Najdi forum

prekomerna poraščenost

Lep pozdrav! Jaz pa sem zelo obupano dekle. že odkar pomnim, imam težave s prekomerno poraščenostjo,to pa so trde in črne dlačice na neželjenih mestih za žensko.Poskusila sem že vse,bila sem pri ginekologu, ki mi je rekel,da imam preveč moških hormonov.Nimam prekomerne teže in tudi menstruacije imam redne.Lepo prosim,ali je možno z kakšno alternativo urediti moj problem,saj nimam nobene samozavesti.
Obupanka

Draga Rosataika!

Zelo dobro slisim vaso obupanost! Ne vem kako bi vam pomagala, verjetno bo se najbolje, ce sem popolnoma iskrena.

Sama se nisem zdravila hirsutizma – povecanje androgenskega hormona, ki povzroca prekomerno porascenost. Vendar to ne pomeni, da vam zdravljenje s TKM ne bi pomagalo. Poiskati bo potrebno zares dobrega, dobrega strokovnjaka s podrocja TKM.

Spodbujam vas, da greste najprej k ginokologu in ga prosite, da vam opravi ultrazvok – ce tega se niste imeli – (vaginalni in zunanji) jajcnikov. Ce je tam vse kot mora biti, pojdite k svojemu zdravniku po napotnico za pregled nadledvicne zleze in hipofize. Zahtevate, da vam opravijo vse preglede! ne dajte se odgnati, gre za vase zdravj ein pocutje!

Ko boste cakali na preglede, pa lahko veliko storite za svojo samozavest. Nasa zunanjost ne bi smela vplivati na samozavest, ce pa potem je to znak, da moramo delati, mocno, trdo in predvsem zelo vztrajno, da si samozavest dvignemo! Zavedajte se, da ste mnogo vec kot masa mesa in kosti, ter drugih otipljivih “sestavin”. Ravno danes sem prebrala cudovito misel Eckharta Tollea: “Who Am I? I am not my thoughts. I am not the voice in my head. I am the awareness that recognizes the thought. I am the essence of being.”

Kot vidite je sel se dlje od Renea Descartesa, ki pravi: “Je pense donc je suis.” “Mislim, torej sem!” Ni samo misel, ki nas dela kar smo! Prepoznavanje teh misli nas naredi kar smo! Jaz bi sla se dlje, smo kakor se odzivamo na svoje misli.

Naj vam opisem osebni primer: imam dva precudovita psa, nemski dogi. Jago in Lili. Jago ima 97kg samih misic! Izjemno velik in mocan pes! Izjemno mocan!!! A se, na mojo sreco, tega ne zaveda. “Misli”, da je majhen in “misli”, da sem jaz vecja in mocnejsa, zato ga lahko, hvala Bogu, kontroliram verbalno. Ampak to sem sposobna narediti samo, ker sem ga prepricala, da sem mocnejsa in vecja in Jago “misli”, da je majhen kuzek, ki se rad sparvi v narocje.

Tako je tudi z nami, smo kar mislimo, da smo in kakor se odzovemo na to. Dobra novica pa je, nase misli lahko vedno in kadarkoli zamenjamo!

Vzemite list papirja in napisite, iskreno in s premislikom, kaj vas dela vas, katere sposobnosti imate na katere ste ponosni? Vsak jih ima, vec in ne samo par! Tudi vi! Zatorej kopljite po svoji notranjosti, dokler ne najdete zaklada!

Vse dobro in oglasite se se kaj!

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close