Najdi forum

Pozdrav moderatorkama in forumu na pot

“… da bi se naučila končati z obupom, žalostjo. S strahom, da bom ostala sama. Strahom pred zapustitvijo. In nato… Paranoja in jeza. Jeza in bes. Nerazsodne reakcije in nepremišljena dejanja. Izrečene besede, ki navadno zadenejo “sovražnika” v srce. Nerazsodnost. Bolečina. In nato globok sram in občutek krivde. Občutek, ki še poglobi občutek manjvrednosti in praznine ter strah pred izgubo najbližjega, ker s tem izgubiš tudi to, kdo si.
In krog se ponovi…”

To so besede Vesne Krajnc, ki je izkusila pekel v sebi in v medosebnih odnosih. Ko je stopila na pot pomoči sama sebi in osebne rasti, je prišla do spoznanj, ki jih je danes pripravljena deliti z drugimi.
Vesna Krajnc ima osebno izkušnjo, kako je živeti z mejno osebnostno motnjo. Je prevajalka in trenutno prevaja učbenik za samopomoč. Namenjen je čustveno občutljivim osebam, ki se tako, kot ona sama, šele učijo, kako svoje življenje zgrabiti s svojimi rokami.

Svoje izkušnje bo v sodelovanju z dr. Leonido Zalokar, univ. dipl. soc. ped., certificirano transakcijsko analitičarko in psihoterapevtko (CTA-P), ki jo morda že poznate iz foruma Mejna in narcistična osebnostna motnja – za svojce https://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=465, delila na tem forumu.

Vabljeni, da napišete svojo zgodbo, delite svoje izkušnje in/ali vprašate za nasvet.

Predstavitev:
Vesna Krajnc: https://med.over.net/clanek/vesna-krajnc-zenska-z-osebno-izkusnjo-moderatorka-na-portalu-med-over-net
Leonida Zaloker: https://med.over.net/clanek/dr-leonida-zalokar-univ-dipl-soc-ped-cta-p-moderatorka-na-portalu-med-over-net/

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Pozdravljeni, momovci…

Strah me je, priznam…
Nisem zdravnica, ne psihologinja, niti psihoterapevtka. Sem zgolj ženska, ki je v svojem življenju obdana s psi in mamica dveh zlatih otrok, ki ju želim vzgojiti v samostojna, zrela odrasla.

Ko sem se soočala z diagnozo, sem se počutila zelo osamljeno. Nisem našla ustrezne pomoči, kar sem prebrala, je bilo naperjeno proti meni, momsterju, nikjer pa koga, ki bi razumel mene in mojo razmesarjeno dušo…

Tako zelo sem si želela slišati kakšno vzpodbudno besedo nekoga od “naših”, ki pozna vrtinčasti pekel, pa bi me kljub temu prepričal, da je življenje vredno živeti.
Pogrešala sem nekoga, ki bi mi končno razložil, zakaj mi je šlo v življenju vse narobe, zakaj sem vedno prizadela prav tiste, ki so mi pomenili največ, končala pa le še bolj strta…

Pogrešala sem skupino, vsaj nekoga, ki bi razumel, ki bi poslušal.

Brala sem, se izobraževala, hodila na terapije, se “poročila” s svojim “bordijem”… Bila sem pripravljena storiti vse, da “ga” premagam…
Se sestaviti, in zaživeti tako, da bi en dan znala funkcionirati med ljudmi.
Boj… Je težak ko strela.
Vzgajati neukročeno, nemočno pubertetnico v sami sebi… Se soočati s svojimi nepopravljivimi grehi, se spopadati s svojimi demoni…

Zdaj smo tu, imamo forum, ki je namenjen “nam”. S svojimi izkušnjami in pomočjo strokovnjakov, kadar bo potrebno, se bom po svojih močeh trudila, da odgovorim na vsa vprašanja in z vami delim svojo osebno zgodbo.
Upam, da bom uspela prepričati še koga, da je na koncu tunela vendarle luč. Tako za “nas, momovce”, kot za bližnje, ki trpijo z nami…
Upam, da bom uspela vsaj malo prispevati k ozaveščanju in prepoznavnosti mejne osebnostne motnje…

Razumem.. Vem, kako je… Bila sem tam, poznam… In vredno je!

Vesna

https://youtu.be/8IEQpfA528M

Pozdravljena Vesna!

Čestitam za odločitev, to je velika stvari in na ta način lahko pomagaš veliko ljudem. Nikar prehitro ne obupaj, tudi ko smo postavljali tale forum je trajalo, da je zaživel kar nekaj mesecev, potem pa se je usulo.

Predlagam ti, da na tistem forumu odpreš nekaj tem, ki so najbolj pogoste pri mejni osebnostni motnje ( kaj te žuli, o čem se sprašuješ, kaj si doživela, kje vidiš rešitev…) in potem se bodo slej ko prej oglasili tudi tisti, ki sedaj verjetno zgolj kukajo in čakajo, kaj se bo zgodilo ..:)

Še enkrat čestitam!!!

GittaAna

GittaAna, hvala za čestitke in vzpodbudne besede.

Pripravljam kar nekaj osebnih izkušenj, ki jih bom delila z “našimi”… Upam, da se bo čimprej oglasil še kdo.
MOM je kompleksna motnja, ki pa se jo da z veliko truda uspešno obvladati. Upam, da bom s svojimi izkušnjami uspela prepričati čim več “žrtev” te zahrbtne motnje, da je vredno poskusiti… Življenje je veliko več, kot neprestan boj s sabo. Resnično, vredno je.

Vse dobro! 💪

Kakšen bogat besedni zaklad! in prelep izpis svojih čustev na plano… Po samem pisanju se vidi, da ste spoštovanja vredna in močna ženska, ki si v življenju zasluži najboljše! Vso srečo na poti Vašega zdravljenja in hvala Vam za to, da nesebično razdajate svoje občutke za popolne neznance, da bi jim pomagala!
En velik velik objem Vam pošiljam.😊

New Report

Close