Prenehanje jemanja kontracepcijskih tabletk
Dober dan
Mene pa tudi zanima stara sem 23 let z fantom si zeliva druzine. Tabletke Yasminell sem jemala polnih 5 let zdaj septembra sem pa prekinila pred jemanjem tablet sem imela tudi probleme z ciklom bil je nereden in dolg zanima me ce zdaj nedobim v teh mescih menstruacije ali lahko zanosim ali vpliva to kaj potem na plod da ni bilo prve mensrtuacije?
Dober dan
Mene nekaj zanima zadnjo tabletko sibilla sem pojedla avgusta približno 21. 8. 23, in 25 semtemra je bila menstruacija normalno od 25 semtebra je ni bilo več, zdaj 25.1. Je bilo 4 mesce ki je ni rekli so da lahko zamuja fo pol leta, res je da me v tem casu ogromno koza srbi dobivam gudi neke izpuscaje, napisali so mi cleratin, zanima me a bo po pol leta menstruacija tu
Prej sem imela neredne. Cikle ze od prvega dneva menstruacije, tudi mama jr imela neredne
Lp
Pozdravljeni,
Po več letih jemanja kontracepcije (Yaz), sem se odločila, da z njo preneham (prenehala sem 18.3.2024). Nikoli nisem imela težav (povečana teža, težave s kožo, tudi menstruacije niso bile boleče).
Sicer sva z partnerjem vmes imela že nezaščiten odnos, menstruacija pa zdaj zamuja 4 dni, nosečniški testi so negativni.
Zanima me, po kolikšnem času, bi naj menstruacijo dobila nazaj? Ali me mora že skrbeti in bi morala obiskati ginekologa?
Lp,
Uporabnica
pozdravljeni tukaj pisem prvič zanima me 11.3.2024 sem prenehala z kontracepcijo do danes 21.4 nisem dobila se menstruacije imela sem vmes neko kratko krvavitev ki ni imela vonja po menstruaciji. Med tem časom ko sem prenehala jemati KT sem imela 6x ne zaščiten odnos naredila sem 4 dni nazaj test in je bil negativen. imam bolečine na dotik na dojkah veliko sem utrujena in imam dokaj redne glavobole. kaj naj bi to lahko bilo samo učinki po prenehanju KT ali sem prehitro naredila test nosečnosti
hvala za odgovor