Podarimo.si – nikoli več!!!
Meni je pa podarimo.si zakon. Same dobre izkušnje.res SUPER zadeva.
Enkrat sem dobila 2 ful luštna tabureja, ki sem jih ‘slekla’ oprala blago, ga nazaj pripela in so kot novi. Lastnica ju je dala sama naredit obrtniku in sta res kvalitetna (v oglasu ni bilo slike), mislim, da sem edina vprašala zanju.
Oddali smo mlade mucke preko njega, dobili nalepkice za Big Bang,…
Jaz imam samo dobre izkušnje, nobenih slabih.
REs pa je, da ljudje preverijo v kakšnem stanju je kaj, sploh če ni slike, ker res marsikdo noče vzet stvar zato, da bo potem moral še sam isto ponujat naprej pa če je to še nekje v drugem kraju. Logično.
Res nepotrebno razburjanje na tem forumu.
Moja izkušnja s portala podarimo.si je pa takšna. Kar nekajkrat sem že oddala oglas da določeno stvar potrebujem ker si ne moremo kupiti z eno plačo in do sedaj sem dobila samo en odgovor ko sem prosila za računalnik in še temu računalniku je mankalo veliko stvari čeprav mi je gospa zagotovila da računalnik dela. Se pravi da sem jim naredila uslugo in ga odpeljala da ga njim ni bilo treba vozit na odpad.
Dostikrat se zgodi da se javim na oglas kjer kdo podari stvar ki jo mi rabimo, naprimer lansko leto sem poslala mail kjer so podarjali kuhinjo a je čez dva dni prišel odgovor da so jo podarili nekomu ki jo bolj potrebuje. A glej ga zlomka, kuhinja se je čez dober teden prodajala na bolhi.
Veliko ljudi napiše tudi napačno telefonsko ali napačen mail.
Imam tudi izkušnjo z oblačili, po telefonu so mi rekli da so oblačila v celem stanju in kot nova, dobila sem ogromen paket ki me je stal kar veliko poštnine in praktično uporabni sta bile samo dve majčke. Vse ostalo je bilo zanemarjeno, strgano ali že tako ponošeno da ni primerno več tudi za doma.
Imam pač smolo, čeprav kar dosti spremljam podarimo.si
Če smo ljudje revni še ni rečeno da so pša za nas dobre neuporabne stavri.
to so zabojniki ob cesti, kamor lahko vržeš tisto kar ne rabiš.
ostalo si lahko prečitaš na http://www.humana.si
Še moja izkušnja:
Prenavljali smo stanovanje in podarjali res lepo pisalno mizo. Tudi poslikali smo jo.
Vsakemu, ki je poklical, sem povedala, da se dobi tam in tam, ob tej in tej uri.
Prvi gospod se je pripeljal z beemvejem. Precej novim. Samo sanjam lahko o čem takem.Ko sem to videla, se mi je v grlu naredil cmok in vprašala sem ga, če je prepričan, da resnično potrebuje PODARJENO stvar z ozirom na to, s kakšnim avtom se je pripeljal.
Da bi ga vi videli, kako se je začel dreti.Podarjaš, al ne podarjaš?se je razburjal- še dobro, da je tisti trenutek domov prišel mož, če ne, res ne vem, kaj bi.In ko sva mu potem rekla, da njemu že ne, je še celo pot do avtomobila nekaj mrmral in se razburjal.
No, pisalna miza je šla kasneje v prave roke.
Sem pa podarjala tudi že oblačila in gospa, ki jih je prišla iskat, je bila tako vesela, da mi je že velikokrat prinesla solato in ostale stvari, ki jih pridela na svojem vrtu, jaz pa ji z veseljem vedno pripravim kar ne potrebujemo več in sva ostali v stalnem stiku.
V bistvu nekaj slabih, pa več dobrih izkušenj – kot življenje samo.
Nisem nehala podarjati zato, ker sem imela slabo izkušnjo, ker vem, da je še veliko dobrih ljudi, ki kaj resnično potrebujejo in to tudi z veseljem sprejmejo.
Sem že podarjala tam gor, res so bili od najbolj čudnih do res prijaznih. Ampak ljudje smo si pač različni, in če ti kdo ni všeč, ga pač ignoriraš. Res pa za tako poslovanje rabiš neprepoznaven mail.
Bi pa res svetovala, da negativen odnos posameznikov ne vpliva na celotno populacijo, saj večinoma smo vsi veseli kakšne podarjene stvari. In jaz jo tudi rade volje podarim komu naprej, ko je več ne potrebujem (predvsem so to otroška oblačila in stvari).
Zdravo!
Mene pa zanima če imate še te omare, kajti nujno bi jih potrebovala, če pa bi se še našla kakšna stvar pa nebi rekla ne. Kajti novembra sem zanosila in takoj izgubila službo. Prostor pri mojih je sobica in rabim omaro da bom imela malo več prostora. Zudi moj je brez službe. Prav pa bi mi prišla tudi kakšna dnevna ali cela spalnica če jo ima kdo za podarit, kajti doma smo bolj revni in dela trenutno samo oče , mama pa je invalid.Povejte iz katerega konca ste in bom poizkusila urediti prevoz.
Najlepša hvala
Dogajale so se mi identične stvari (ne na podraim.si). Ljudje so hoteli še dodatne ugodnosti, usluge, spraševali so ali je zadeva taka in taka, ali ima še to, pa mogoče še to, skratka velika izbirčnost, nekultura in nobene hvaležnosti. Sprijazni se s tem, da je tak ta svet. Jaz od sedaj naprej tudi nove stvari mečem v smeti, ker nimam ne časa ne volje ukvarjati se z ljudmi, ki bi me v zahvalo še izkoriščali.
Zgrožena- če imate karkoli ki vam hodi odveč z veseljem vzamem. Potrebujem kar nekaj stvari za zamenjat ki so že dotrajane.Jaz sem vsake stvari vesela ki jo dobim, edino če ni še v slabšem stanju kot je moja stvar. Pa ne me narobe razumet, tudi jaz včasih vprašam v kakem stanju je stvar ki jo ljudje podarijo, ker se mi je že zgodilo da sem najela prevoz in na koncu ugotovila da je bilo v precej slabšem stanju kot jo imam jaz.In je res včasih težko ko najameš prevoz in ga plačaš, pa se pelješ po 50 km ali več iskat na koncu pa zadeva ni uporabna.
Midva s partnerjem sva prejšno nedeljo podarila otroški voziček paru, ki ga je potreboval. Pripravljena sva ga bila odpeljati na dom, vendar ga je ta par prišel sam iskat. Bila sta zelo kulturna in prijetna, tako da če bom v prihodnosti imela še kaj kar nebom potrebovala, bom podarila, ker si do takrat nisem mogla predstavljati, da je toliko ljudi po domače povedano v pizdi.
Še dobro nisem oddala oglasa, že je bilo na kupe klicev, ampak podarila sva ga pač tistemu, ki je prvi poklical.
Mislim, da bi si morali vsi pomagati med seboj, ampak vsak ima svoje mnenje in vsak dela tako, kot sam misli, da je prav.