Najdi forum

Podarimo.si – nikoli več!!!

No jaz izkušenj s podarimo.si nimam,sem pa tudi oglaševala po spletnih portalih.
Naša psička je imela lansko pomlad leglo in smo poleg na spletno stran psarne dali tudi na ta portal. Se jih je javilo par odgovornih in resnih,vljudnih.Potem pa tudi nekaj,ki so v mail napisali tole:”Kolk je cena” “A mi ga loh date ker sm bres keša” “Žiujo,mi ga pridemo iskat. Sj loh kr dva an k bi ju parl?”
In potem se folk čudi zakaj smo vzreditelji tako zahtevni pri izbiri…

Ali obstaja kakšna alternativa Podarimo.si? Če je še ni, bi jo lahko nekdo hitro postavil, samo koncept starega Podarimo.si bi moral skopirati.

PS: To bi v enem tednu lahko naredil katerikoli večji slovenski portal, vključno z med.over.net, ki bi lahko samo razširil zavihek Pomagajmo si. Vsi, ki še vedno uporabljamo Podarimo.si bi ob spodobni alternativi precej hitro presedlali nanjo.

če stvari ne rabim jih podarim oz.postavim pred kontejner.od človeka,ki mu podarim tudi 10 let stare obleke,ker ni res,da niso za nikamor ne pričakujem ničesar,pa mi je še vsak rekel hvala.podarim zato,ker ne rabim.zaradi mene.če tisti človek,ki sem mu podarila,nese direkt v kontejner-me ne zanima.
če pa kdo hoče fancy cunjice naj si jih pač zasluži…

Moram reči, da sem brala zgornja sporočila, pa jih pravzaprav ne razumem. Pred kakšnim letom sva z možem preko podarim.si podarjala otroško sobo. Poklicalo je nekaj ljudi, prvi, ki je bil pripravljen sobo odmontirati in čimprej odpeljati, imeli smo stisko s časom, jo je tudi dobil. Pripeljali so se od daleč, s kombijem, jo odmontirali in odpeljali. Ko so klicali naslednji, so vljudno sprejeli, da je pohištvo oddano.
Kaj bodo s pohištvom naredili, mi ni bilo pomembno. Tudi kakšnega klanjanja od hvaležnosti nisem pričakovala, pravzaprav sem bila hvaležna sama, ker se mi s tem ni bilo treba preveč ukvarjati. Moja izkušnja je tako čisto pozitivna in ta način se mi zdi izvrsten.

Spoštovani!

NA tem svetu smo vse sorte ljudje z vsesorte idejami, manirami in načrti.

Sam sem se že trikrat odzval na oglas. Dvakrat je mlada družina v ljubljani prenavljala stanovanje ter odpaden les oddajala za kurjavo. Ker si pač peklensko dragega kurilca ali bohnedaj plina ne morem privoščiti (saj nekaj denarja zaslužim zgolj z fušanjem – kljub izobrazbi in znanju) mi ni težko poprijeti za motorko in tak les skrajšati na primerno dolžino za star sobni kipperbuš ki ravnotako pušča na vseh koncih in ga ponočiko spim domala ne upam kurit. Mladima staršema sem bil še kako hvaležen za tiste 4 m3 starega lesa, pa četudi ni bil naajbolj kaloričen. Saj mi je predstavljal 4 m3 manj, od tistih ki sem jih potreboval za čez zimo.

Ravno tako mi je prijazni gospod iz Rožne doline podaril večjo posteljo, ker se ji je zlomila stranica. A ta postelja je bila že na pogled lepa in edina njena sicer pomembna napaka je bila nefunkcionalna stranica. Rezultat, Nekaj gramov Rakola, cvinge, ojačitvena plošča , nekaj vijakov, in glejga zlomka, darovana postelja mi bo služila še zelo dolgo in mi nudila kvalitetnejši spanec. Moja dosedanja postelja dobesedno “pod katero” sem spal doslej, je v tako slabem stanju, da je tudi pošten mizarski prijem ne spravi več skupaj, saj je v svojih skoro 50 letih odslužila svoje.

Obema darovalcema bi se rad zahvalil tudi tukaj: HVALA!

Moj komentar na vse je: Želim si da vse podarjene stvari pridejo v prave roke!

ljudi pa so nehvalezni
jaz pa bi bila zelo hvalezna ljudem ki bi mi lahko podarili kako omaro za čevlje
oblacila za otroka od velikosti 80 pa na prej
bila bi zelo vesela ker nimam sluzbe in osnovno pac potrebujem
prosim vsi ki bi mi rada pomagali prosim sporocite mi na moj naslov

[email protected]

lep dan zelim vsem dobrim srcem

Pozdravljena,

v kolikor želite še kaj podariti, kaj oglašujte, saj tam prevzemamo in se javljamo tudi ljudje, ki resnično potrebujemo rabljeno garderobo za otroke, nekateri pa jo zbirajo tudi za uboge afriške otroke (za naše slovenske misijonarje po nrazvitih državah), in le ti resnično nismo izbirčni, ampak le zelo hvaležni za vsak dar.

Tako da brez skrbi, kljub hudim negativnim izkušnjam, ta portal še deluje tudi v resnično dobro.
Res pa je, da so tam tudi zelo moteče stranke. Žal je teh na vseh sferah življenja vedno nekaj, in živeti moramo na tem planetu skupaj z njimi, kajne..

Lep pozdrav, Janja.

1. Kultura pisnega občevanja je res na zelo nizkem nivoju, ampak to vzameš v zakup.
2. Ko daješ oglas, jasno opišeš, za kakšno stvar gre.
3. Ko je stvar oddana, umakneš oglas.
4. Če ti ni všeč ton ali način nekega sporočila, ga lahko
A) na to opozoriš
B) preprosto ne odgovarjaš, ker je pod nivojem.

Tako preprosto. Škoda izgubljati živce zaradi takih stvari.

No, jaz veliko podarjam preko podarimo.si ampak na takele poste ali maile pa niti ne odgovarjam. Ker se mi ne zdi normalno, da ne znate zapisati nekaj najbolj osnovnega v slovenscini kot se sika!! Ne pa neki nicemer podobni spakedranscini!!! Hvalabogu je na portalu tudi pismen folk in vedno oddam hitro in z veseljem. Zame znanje jezika pokaze tudi koliko se je clovek pripravljen potrudit za neko stvar ali mu gladko “dol visi” in samo nekaj nahitro skraca. Pardon ampak, ce mi lahko siptarji, ki zivijo tu par let napisejo lepsi in pravilnejsi sestavek kot tale tvoj zmazek potem se lahko tudi ti potrudis. Ce ti je pretezko pa pac jamraj se naprej a ne.

Sedaj pa eno vprašanje, ki se nanaša na tiste, ki so že kdaj (hoteli) kaj vzeti, kar je kdo podarjal.
Sam sem reden uporabnik tega portala in sem že precej stavri podaril, nekaj pa sem tudi sam vzel, kar so drugi podarjali.
Vendar pa sem v 90 %, ko sem želel kaj vzeti, neuspešen. V prvih nekaj primerih, ko sem koga poklical, ki je kaj podarjal, mi je ta rekel, da je že oddano, pa sem klical zelo kmalu po oddaji oglasa.
Potem sem si rekel, da moram biti pač bolj hiter, pa do sedaj še nisem bil. Ne vem zakaj imajo na podarimo.si tako narejeno, da se odšteva čas, preden lahko vidiš kontakt tistega, ki nekaj podarja. Potem moraš odtipkati geslo in šele potem lahko vidiš kontakt. Sem vse prej kot počasen, ampak vedno ko pokličem, je številka že zasedena, če pa potem še kličem in kličem dokler ni več zasedena, mi povejo, da je stvar že oddana. Ne znam si razlagati drugače, ampak očitno so nekateri izredno, izredno zverzirani, da v najkrajšem možnem času, ko se odštevanje izteče, že kličejo.
Dvomim, da so to ljudje, ki to res potrebujejo, mapak da morajo to biti preprodajalci, ki z zadevemi, ki jih ljudje podarjamo v upanju, da jih bo dobil nekdo, ki jih potrebuje, prekupčujejo naprej.
Kaj ostali mislite o tem. Pa še to. Zakaj mora biti na podarimo si ta trapasta zadeva z odštevanjem časa, da potem ljudje, ko se čas izteče, tekmujejo, kdo bo prej poklical.

Res imam občutek, da obstajajo ljudje, ki so p

ja bo nekako tako. eni imajo celi ljubi dan cas in samo cakajo da kaj koliko toliko uporabnega gor pride. Sem 1x dal oglas za 4 stvari naenkrat. Ni minila 1 min, ko se je vsul plaz klicov. In za razlicne stvari enaki ljudje. Vse bi imeli, pa ce rabijo ali ne. Na koncu je en od teh eno stvar dobil. Bil je cigan v audiju A8 in me bogo spraseval ce se imam kaj za podarit. Njegovo telefonsko sem si shranil, da ce se bom kaj podarjal, da vidim ce bo me klical. In me je vsakic.
Zdaj stvari rajsi prodajam za minimalen denar preko bolhe in se izognem miljardi klicev

Preveril sem delovanje strani podarimo.si. Imel sem pralni stroj, ki sem ga oddal. Zgodilo se je takole:

Oglas sem oddal in sam sem ga takoj videl. Z drugih računalnikov se oglas ni videl, kar se mi je zdelo čudno, ampak sem čakal, kaj se bo zgodilo. Potem so me začeli klicati, klicali so ljudje, ki jih sploh ni nič brigalo kakšen je stroj, vprašali so, če imam še kaj. Tem sem rekel, da je že oddan. Potem pa so se čez tri ure (kar je bilo ob 23:30) usuli klici, ljudje so jamrali in prosili za stroj. Enemu od teh sem potem stroj podaril.

Iz te izkušnje sumim, da je podarimo.si postala stran, ki daje prednost nekim insiderjem, mešetarjem, ki imajo tri ure prednosti pred ostalimi ljudmi. Torej človek, ki iz potrebe pride iskat na stran stvar, ki jo potrebuje, praktično nima nobenih možnosti, da jo bo dobil, kajti mešetarji, ki podarjene stvari naprej prodajajo so ves čas na strani in imajo za povrhu še tri ure prednosti pred navadnimi uporabniki.

Podarimo.si res nikoli več, tudi na bolhi lahko podariš ali prodaš za simboličen denar, pa imaš več možnosti, da boš podaril nekomu, ki mu bo stvar prišla prav, kot pa mešetarju, ki bo poskušal narediti profit.

Pozdravljeni, ker smo bili tudi pri nas v dilemi kam s kuhinjo, da bi prišla v prave roke, smo se odločili, da pokličemo Reto Centrer na Zaloški 145 v Ljubljani (051 265 110).
Odvažajo, selijo, zbirajo, prenovijo in potem po ugodnih cenah prodajajo vse vrste rabljenega pohištva. Zbirajo vse vrste pohištva v solidnem stanju in ostalo uporabno belo tehniko. Zelo korektni in prijazni.

Ti, ki si se tukaj spihala – kaj misliš, da smo mi na Danskem ali na Švedskem???

Vzamite vendar v zakup, da smo v eni največjih vukojebin sveta in da je kultura občevanja padla za 10.000% napram tiste še iz stare Juge! Ljudstvo ja podivjalo, iz vrha, kjer se krade 300 na uro se podivjanost seli na dno piramide. Le še vrašanje časa je kdaj bo spokalo in se bodo ljudje streljali kar na ulici, v restavracijah ipd..kar tako, brez vsakega premisleka.

Da ste pa lahko ljudje takooo naivni…vem pa iz terena, ja, ljudje so do nepredstavljivosti naivni. To dela iz nas vseh pajdaški kapitalizem!!! Komur še ni jasno, seveda.

Mi pa smo na Podarimo. si dobili kužka, mladička. Lastnikom smo hoteli dat vsaj nekaj denarja za hrano, ki jo je kužek pri njih pojedel, pa niso hoteli nič. Vsako leto za Novo leto se jim oglasimo in pošljemo kakšno sliko od kužka, da vidijo, da so oddali kužka v dobre roke.

Lep pozdrav vsem skupaj,

Ko tukaj gledam komentarje mi je kar hudo ker vem da veliko ljudi ne zna ceniti stvari nekaterim pa določene stvari veliko pomenijo. Tudi jaz sem iskala določene stvari ko nisem imela npr. oblek (majic, hlač idt.) ker sem se malenkost zredila, ampak k sreči je mlada gospodična objavila oglas da podari rabljena oblačila velikosti ki sem jo potrebovala in hvala bogu, da mi je prišlo prav.
Najbolj žalostno mi je recimo to ko nekdo nekaj potrebuje pa išče da bi lahko kje dobil, npr. iskala sem šivalni stroj če ga mogoče kdo ne potrebuje ali pa ima kakega viška in sem našla, vendar nisem klicala prva, nasledni dan je bil isti oglas od drugega uporabnika pod rubriko prodam 🙁 jaz sem si ga pa zelo želela, da bi lahko končno nekaj stvari sešila in sebi in otroku.
Ampak bo že 🙂 Življenje gre naprej in novo upanje 🙂 Vem da je še nekaj dobrih ljudi, ki znajo cenit stvari, žal pa je več takih, ki ne znajo,

Lepo se imejte vsi skupaj in lep dan 😉

p.s. Tudi če vam gre tako slabo ali pa mislite negativno, pomislite na lepe stvari in pozitivne in življenje bo lepše in svetlejše <3

Včasih sem dosti oddala na tem portalu, odkar pa zahtevajo mobitel številko za aktivacijsko kodo sem prenehala.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Zanima me ali ima kdo oblačila za punčko 152 št. in najstnico 34, 36 oblačila SO LAHKO MANJŠA ALI VEČJA!!!!
št. čevjev imata 38 39 in TUDI TA SO LAHKO MANJŠA VEČJA
Moj kontakt:
neka.pikanogavič[email protected]
Nič hudga če so v slašem stanju,….

Imaš popolnoma prav, na tem portalu dobivajo tehnične stvari samo taki ki jih potem preprodajajo, doma imajo po več računalnikov in njihovo delo je samo da sedijo ob njih in gledajo kaj je dobrega da lahko pokličejo prvi in dobijo stvar. Večkrat sem sledil oglase in sem namerno čakal da se objavi številka, to pomeni da sem klical mogoče 30 sekund po objavi in telefon je že bil zaseden, ko sem poklical drugič pa mi je bilo povedano da je stvar že odana. To ni prav, tudi podarjevalci bi lahko malo pogledalo kdo pride po stvari in mislim da bi te prekupčevalce lahko takoj opazili. LP

New Report

Close