Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Prehod mladoletnikov čez Hrvaško mejo po novem!!!!

Prehod mladoletnikov čez Hrvaško mejo po novem!!!!

Sama sem šla na Hrvaško z vnukinjo, ki se piše isto kot jaz in ima isto stalno bivališče ter njeno mamo, ki se piše drugače kot jaz in ima drugo stalno bivašče. Vprašal me je, če ima otrok isti priimek kot jaz in sem mu odgovorila, da ga ima.Preveril je potne liste in rekel, da je ok. Ni me pa vprašal kdo je mati, kar je bistveno.

No, pa da ne bi reskirali kakšnega manj razumevajočega carinika, nas nič ne stane, če gremo po ta list papirja, ki potem velja kar nekaj mesecev….

Moja nečakinja je šla ta teden z babico in dedkom na morje; svakinja je dobila vse potrebno na UE, brez kakšnih ceremonij, Pravi, da enako kot prejšnja leta.

Mi imamo isti problem kot pri EnaMaja.

Zanima me, ali se da napisati pod ime osebe, s katero potuje mladnotnik, da potuje sam? In za obdobje bivanja 2 mesecev? Ali moraš točno datumsko razmejiti ta 2 meseca? Hči bo šla večkrat na Hrvaško po kak teden ali dva v obdobju 2 mesecev.

Hvala za pomoč.

Datum tega dovoljenja daš do npr 31.12.2008 – to smo mi naredili, ker gredo otroci kar 2x s starimi starši na morje.

Menda se da napisati, da potuje sam. To te nič ne stane preveriti na UE kar po telefonu.

Mene pa zanima, če ta dovoljenja otrok potrebuje le ob vstopu v državo, ali tudi za bivanje in izstop? Ker razmišljam o možnosti, da bi hčerko, ki je že dopolnila 15 let peljala na morje, kjer bi nato 2 tedna bivala s sestrično, nato pa bi z njo tudi prišla domov. Ali je to možno?

Seveda. Isto velja tudi v tem primeru. To ni toliko dovoljenje kot vaša privolitev da je otrok s “tujcem”.

tole so hrvatje zelo zafecljali

jaz sem imel probleme na meji, ko sem hčerko peljal na morje k mojim staršem

In sicer, hčerka ima še vedno dekliški priimek moje žene. Žena in hči pa uradno še vedno stanujeta pri tastu in tašči.

Tako policaj na meji vidi dokument od Maje Novak, ki stanuje na Slovenski 5, ki jo hoče kriminalec :)) Pepe Kovač stanujoč na Tržaški 8 brez veljavnih dokumentov prepeljati na sveto hrvaško ozemlje.

Okoliščina, da sva z njeno materjo poročena in prav nič skregana ter da posledično skupaj izvršujeva roditeljske pravice, in da glede na hrvaškii Zakon o tujcih ne potrebujem tega dovoljenja, policaja sploh ni zanimalo.

Čeprav sva z ženo poročena 15 let in je punca stara skoraj 16 let, so me drkali v glavo celo uro in to kljub temu, da jim je hči povedala, da je MOJA hči in da sva z njeno materjo še vedno POROČENA.

ne vela, je treba dokazat. ker če bi veljaal beseda, potem sem tut jaz tvoja hči in ti si lahko poročen z mojo hčerjo 🙂

O ne pa ni treba dokazovat, ker hrvaški zakon o tujcih določa, da se smejo njihovi obmejni tepci vtikat samo v razmerja, kjer ima eden od staršev s strani sodišča dodeljeno skrbništvo.

Vse ostalo buzeriranje je oblastna samovolja in nezakonito početje. Preverjeno na njihovem MNZ, konzulatu in odvetniku.

jasno … ampak kako boš pa dokazal, da si ti res oče dekleta, ki ima drug priimek, drug naslov kot ti, pa še njenega rojstnega lista nimata s seboj. in kako boš dokazal, da sta z njeno mamo poročena? ne moreš.

Vidim, da imaš probleme z logičnimi koncepti …

Meni ni treba, glede na veljavno hrvaško zakonodajo, ničesar dokazovat, OK? Lahko pa naredim obilo pizdarij Organu, ki se me je odločil buzerirat.

Se je družbena paradigma tudi na hrvaškem spremenila … in me ne tangira, če je Hrvaška sprejela
zakon, ki je v praksi neizvedljiv. Tangira pa Hrvaško, ker lahko zaradi buzeriranja meni, ob predpostavki da sem dovolj tečen, plača nekaj tisoč evrov odškodnine.

Ne mah, ti imaš težave z logičnimi koncepti, ne katarina. Ti je lepo razložila, ampak … In ker ne moreš narest nič, kot je tudi prav, tu na forumu delaš zgago v svojo potešitev.

po tvoji logiki lahko mojo hčero pelje čez mejo popoln tujec, ki ji je prej fajn grozil in jo ustrahoval. na meji reče, da je njen oče, ona potrdi in gresta čez. nimata enakega priimka, nimata skupnega bivališča, nimata nobenega dokumenta, da sta v sorodu, ampak ker je po tvoje treba verjet na besedo lahko takole nekdo odpelje mojo hči v tujino. 🙂 fajn logika.

po tej plati sem zlo vesela, da buzerirajo na meji. pa ne zaradi tebe, ampak zaradi možnosti, da kdo tkole odpelje čez mejo mojega otroka.

Mah, po tvoji logiki ne bi smelo biti osumljencev. Nekje se zgodi zločin, dobijo opis storilca, ki mu ti recimo približno ustrezaš… Po tvojem te policaji ne smejo ustavit in zaslišat, ampak morajo najprej dokazat, da si zločin res storil ti.
To, kar se ti je zgodilo na meji, je sitno in se je zgodilo tudi že komu drugemu. Zato je dobro seboj nositi otrokov rojstni list. Da pa na meji težijo, se mi glede na vse večjo trgovino z belim blagom zdi popolnoma prav! Veš koliko punc je že takole poniknilo bogve kam.

glede na to, da sem prepotoval cel svet in da so problemi z veljavno dokumentacijo mladoletnika pri prestopu meje praviloma ob IZSTOPU iz države stalenag prebivanja in ali državljanstva …

Se od vas nihče ni sposoben vprašat, če je slučajno kaj narobe s hrvaško ureditvijo, ki je svetovni unikum tako zaradi izstopa kakor tudi zaradi načina ureditve.

Če bi me kdo smel buzerirat na meji, je to slovenski policist.

no … mogoče nekateri še niste prilezli dalj kot do hrvaške meje pa tega ne morete vedeti

p.s. Pa se strinjam, da kontrola na meji, sploh za mladoletne mora biti. Ampak ne takole trapasta.

Policaj te v NAŠI dr
žavi ne more kar ustavit brez razloga na cesti. V bivši Yugi mogoče, pri nas pa ne.

Ti mah očitno ne veš kje živiš. Toliko o tem. Sicer si pa pisal da je šlo za vstop na hrvaško sveto zemljo. Zdaj pa pišeš da si prihajal iz hrvaške.
Seveda lupaš.
In zato imamo tako državo.

mah: meni se tudi zdi skrajno ponižujejoče, da sem morala na letališču v Atlanti dat prstne odtise in so me slikali, pa … me je kdo silil v ZDA? moje mnenje njih prav nič ne briga, oni so postavili taka pravila in na meni je ali bom vseeno šla tja ali ne.

ap ko sem pred 10 leti šla v moskvo in so me zaprli v klet, ker nisem imela garantnega pisma … misliš, da je koga brigalo kaj si jaz mislim?

aja … ups, po tvoje grem samo do hrvaške meje. 🙂 čeprav na hrvaško sploh ne hodim. 🙂

Mene zanima če je naprimer oseba polnoletna in se vozi z drugo osebo ki ni njegov starš ali zakonik ali mora na mejnem prehodu imeti kakšno potrdilo ali ni nujno? prosila bi za odgovor. Hvala

New Report

Close