Najdi forum

Poškodba hrustanca v kolkih

Spoštovani,

glavni problem tiči med 4. in 5. ledvenim vretencem, kjer izbočena medvretenčna ploščica pritiska na obe živčni korenini, predvsem pa na levo.

Priporočam posvet z nevrokirurgom ali z ortopedom zaradi ocene o morebitni potrebi operativnega zdravljenja.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni,

V soboto sem med igro badbintona malo cudna stopila in posledica je bila bolecina v levem kolku. Mislila sem da bo minilo, vendar danes, po dveh dneh ni izboljsanja. Ko sedim ni problema, bilecina se pojavi pri hoji. Ali bi lahko bilo kaj hujsega? Ali samo malo pazim in pocakam da mine ali je bolje da obiscem zdravnika?

Me pa se zanima ali je normalno da mi ze od malih noh ‘pokajo’ sklepi. To se mi dogaja v kolkih in gleznjih (ob tem ne cutim nobene bolecine).

Spoštovani,

če bolečina v enem tednu ne bo minila, priporočam pregled pri zdravniku. Neboleče pokanje v sklepih je pogost pojav, pri katerem se ni potrebno vznemirjati. Ukrepanje zahteva le v primeru, če se jim pridruži tudi bolečina in/ali otekanje.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni,
tudi mene čaka artroskopska operacija levega kolka. Ker imam podobne težave, kot ste jih opisali vi, me zanima koliko časa je trajalo do popolnega okrevanja in vrnitve v službo. Vesela bom kakršnekoli informacije.
Hvala za odgovor.

Pozdravljeni, da ne odpiram nove teme bi vprašal za mnenje izvida, ki ga prilagam v povezavi:
http://shrani.si/f/42/S5/2fm0MhIs/rentgen17.jpg

Za odgovor se v naprej najlepše zahvaljujem. Hvala in LP

Spoštovani,

v izvidu navajajo predej napredovale obrabne spremembe v densem, nekoliko manj v levem kolku, prav tako pa desno tudi utesnitev med stegnenico in čašico medenice.

Priporočam, da opravite še MR artrografijo desnega kolka (MR artrografijo) in da pridete nato na pregled s posnetki.

Najlepša hvala za hiter odgovor. Prilagam še sliko iz CD-ja in ali sklepam pravilno kateri je desni kolk?
[img]http://shrani.si/t/1O/Kq/fh6PLgw/izvid.jpg[/img]

Spoštovani,

prosim. Sklepate napačno. Označili ste LEVI kolk.

New Report

Close