremembe na splolovilu…

Spoštovani!
ker sva se s fantom odločila za naraščaj, sem po sedmih letih prenehala z jemanjem tabletk Diane 35. Pred začetkom jemanja kontracepcijskih tabletk sem imela redne menstruacije. torej, ko sem prenehala z jemanjem, je sledila odtegnitvena krvavitev in potem sem čez 47 dni (15.maja) dobila blago menstruacijo. sedaj nisem imela menstruacije od takrat. test nosečnosti je negativen. Ginekolog mi je predpisal Primolut nor za sprožitev men. Prav tako je dejal, da je stena maternične sluznice tanka. Zanima me, ali je možno, da je v tem ciklu prišlo do ovulacije, saj sem na 29. dan zaznala ovulcijsko sluz v veliki količini. Ginekolog mi je dejal, da je le-ta posledica hormonskega neravnovesja. torej ni nujno, da pride do ovulacije, če je sluz prisotna? Prav tako me zanima ali lahko tablete Primolut nor pomagajo pri vzpostavitvi ciklusov ali je bolje, da se le-ti vzpostavijo sami? In še nazadnje bi vas vprašala, ali je možno, da sem kljub negativnemu stestu in tanki steni mater. sluz. noseča, saj mi ginekolog ni dal pregledati krvi?
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.

Primolut Nor tabletke ne povzročijo menstruacije ampak odtegnitveno krvavitev. Če se normalen ciklus ( brez tabletk) ne bo vzpostavil po 6 mesecih potrebujete dodatno diagnostiko. Če je sluznica tanka, se morebitna nosečnost ne more vgnezditi. Sluzast izcedek ni nujno znak ovulacije…

Živjo, imam namen nehati jesti tabletke čez 3 mesece (imam še 3 škatlice lindynette 20). Gdaj imava lahko s partnerjem nazadnje spolne odnose brez dodatne zaščite? In pa ali je možno da po prenehanju jemanja tabletk zanosim, čeprav bova imela za naprej zaščiten sp.odnos (kondom)?

Kakih 5 dni pred zadnjo tabletko. Kondom naj bi bil ob pravilni rabi precej zanesljiva kontracepcijska metoda (97% uspešnost). Smem vprašati zakaj boste prenehali z jemanjem tabletk?

Hvala za odgovore, zanimalo me je zaradi tega ker sem na nekem forumu zasledila da je oseba napisala tole:

če želita imeti otročička oz. sta nanj pripravljena, jih nehaj jemati, če ne pa ne. Vem, da maš lahko tud drugo kontracepcijo, sam da se ne boš tolkla po glavi, ko bo test +.
No, jaz sem imela 7 mesecev zbrkljano menstruacijo (če ji tako lahko sploh rečem), potem pa 2 meseca lepo m. in potem je sledil +.

zato me skrbi, da nebi po koncu jemanja tabletk prišlo do nosečnosti..

naj odgovorim še na vaše vprašanje..
leto nazaj sem bila pri ginekologu, da bi začela jemati kontracepcijske tablete. ko sem prvi dan dobila menstr. sem uzela prvo tabletko, prav tako drugi dan, potem pa sem se odločila da neham jemati (ker se mi je zdelo da ima preveč slabih učinkov.. pravzaprav nevem zakaj, enostavo sva se s partnerjem tako odločila). od takrat imam spravljene v omari, zdaj pa sem se odločila da jih spet začnem jemati, toliko da jih porabim..
menstr. sem dobila 4 dni nazaj, torej v nedeljo. od takrat naprej jemljem tabletke, vsak dan ob isti uri… Nevem še čisto ali bom potem nehala ali ne, bom videla sproti =) skrbi me edino to, če je možno da po prenehanju vseeno zanosiš (čeprav imaš zadnji sp.odnos brez dodatne zaščite 5 dni pred zadnjo KT, tako kot ste rekli) ? =)

New Report

Close