Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Poškodba patelarnega ligamenta

Poškodba patelarnega ligamenta

Pozdravljeni,

 

Imam 27 let. Po porodu se je nabralo dosti kil, katere sm se želela znebit. Začela sem z vsakdanjimi treningi po pol ure. Treninge izvajam cca 6 mesecev.

 

3 tedne nazaj sm pri eni vaji napačno stopila na levo nogo in sm začutila pok. Bolečina je bila močna prva 2 tedna, tudi v mirovanju ter manjši izliv je bil. Prejšnji teden bolečin nisem čutila. Včeraj so se bolečine spet začele.

 

Bila sm na pregledu pri travmatogu. Najprej me je poslal na RTG slikanje kolena, ki pa ni pokazal nič. Po pregledu je povedal, da je natrgano pri narastišču patelarnega ligamenta. Zdravljenje ni potrebno. Ne smem obremenjevat noge.

 

V izvidu je sicer napisal, da gibanje ni omejeno, ampak, ko hodim se pojavi pokanje v kolenu in je koleno tako mehko, gre po svoje po domače povedano. Je pač zelo nestabilno. Kar me tudi ovira pri vsakdanjih aktivnostih. Koleno me boli predvsem, ko mirujem ali sedim. Kar sm mu tudi povedala.

 

Podcenjuje mojo poškodbo ali je prezgodaj za natančno diagnozo. Namreč zdravnica, ki me je napotila h travmatologu je rekla, da so najbrž tudi meniskusi poškodovani.

 

Ne vem več komu verjet, vsak daje svoje mnenje, potem sm pa jaz tista zmedena.

 

Ne bi rada, da bi bila resna poškodba prezrta in bi potem imela resnejše težave v prihodnosti.

 

Imate kakšno mnenje?

 

Hvals in lep pozdrav.

New Report

Close