Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Prehod mladoletnikov čez Hrvaško mejo po novem!!!!

Prehod mladoletnikov čez Hrvaško mejo po novem!!!!

za Micka: in kaj naj zdaj starš za vsak obisk tete v Trstu, štarta na nepravdni postopek, ki je itak vnaprej obsojen na propad, ker je bivši jezen, ker mu je sodnica prepovedala stike (Saj zgodbo že poznate, kako je pijan razgrajal na sodišču…..). Ej pa otroci odraščajo s svetlobno hitrostjo, sodni mlini pa meljejo kot bi dal polž v rikverc. Zakaj je to potrebno???

Modri Val: ker vem da vam gre razumevanje zapisanega težje od rok bom ponovila kar sem zgoraj že zapisala. V osnovi me je razkuril seksističen grški uradnik. Jaz sem bila tam in vem kako ponižujoč je bil. Imam pravico zapisat svoje občutenje, ne potrebujem vaših sodb, ni mi potrebno se zagovarjat. Tega foruma ne jemljem kot da sem se postavila pred poroto. Pri tem, da ne vidim problema v sebi, ker prepotovala precej sveta, sem bila pogosto vprašana po priimkih otrok ampak njihov odnos ni bil ponižujoč, seksističen.

Potem sem seveda v sveti jezi šla raziskat kako so stvari v resnici urejene. Ugotovila sem da je cel kaos. Predpise kršijo carinski organi vsakodnevno. Samo če ima mama isti priimek je kršitev sprejemljiva, Če je priimek različen pa začnejo delati grozno natančno. Večinoma pa imamo priimke različne ravno samohranilke. Ampak vas opozarjam, glede na zakonodajo, ima praktično vsak od vas (tudi poročeni) problem na meji. Naredi se pa zopet nič.

Kdor hoče bo verjetno iz zapisanega razumel kaj hočem povedati. Res pa je tudi, da če ne hodite po svetu težko razumete, kaj govorim in se vam ne zdi pomembno. Tako kot meni ni pomembno a moja teta škropi vinograd z modro galico ali s čim drugim, ker se pač ne ukvarjam z vinogradništvom.

Recimo, da so letalske karte za neko destinacijo v akciji, ampak samo v določenem terminu, recimo “last minute” varjanta. Mi ne moremo it, ker ne vemo, ali bomo pravočasno dobili soglasje drugega starša ali ne. Ker po dosedanjih izkušnjah ni nujno, da bo na CSD sploh prišel, če ga povabijo, sodišča pa tudi ne delajo tako hitro.
Eno je teorija, drugo je praksa (pri nekaterih starših).
In v moji praksi otroci dejansko ne bi imeli urejenega zdravstvenega zavarovanja, če mi ne bi šli na zavodu za zdravstveno zavarovanje na roke, ker bi morala po zakonu bit zavarovana po očetu. ravno tako ne bi bila vpisana v šolo, če bi rabili za to podpisa obeh staršev ali na kako tekmo v tujino, ali v kolonijo. Veš, koliko trajajo postopki na sodišču? Torej bi morala razmišljat za eno leto vnaprej, kdaj bi kateri otrok kam šel? Moja hči je že nekajkrat šla v tujino (Bosna, Nizozemska,…) praktično z danes na jutri, ko je prišla priložnost. Jaz pa naj sodišče čakam, da kaj odloči?

Cakaj sicer krsis zakon.je pa res da sankcij ni predvidenih

No no, brez žaljenja Včeraj, še kako dobro razumemo nekateri napisano, bolje kot si lahko predstavljaš, je večje vprašanje, kako sposobnost in nivo razumevanja ima tista, ki misli da z obračanjem besed lahko nekoga zmanipulira in bo nasedel ter verjel.
Če te je zmotil en ubogi uradnik, kaj bi šele potem rekla, ko bi občutila na svoji koži ,da je cel sistem feminiziran, kar dejansko je, le da se kot ženska ne moreš najti na nasprotni strani tega in ti tako paše. Morda pa tudi ta uradnik ni bil prav nič seksističen in nič kriv, običajno se urdaniki odzovejo tako kot se nekdo obnaša do njih, bi znalo bit glede na tvoj odnos na forumu tudi v reali kaj na tem, mar ne?

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Po tej logiki bi morali tisti otroci, ki jim je eden od staršev umrl, s seboj nositi svoj rojstni list in uradno preveden mrliški list drugega starša, da bi dokazovali, zakaj nimajo dovoljenja staršev.

Res ne razumem, kaj je smisel tega “preverjanja”. Kot rečeno, trgovina in ugrabitve potekajo tudi s polnoletnimi ljudmi.

Lepo prosim če spremeniš svoj nivo komunikacije, ali pa na moje zapise prosim ne odgovarjaj več, če te motijo.

Tole je javni forum na katerem se naj bi pisalo o problemih enostarševskih družin. Jaz sem lepo opisala problem (ki ga imate vsi) in tudi mojo konkretno situacijo, ki se mi je zgodila, zaradi katere sem začela vse skupaj raziskovati. Žal sem bila na meji samo jaz in boste pač morali verjeti, da je bilo tako, predvsem pa da sem jaz to tako doživela in občutila. Se strinjam da mnogo reakcij uradnikov sprožimo s svojim nastopom, ampak sem tudi lepo napisala, da pogosto potujemo tudi v eksotične kraje, kjer sem povprašana zakaj se otroci drugače pišejo pa prečkam mejo normalno. Torej z mojim obnašanjem na meji ni nič narobe in verjetno ob izkušnjah s prečkanji meje znam oceniti kdaj gre za šikaniranje.
Torej še enkrat, spreglej moje zapise, nikakor pa si ne dovolim podtikanj, obsojanj namigovanj zakaj je bilo nekaj kot je bilo, obveznega iskanja krivde v meni. Zapis je nastal, da sem se spihala. Nehajte drezati in me siliti v neko opravičevanje in prepričevanje kako je bilo in kako ni bilo…. Hvala

Ko bo sistem tak, da bodo sodišča v enem tednu odločila o teh stvareh mi ne bo problem it na sodišče. požrem tudi sodno takso. Za odločitev, ali je primerno, da dovolijo otroku na šolsko ekskurzijo, kolonijo, tekmo, … v tujino pač ne potrebujejo neke velike raziskave. ampak samo malo zdrave pameti.
Sem pa sposobna vprašat sodišče tudi, če lahko otroka vpišem v (srednjo) šolo ali vrtec, v šahovski krožek ali da potrdijo, katere izbirne predmete lahko vzame, ker lahko to dolgoročno vpliva na življenje otroka. Oče noče prevzemat odgovornosti, naj jo sodišče namesto njega, če je že tako po zakonu.
S tem, da v zakonu jasno piše, v kolikem času je potrebno uredit obvezno zdravstveno zavarovanje. Bodo pravočasno izdali sodbo, ker se lahko v času, ko se spis valja na sodišču otrok poškoduje ali zboli?

Včeraj, če si žaljiva do mene, do vseh moških uporabnikov na forumu, je normalno predvidevanje, da si taka tudi v reali in da so na koncu vsega drugi krivi, kot pojasnjuješ v številnih postih od opisov bivšega dalje. Pa si ti dovoliš ali ne, ne napišem ničesar, česar sama nisi o sebi. Kaj ti bom pa jaz verjel je pa popolnoma moja stvar, ne ne verjamem ti in zagotovo še kdo drug ne, če že hočeš direktno vedet. In še več, verjamem da je šovinističen vsak policaj na cesti, ko te ustavi ob kontroli prometa in ti že pred ustavljanjem kar iz čela prebere, da si samohranilka, ter ima zaradi tega do tebe neprofesionalen pristranski odnos”.

Naj te spomnim, kako si začela v uvodnem postu : Mačistični uradniki v državah, ki so zgodovinsko šovinistične so zahtevali od mene potrdilo očeta da otroci lahko potujejo z mano. Bruh, ker če bi bili tam z očetom ne bi zahtevali potrdila mame, da so otroci lahko sami z očetom.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Ja in še danes to podpišem, ker si obravnave, ki sem jo v vseh letih doživela le na jugu Italije in v Grčiji ne dovolim in je ne privoščim nobenemu. Tradicionalno katoliške države pač moške vzgajajo v duhu, da ženska nima pravice……
Saj je vseeno, še Arabci in južno Američani so zgolj vljudno vprašali zakaj imamo različne priimke in bili zadovoljni z mojim pojasnilom, da tako pač je in da sicer živimo na istem naslovu. Omenjeni mačoti so želeli vedeti kje je oče in njegovo dovoljenje da lahko potujem sama….. Pa saj je vseeno, pri svojih letih in mojih potovalnih izkušnjah menda znam oceniti, kdaj sem šikanirana.

Sicer pa fantje, če je za vas žaljivo, da ves čas samo vztrajam, da bi oče moral skrbeti za svoj zarod, vam bog pomagaj. Se že vidite v tem pisanju. Sem pa verjetno res neugodna če s tem trkam na vest tudi vam, ampak ali jo to res tudi žaljivo?

Včeraj, očitno kar samoumevno pozabljaš, da sem tudi sam skrbnik v enostarševski družini in se ravno tako pred tem skrbel za otroka, tako da ne vem na katero vest trkaš, očitno gre za nekaj povsem drugega, o čemer pišem, piše Mick in ostali očetje in sem zaradi tega skupaj z ostalimi marsikateri od vas večni trn v peti na tem forumu…itak pa nima smisla naprej razpravljat.

p.s. žaljivo, oziroma nespoštljivo je pa to, da si prepričana , da vsi funkcioniramo na tako nizkem nivoju kot si ti sposobna spravit skupaj “enocelične” manipulacije, ki se ti zdijo oh in sploh napredne in višek mentalne zmogljivosti. In ko te takoj in čisto normmalno razumljivo in preprosto spregledamo, začneš žalit nas s poimenovanjem o nesposobnosti razumevanja in dodatki kar svojih lastnosti in lastnih pomankljivih sposobnosti…….

uf….

Moram napisat. Tole je tipičen primer kako oseba s svojim pogledom na stvari v bistvu uničuje samo sebe in verjetno še otroke zraven…

Prav neverjetno. Imaš VSE, očitno z otroci veliko potujete – SUPER-mnogo enostarševskih lahko o čem takem samo sanja, imeš tri otroke s katerimi se javno hvališ in očitno imaš denar……In ti se zapičiš v to kako te nekdo obravnava na meji?????????? In na koncu pripišeš-čisto izven konteksta-kako bi moral oče skrbeti za svoj zarod????

Ne vem no, ampak a ti res ni jasno, da v primerjavi z večino “enostarševskih” pravzaprav nimaš nobenega resnega problema????

Včeraj, očitno kar samoumevno pozabljaš, da sem tudi sam skrbnik v enostarševski družini in se ravno tako pred tem skrbel za otroka, tako da ne vem na katero vest trkaš, očitno gre za nekaj povsem drugega, o čemer pišem, piše Mick in ostali očetje in sem zaradi tega skupaj z ostalimi marsikateri od vas večni trn v peti na tem forumu…itak pa nima smisla naprej razpravljat.

quote]

kot skrbnik v enostarševski družini na meji še nisi bil v moji situaciji? Dva odgovora sta možna:
– ne potuješ dovolj, da bi se ti to zgodilo
– se ti ne zgodi, ker si oče in ne mama, ki se na meji pojavi sam z otrokom

V vsakem primeru očitno nisi v poziciji pljuvati po nekom, ki samo zapise svoja občutenja ob diskriminatornem dogodku, ker sam v takem položaju očitno še nisi bil.
Drugi del zapisa pa je bil namenjenem vsem enostarševcem, ker je ureditev res blesava. Ne ampak ti spet pametuješ, namesto, da bi se zamislil, kaj bi storil ti v takem položaju? Še zavedaš se ne kakšno srečo imaš, če je mati tvojih otrok pripravljena iti k notarju in prevajalcu overiti neko pooblastilo, da lahko sam z otrocmi potuješ. Mnogi te možnosti sploh nimamo. In če prav razumem je to problem, ki ga ima enostarševska družina, torej lahko o tem pišem tu gor ne da bi me kar tako na zalogo zmerjal, brez da mojo situacijo sploh poznaš.

New Report

Close