Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo podiranje kupčkov

podiranje kupčkov

Moj malček je star tri redne in ima grozne krče, in to zato ker ne podira kupčkov, ko se naje ga lahko cel dan nosim in zelo malo podre in večinoma se napenja in zadržuje kupčke, kaj naj naredim da jih bo malo več podrl in ga ne bo zvijalo zvečer?
havla za odgovor
lp

Nam je pomagalo edino to, da smo za vsako dojenje na vsaki dpjki podirli kupček po trikrat. Otrok v prvih petih minutah poje največ. Poskusi podirati kupček najprej po prvih 5 minutah, potem po desetih in še po koncu dojenja. Nam je to najbolj pomagalo, nam pa te metode ni znal predlagati noben zdravstvni delavec, temveč so nam goorili naj po končanem dojenju otroka nosimo pokonci dokler ne podre kupčka, pa četudi to traja do naslednjega dojenja. To pa ni smiselno in pri nas ni bilo učinkovito!!!

Podiraj kupčke sproti! Po trikrat na eno dojko. Najprej po 5 minutah, nato po 10 in še na koncu. Boš videla kolikokrat bo podrl kupček. Dojenčki namreč v prvih parih minutah pojejo največ, tudi zraka. Nam je zelo pomagalo.

Podiraj kupčke sproti! Po trikrat na eno dojko. Najprej po 5 minutah, nato po 10 in še na koncu. Boš videla kolikokrat bo podrl kupček. Dojenčki namreč v prvih parih minutah pojejo največ, tudi zraka. Nam je zelo pomagalo.

pozdravljena,

tudi mi smo imeli enake probleme. naš je zaspal namesto, da bi kupčka podrl. jaz sem si našla najlažji način in sicer sem si ga polegla na prsa pokonci in se z njim vlegla na posteljo tako, da sem bila pod kotom nekje 45 stopinj (ne vem kako drugače naj razložim). v tej legi mi ni izbruhal hrane, kot mi jo je če sem ga samega polegla na trebuščka, kupček pa je tudi prišel na plano. poskusi, boč videla če bo pri vas delovalo.

lp

Hvala obema za odgovor, mi nekaj časa ni delal net in me zato ni bilo.
Ja jaz ga tudi zdaj dajem bolj pokonci, tako da se vleže na vzglavnik, in med dojenjem podirava kupčke, ker drugače ga lahko nosim cel dan, pa še pomaga mu če potem zaspi na trebuščku, ponoči pa ni na trebuščku, ker si ga ne upam tako pustiti.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close