Pomirjevalo lorsilan
Pozdravljeni,
kot je razvidno iz strani (https://www.jazmp.si/2023/04/12/odpoklic-zdravil-lorsilan-1-mg-tablete-in-lorsilan-25-mg-tablete/), trenutno ni na voljo omenjenega zdravila, niti alternative lorazepam-a, sestavine, ki je njem.
Lorazepam in druga zdravila iz skupine benzodiazepinov imajo potencial za povzročanje odvisnosti. Pri dolgotrajni uporabi ali nenadnem prenehanju lahko pride do odtegnitvenih simptomov.
S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj
Pozdravljeni,
res obstaja, vendar ne vem ali je na voljo v lekarnah ali ne. Kolikor je pisalo na strani Jazmp, ni na voljo.
S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj
Pozdravljeni!Ali ima kdo izkušnje z lorazepam 1 mg?Jaz ga jemljem 1 x dnevno!Še štiri ure po njem sem slaba!Kako je pri vas?Kdaj po zaužitju vam prime?Kako se počutite po njem in kakšne neželene učinke imate?So vedno prisotni,ali z nadaljevanjem izzvenijo!Upam,da se kdo kmalu oglasi in mi vse razloži!Najlepša hvala in lep pozdrav Martina
Pozdravljeni, Martina!
Res je, da lorazepam lahko pomaga pri lajšanju simptomov, kot so anksioznost, napetost ali nespečnost, vendar pa je pomembno vedeti, da tovrstno zdravilo ne razrešuje vzrokov za psihične težave. Zdravila, kot je lorazepam, delujejo na simptome in lahko omogočajo začasno olajšanje, vendar ne obravnavajo temeljnih vzrokov, ki bi lahko bili globlji, na primer v čustvenih konfliktih, preteklih izkušnjah ali nezavednih vzorcih mišljenja. Tovrstna zdravila imajo tudi neželene učinke.
Poleg tega je res, da je lorazepam lahko zasvojljiv, še posebej, če ga jemljemo dlje časa ali v višjih odmerkih. Benzodiazepini, kot je lorazepam, povzročajo fizično in psihično odvisnost, zato je zelo pomembno, da jih uporabljamo previdno. Če se lorazepam jemlje dlje časa, lahko prenehanje jemanja povzroči odtegnitvene simptome.
Da bi se dolgoročno bolje počutili in razrešili vzroke za vaše psihične težave, bi bilo zelo koristno razmisliti o psihoterapiji. Psihoterapija omogoča globlje raziskovanje vaših občutkov, misli in vedenjskih vzorcev ter nudi priložnost, da razvijete bolj zdrave načine soočanja s stresom, tesnobo in drugimi težavami. Pogovor z usposobljenim terapevtom vam lahko pomaga bolje razumeti sebe in vzroke za vaše težave, kar vam lahko dolgoročno prinese večjo notranjo stabilnost in boljše počutje.
S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj