porodniška
Pozdravljene drage mamice in bodoče mamice.
Zanima me kako je z izplačilom porodniške.Sama sem namreč zaposlena od 1.10.2001 za določen čas eno leto.To je moja prva redna zaposlitev.Glede na to,da imam rok poroda 24.4.2002,trenutno pa sem že od 14.11.2001 na bolniškem in nameravam ostati do konca.To se pravi,da bom do poroda zaposlena približno 6 mesecev kako pa je z ostalimi šestimi.Kako se potem izračunajo prejemki za mojo porodniško*
Draga Jana,
sama imam sem tudi imela probleme, ki so me pestili glede porodniške. Sicer s to razliko, da sem sama že zaposlena več kot leto dni, tako da mi pripada povprečje 12 mesecev bruto plače, zadnji mesec, ki pa mi bo manjkal, se računa povprečna zajamčena slovenska bruto plača. Naj poudarim, da ti pogoji veljajo za vsaj leto dni zaposlitve brez prekinitve.
Predlagam ti, da se obrneš na zavod za delo, kjer ti bodo pomagali z vsemi informacijami, ali pa te bodo napotili v ustrezno ustanovo, katera je zadolžena za te stvari. Mogoče bi ti znali povedati kaj tudi na zavodu za socialno delo.
Pa še to, kot vidim imaš predviden datum poroda isti dan kot jaz. Si že obiskovala šolo za starše? Saj ne vem, si iz Ljubljane?
Lp, Janja
Pozdravljena!
Ne žal nisem iz Ljubljane,sem iz Koroške,materinske šole prav tako nisem obiskovala,jo pa bom začela v mesecu februarju,prej se mi zdi nepotrebno.Če želiš pa si lahko izkušnje menjava preko maila:[email protected]
lp