Najdi forum

Potrebujem vašo pomoč

Pozdrav vsem na forumu !
Glede na našo situacijo doma , ( v Sloveniji ) ki je večinoma obarvana v barvah alkohola me zanima sledeče :
-zakaj so nekateri ljudje v pijanem stanju agresivni in žaljivi,
-zakaj so invalidni ljudje ( nekateri ) v pijanosti napadalni in žaljivi do svojih najbližjih,
-zakaj se pijanci izgovarjajo, češ, to in to se je zgodilo le zaradi pijače, jaz tega v treznem stanju nisem zmožen storiti,
-zakaj se večina pijančkov ne zmeni za solze in prošnje svojih otrok
-zakaj pijančki tako dobro igrajo žrtve ?
Hvala za Vaše odgovore ki jih bom potreboval pri pisanju seminarske naloge.

Ker lahko. Ker jim okolica to dopušča in začaran krog je sklenjen.

Živijo,

ker smo premalo izobraženi, zato lahko alkoholiki vse to počno in nihče jim tega ne očita (razen družina, ali pa za njegovim hrbtom!! da ne govorim o opitih na zelo odgovornih delovnih mestihitd.), saj je toleranca do odvisnikov – samouničevalnih ljudi prevelika. Alkoholiki potrebujejo alkoholike. Nihče se ne zaveda, da smo mi skupaj družba in, da sestavni del te celote je vsak posameznik in, da če eden odpove, se morajo preostali toliko bolj pomatrati za skupno dobro itd.

Kot sem že rekla, da ne morem spoštovati ljudi, ki samega sebe ne spoštujejo in ne cenijo. Čeprav se mi tudi alkoholiki smilijo, ampak namesto njih ne morem Alkoholiki imajo o sebi večvrednostni kompleks – prevelik ego, da bi bili zmožni samega sebe pogledati, se primerjati z zdravimi itd.

“Da bi prenehal piti, opazuj pijanca, dokler si trezen.” Francoski pregovor

New Report

Close