polaganje knaufa-cene
priporočam: http://www.dase.si (iz izkušenj)
Jaz sem plačal 35,00 €. V ceno je bilo všteto praktično vse: zunanja in notranja stena, izolacija in delo, razen pleskanja. Naredil sem si tudi predelno steno iz polikarbonatnih plošč, da mi prepušča svetlobo. Plošče majo v sts-inc.eu v štorah. Plošče so debele 40 mm in imajo tri prekate. Zraven sta dva profila in tesnila.
Evo, jest sem glih pred kratkim končal.
Mansarda, 270m2, med špirovci je že bila 15cm kamene volne (35).
Stroški knaufanja so bili pa:
knauf material (kupljen v akciji lansko jesen) 1000€
izolacija (5 cm na stene, stropi 30 cm, sf35) 450€ (vozil sem jo direkt iz Urse, ker delam v bližini)
knaufarji (delo, parna zapora,…, še kr nekej škarij oz. prečni tramovi) 3850€
kitanje, bandažiranje 900€
Skupaj torej 6.200€ oz. ca. 23€ m2, belil bom sam.
Tolk, mogoče komu za oceno. A je to super poceni ali super drago nimam pojma. Najbrž neka sredina. Sem pa z opravljenim več kot zadovoljen.
Bravo “čiper”. Zapis, ki ima rep in glavo.
Škoda pa je, da se med zapiski na forumu, ki nam vsem dobro služi pojavijo tudi razne “Buče”.
Daš neumnemu otroku računalnik in tipkovnico….in že začne pisati neumnosti. Staviti se upam, da ni pred razkazovanjem svoje nespameti niti slučajno preveril katere od cen za material, ki ga navajaš.
LP,Mojca
Mojca zapis nima ne repe na glave, prvič ni povedal da je izolacija II. klase, to v trgovini sploh ne prodajajo, drugo za 1000€ ne dobiš materiala za knaufat, ker je 1m2 plošče lansko jesen stal 2,73€+DDV ok imel je full veze pa je dobil 40% popusta to je 1,63€+DDV kar znese 1,956€. Zaradi odpadka je potreboval 300m2 plošč kaj je cca. 600€. Potem je tukaj folija, ki stane od 1€ naprej (primerna folija ne gradbena). Potem so tukaj profili CD 2tm/m2 (minimalno) zopet 40% rabata je minimalno 370€ pa smo na 970 a gremo naprej….direktna pritrdila, vijaki, vijaki z vložkom, UD profili, obojestranski lepilni trak, trak za lepljenje folije (kolut stane zopet od 20€ naprej), tesnilni trak za na UD profile…..Marsikaj sem preveril zato še enkrat vprašam, kje se je
skipal kamion? Kot je pa razvidno iz pisnja ni imel 270m2 mansarde ampak 270m2 gipsa. cca. 100m2 stropa, 100m2 oblog ter 40m2 sten.
@Buče, se opravičujem. Ne bom se več vtikala v zadeve, ki jih premalo poznam. Glede na napisano pa lahko torej sklepam, da je, če naročiš delo pri firmi cena za m2 med 30-35€ kar realna in primerna.
V mislih imam seveda storitev z računom.
Bo držalo, ali ne?
LP, Mojca
Ja buče, seveda gre za 270 gipsa in ne tlorisne kvadrature. Tlorisa je 75 kvadratov, 50m2 je bilo plavega gipsa za kopalnice, ostalo bel. Od navedenega so tri predelne stene.
V ceno materiala 1000€ so všteti vsi profili in gips. Lansko jesen so imeli tu na Dolenjskem v eni štacuni precejšen (koliko točno, bi moral najti račun, mislim da okoli 40%) skonto na profile in knauf plošče. PCK misim da je ime trgovine.
Ostali material (folija, lepilni trak, vijaki….) so priskrbeli knaufarji. In predvidevam, da če recimo na lepilnem traku piše Knauf, potem to najbrž ni navaden selotejp 😉
Izolacija je 2. klasa. Saj pravim da sem jo vozil direkt iz Urse.
Kakorkoli, plačal sem toliko, kot sem napisal (si vse stroške vedno zapisujem).
Mojca, kolikor sem se zanimal, je navedena cena realna (30-35). Sam sem se samo znašel na drugačen način. Če ne bi imel dveh levih rok in bi delal sam, bi prišel skoz ceneje.
Pa da ne pozabim, za material je bil davek plačan, za delo ne.
Kaj naj rečem, toliko sem plačal v maloprodaji v Ursi. Pa ne poznam nobenega tam. Z računi (vozil z osebnim avtom eno 2 tedna po šihtu).
Kakorkoli, imam občutek da se nekdo želi prerekati z mano, kar je daleč od mojega namena.
Moj namen je bil samo pokazat, da se zadevo da narest za x ali pa xy denarja. Vsak pa dela po svoje.
Nihče se noče prerekati s teboj samo v ljudeh vzbujaš napačno upanje. Monter3 izolacija dejansko toliko stane v njihovi industrijski prodajalni samo je ne moreš kupiti na podjetje, ker
je 2 klasa. In čiper na žalost, če je bil bel trak na katerem je pisalo Knauf to je potem navaden selotejp, ki se uporablja za drsne stike in ne lepljenje folije.
Pozdrav!
Kadar je kriza je kriza za vse,vsaj tako pravijo.
Glede cen za izvedbo del:
Za ,do 10e pokvadratu(delo) jaz pijem in jem za mizo,za kar koli naprej pa se zmenit.Cena za raven strop z materialom okrog 30 e po kvadratu(max 25cm izolacije) je kar realna.
To pa zato ker ni vse v tiščanju plošč gor pod strop.
Potem pa v najbližjo okrepčevalnico,pa 100 kvadrata iz nenada.
Kolegi moji dragi,jutri je nov dan,do “penzije” je pa dolga.
LP.