Polnozrnati izdelki pri malčku
Pozdravljeni,
za mojo 16-mesečno hčerko me zanima v zvezi s polnozrnatimi izdelki, ali so zanjo primerni ali ne. Prebrala sem marsikaj, tako da je zmeda popolna. Pri nas doma živimo s polnozrnatimi izdelki, to je naš način življenja, zato sem tudi pri hčerki od vsega začetka v njeno prehrano uvajala pač polnozrnate izdelke – testenine, kosmiče, kruh iz polnozrnate moke, ki ga pečem sama, karkoli ji pripravljam iz moke, vedno uporabljam polnozrnato, pripravljam ji rjavi riž itd.. Kruha samega za zdaj poje še zelo malo (samo za zajtrk, pa še to ne kaj dosti, ker ji zajtrk ponudim po jutranjem dojenju). V glavnem je zelo raznoliko hrano, veliko sadja, zelenjave, je ribo, meso, praktično vse. Ker sem res prebrala marsikaj za in proti, me zdaj zanima, koliko so polnozrnata živila zares primerna v prehrani malčkov. Za zdaj kakšnih težav nisem opazila, ima redno prebavo in na sploh ni nobenih težav, hčerka je zdrava, lepo raste, se razvija, skratka, vse je v najlepšem redu. Dojim jo še 4x dnevno (zjutraj, dopoldan pred spanjem, popoldan pred spanjem in zvečer pred spanjem). Prosim za vaše strokovno mnenje.
Najlepša hvala in lepo vas pozdravljam.
Polnozrnate žitarice oz. izdelki so primerni za otroke po mnenju strokovnjakov:
stran 6: Vaš link