Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Pogosto uriniranje

Pogosto uriniranje

Spoštovani,

od nekje konca aprila dalje moja 6 letna hči pogosto lula. Vmes je bilo obdobje, ko se je zadeva umirila. Ponoči ne hodi na WC.

Zadnje dni je zadeva spet precej izrazita, urin pri zdravnici je bil vedno BP, odstopala je edino vrednost kreatinina, ki je pod spodnjo mejo.

Ker sem v preteklosti sama večkrat imela uroinfekt imam doma vedno testne lističe (do sedaj so vedno pokazali pri meni pravilen rezultat): http://www.ebay.co.uk/itm/100-x-Doctor-GP-10-Parameter-Urine-Reagent-Strip-Tests-Diabetes-PH-UTI-More-/310256074799?hash=item483cb4002f:g:NzMAAOSwJb9WsHfP

So novi. Test je pokazal, da ima v urinu kri, in sicer non hemolysis. Trenutno je samo nekaj zelenih pikic. Bom tekom dneva še večkrat preverila. Lula res male količine – 20 ml ali manj. Običajno lahko zadrži tudi kakšna 2 dcl. Opažam, da če pije več in je urin manj koncentriran, da lahko tudi več zadrži. In obratno, bolj je urin koncentriran, manjšo količino zadrži.

Ker zdravnica ne ve, kaj bi v dani situaciji lahko naredila (urin je bil tam vedno BP), ji je predpisala še Daktarin, če bi težave slučajno povzročale glivice. Mazala sem jo kakšna 2 dni, vendar jo je krema pekla, zato sem z mazanjem prenehala.

Kaj storiti, kako ukrepati naprej?

Hvala in lep pozdrav!

Otroci imajo pogosto prehodno obdobje, ko lulajo pogosto in po malem. Pomemben podatek je vbnos tekočin, torej ali tudi več pije in kakšne so količine izločenega urina. Če je pregled urina povsem v redu, lahko še določimo elektrolite v krvi (da izključimo neravnovesje Na/Cl, kreatinin pa imajo otroci vedno pod referenčnimi vrednostmi za odrasle). Pomembno je tudi, da je sladkor v urinu negativen oz. krvni sladkor v mejah normalnega. Svetuje se primerna hidracija, torej pitje 1,5 do 2 litra dnevno. Če v mesecu ali dveh ni izboljšanja ali je v tem času opaziti slabšanje, se napoti k nefrologu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close