Najdi forum

Pozdravljeni,

pred dobrima dvema tednoma sem si poškodovala stopalo. Žal tudi po CT ni povsem jasno ali je baza IV stopalnice počena ali ne. (Tako tudi piše na izvidu CT in na izvidu zdravnika, pri katerem sem imela kontrolni “pregled”, če tem 2min v ambulanti lahko rečem sploh pregled)

Od takrat imam longeto, bergle in mirovanje. Naslednjo kontrolo imam 19 dan po poškodbi. Zdravnik je bil zelo skop z informacijami oz jih nekako ob prvi kontroli nisem dobila, le da se bo naslednjič odločil kako in kaj.

Kaj v tem primeru sploh lahko pričakujem, ko diagnoza ni popolnoma jasna? Kdaj bi se načeloma lahko vrnila v službo? Delo je sicer pisarniško, ampak mi noga se kar zateka.

Hvala.

 

Spoštovani,

včasih je poko zelo težko dokazati, posebej na stopalu. Dobro je, da zlom ocitno ni preobsežen. Naceloma se kost po zlomu celi 4-6 tednov, v tem času nosite mavec. Dokler vam noga močno zateka,  vam lahko namestijo zgoraj prerezan mavec (to ste najverjetneje prejeli), kasneje, ko otekline ni več, vam nogo v celoti zamavčijo, na nogo tudi lahko stopite. Tako boste lahko tudi že prej kot v šestih tednih odšli v službo.
Do takrat boste imeli redne kontrole, občasno z RTG slikanjem, da se preveri celjenje zloma (oz. če je le ta bil). V vsakem primeru pa še vsaj kakšen teden velja počitek in hlajenje z nogo v višjem položaju, da se oteklina in bolečina umiri.

Lep pozdrav!

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, [email protected], *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, [email protected] ***

New Report

Close