Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Posledice po Ablaciji

Posledice po Ablaciji

Višina krvnega tlaka se v teku dneva spreminja odvisno od telesnih in duševnih obremenitev. Pri majhnih in bežnih porastih ne spreminjamo terapije. Več krat zadostujejo nizki odmerki blagih pomirjeval, da zmanjšajo razpone.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Pozdravljen…

….oglašam se pozno…ablacijo st. 2 sem imela v juliju 2023. Skoraj 4 leta sem čakala, redno obiskovala urgenco in tudi jemala cordarone.

Dobila sem narkozo, ker je bil strah prehud….

Po ablaciji sem se 2 meseca počutila odlično,  potem so se pojavile tezave, ki so hujse od prejšnjih.  Pojavili sta se  kar dve aritmiji, ena s pavzami v bitju srca, druga z uzripom 130 ali 150 ….tudi veckrat obe hkrati.

Nisem se imela kam obrniti, v Lj. so me obravnavali nemogoče,  v Celju so me badirali, naj ne hodim k njim ampak v Ljubljano….itd.

Obup, stalninstrahbpred napadi  kronična izčrpanost…aritmije dolge tudi po več tednov….nernakomeren utrip skoraj stalnica.

Po veliko ne prijaznih mailih , ko so videli tudi izvid iz celjske urgence s pripisom, naj uredijo stvar oni…so me kontaktirali.

To dopisovanje je grozljivke,  končali smo tako, da so mi namigovali, da aritmij sploh nimam  ignorirali izvide izburgence,  ki sem jih poslala….odgobor je bil   da sem skoraj edina s to izkušnjo in kao ne morejo verjeti….

Predlagali so se eno ablacijo,  prijazno v zelo hitrem času,  hladno in neosebno…in mi razložili, da niti približno ne morejo predvideti izhoda ablacije, Jer je ti nemogoče.  Rizikov nosiš  sam  NIHCE PA MI NI POVEDAL, DA JE PO OP LAHKO STANJE SLABSE, CEPRAV SEM VPRASALA.  ODGOBOR JE BIL, DA JE STSNJE LAHKO ENAKO ALI PA USPEŠNO.  TOREJ BP IN BREZ ZDRAVIL.

Moj oče jih je imel okoli 7…več, vsakič je bil slabši.  Odprtega je tudi umrl. Po zadnji ablaciji, strdek…

Nisva edina. Obnašajo se katastrofalno neclkvesko in arogantno….nam, vsaj meni oa se je kvaliteta življenja obupno poslabšala.  Če ni aritmije, je strah pred njo , saj VEM DA PRIDE.

JA…ZAL MI JE ZA VSE, KI SE NAM JE TO ZGODILO, NIKAKOR NISVA SAMO MIDVA IN MOJ OCE…

LE ODGOBORNOSTI SE OTEPAJO….KER NE OPOZORIJO NA MOZNOST POSLABŠANJA.

Izhoda nimam več, nazaj v prejšnje stanje ne morem, za se eno ablacijo oa se nisem odločila- kdo bi se????

Tisti  ki vam je boljše  imate zgolj srečo.

Stalno strašijo s cordarone in stranskih ucinkih….včasih so ljudje to jemali leeeta….

Ne razumem te drže zdravnikov….razen te možnosti, da se na bas učijo.

Odlovitev je na vas, nihce ni odgoboren za posledice….ponujajo jo kot ne veeem kaksno naoredno zadevo.

Nika

.

Ne, toda tablete pa povzročajo tezave( pri meni)

Pozdravljeni.

Jst sem tudi imela ablacijo pred 14 dnevi in opažam, da je stanje vsak dan slabše. Tiščanje za prsnico, večerne slabosti, na momente težko dihanje, nobene velike obremenitve in se zadiham- kondicija nula, presakovanje srca vsakodnevno in še bi se najdlo. Pred ablacijo so bile tezave, ampak ne tako grozne kot so sedaj. Pocutim se nemočna in nisem sploh sposobna it v službo. So to stranski učinki in kako dolgo to lahko traja?

Hvala lp

Nabízíme flexibilní půjčky a financování různých projektů.

Tento úvěr umožňuje klientům návratnost již od 3% úroku po dobu až 30 let. Můžeme schválit půjčku/hotovost až do výše 20 000 000 Kč nebo více v závislosti na částce, kterou chcete pro své podnikání. V současné době financujeme: * obchodní expanzi * Projekt komerčních nemovitostí * Osobní úvěr a úvěr pro malé a střední podniky. Jsme otevřeni mít s vámi dobré obchodní vztahy, kontaktujte nás

E-mail: [email protected] nebo WhatsApp: +420777830344.

Pozdravljeni!

Ablacija je medicinski postopek, ki se uporablja za zdravljenje različnih bolezni srca, zlasti aritmij. Vključuje uničenje majhnih delov srčnega tkiva, ki lahko povzročajo nenormalne električne signale. Medtem ko mnogi bolniki občutijo olajšanje svojih simptomov po ablaciji, lahko drugi naletijo na zaplete ali nove simptome.

Pogosti neželeni učinki po ablaciji

Po ablaciji ni neobičajno, da bolniki doživijo vrsto neželenih učinkov, ki lahko vključujejo:

Bolečina ali pritisk v prsih: To se lahko pojavi, ko se srce zdravi in ​​lahko posnema angino pektoris.

Utrujenost: Mnogi bolniki poročajo, da se po posegu počutijo nenavadno utrujeni.

Zasoplost: To se lahko zgodi zaradi vnetja ali draženja okoli srca.

Slabost ali “večerna slabost”: nekateri bolniki po posegu občutijo nelagodje v prebavilih.

Glede na to, da doživljate poslabšanje simptomov, kot so pritisk za prsnico, večerna slabost in težko dihanje, je ključnega pomena upoštevati več dejavnikov:

Vnetje: Vnetje po ablaciji lahko povzroči povečano nelagodje in težave z dihanjem.

Kopičenje tekočine: Včasih se lahko tekočina nabere okoli srca (perikardialni izliv), kar povzroči povečan pritisk in težko dihanje.

Osnovni pogoji: če so pred vašo ablacijo že obstajala stanja, so se lahko zaradi postopka poslabšala.

Psihološki dejavniki: Zaskrbljenost glede vašega zdravja in okrevanja se lahko kaže tudi fizično.

Trajanje teh simptomov se med posamezniki zelo razlikuje. Na splošno:

Blagi neželeni učinki lahko izginejo v nekaj dneh do tednih.

Resnejši simptomi lahko trajajo dlje in zahtevajo zdravniški pregled.

Bistveno je, da natančno spremljate svoje simptome. Če se še naprej poslabšujejo ali če občutite hudo bolečino v prsnem košu, omedlevico ali znatno težko dihanje, takoj poiščite zdravniško pomoč.

LP

Danes sem bila pri zdravniku, da sem povedala kako je stanje, da se ne pocutim najboljse, da je slabse kot je bilo pred posegom in vse simptome. On mi poslusa srce mi pravi da je vse bp..da to ne bom mogla bolniskega staleza zavlecevati, da bo dal na komisijo in bo videl. Meni se ne gre za zavlacevanje bolniskega staleza, ampak zato da se ne pocutim tako kot bi se mogla in sama vem ,da se nisem zmozna iti na delo. Nevem kaj naj naredim?

New Report

Close