fbpx

Dr. Leonida Zalokar, univ. dipl. soc. ped., (CTA-P), moderatorka na portalu Med.Over.Net

Moderatorji

Predstavljamo vam moderatorko dr. Leonido Zalokar, ki na portalu in forumih Med.Over.Net svetuje tistim, ki se srečujejo z mejno osebnostno motnjo med svojimi bližnjimi in tudi pri sebi.

Dr. Leonida Zalokar, univ. dipl. soc. ped., (CTA-P), moderatorka na portalu Med.Over.Net

Drage uporabnice in uporabniki spletnega portala in forumov Med.Over.Net, dr. Leonida Zalokar, univ. dipl. soc. ped., certificirana transakcijska analitičarka – psihoterapevtka (CTA-P), svetuje na forumu Mejna osebnostna motnja, kjer se uporabniki srečujejo s težavami in stiskami povezanimi z mejno osebnostno motnjo pri bližnjih.

Dr. Leonida Zalokar

Leonida Zalokar je rojena v družini, kjer so vsekakor bili prisotni številni simptomi osebnostnih motenj, vendar se takrat o tem ni govorilo. Upirala se jim je s prenehanjem hranjenja oziroma konstantnim bruhanjem, kar je pri starosti 13 let vodilo k njeni vključitvi na oddelek za adolescentno psihiatrijo. Postavili so ji diagnozo vedenjske in čustvene motnje, anorexia nervosa.

Že tedaj je spoznala in doživljala vse občutke in čustva, ki jih danes pripisujemo osebnostnim motnjam.

Iz oddelka je bila izključena, kmalu so jo zaradi kontinuiranih begov od doma sprejeli v Mladinskem domu Jarše. Okoli nje se je vrtelo ogromno t.i. strokovnega osebja (medicinskega in pedagoškega). Po njenem
globokem prepričanju takšni strokovnjaki, zaradi svojih ravnanj in delovanj, nikoli ne bi smeli zaiti na področje dela z otroci.

Že v rani mladosti se je tako odločila, da bo pomagala prezrtim, nerazumljenim, izstopajočim otrokom ne glede na postavljene diagnoze, kot tudi odraslim, ki jih obvladujejo strahovi, dvomi, izkušnje iz preteklosti.

Tako je praktično vse svoje življenje študirala in se izobraževala tako na profesionalnem, službenem področju – doktorirala s področja socialne pedagogike, opravila podiplomski študij iz otroške in mladostniške psihiatrije, razvila model pedagoško medicinske obravnave v zavodu, ki ga vodi in zanj prejela nagrado za najboljšo storitveno inovacijo.

Aktivno je delovala tudi na osebnem področju. Sprva je študirala gestalt psihoterapijo in jo zapustila konec 4. letnika, ker se kot gestalt terapevt ni identificirala.

Našla se je v študiju Transakcijske analize, kjer je po 4. letnem študiju in opravljenih vseh obveznosti pridobila naziv Certificirana transakcijska analitičarka – psihoterapevtka (CTA-P). Pridobila je tudi certifikat za izvajanje AIT terapije (Adolescent Identity Treatment – za zdravljenje mladih z mejno osebnostno motnjo.

Izobražuje se večinoma v tujini, še posebno s področja osebnostnih motenj. Te jo tako iz osebnih kot strokovnih razlogov zanimajo praktično celo življenje.

V zadnjem obdobju se predvsem izobražuje iz zgodnjega prepoznavanja psihopatije pri otrocih, kar je v Sloveniji tabu tema in pripravlja seminarje z uglednimi tujimi strokovnjaki.

Je ponosna mama dveh odraslih otrok, sina in hčerke – slednja jo je februarja letos razveselila z vnukom. S partnerjem Karlom vsako prosto minuto preživi na tenis igrišču, ki ga naravnost obožuje, uživa tudi v smučanju in igranju taroka.


Pogovorite se z moderatorko foruma Za ljudi z mejno osebnostno motnjo in Mejna in narcistična osebnostna motnja – za svojce.Sledite nam