plodovnica
Spoštovani,
Danes sem bila pri ginekologu v patološki ambulanti, ker imam nosečniško sladkorno. Dr. Tomažičeva na endokrinološki pravi, da imam z dieto dobre rezultate in sicer povprečje imam 4,8%, 1,5 ure po hrani imam zelo redko nad nedovoljeno vrednostjo (6,6), zjutraj pa je vedno sladkor uravnan. NOseča sem 35 5/7 in mi je moja ginekologinja že od 19 tedna naprej, ko mi je začela merit SF ugotovila, da imam razdaljo preveliko in sicer kar za 4 tedne. V 28 tednu, ko sem imela UZ je bil otrok malo večji, imela pa sem tudi preveč plodovnice (do 7cm v enem kvadrantu). Danes mi je ginekologijna ponovno delala UZ in sem imela sledeče rezultate:
BPD:91
HC:323
AC:330
Femur:70
IKS, obraz OTT (ne vem kaj to pomeni)
teža: +-2850
RI:0,61
posteljica: zgoraj, debela 8cm
AFI:30
Ginekologinja mi je rekla,da imam preveč plodovnice in me naročila na ponovni pregled po enem tednu, brez posebnega komentarja oz. pravi, da se ne držim diete, kljub dobrim rezultatom in da moram biti še bolj doslednja.
Zanima me, kakšno je vaše mnenje glede na podane rezultate UZ? Kaj lahko pričakujem v naslednjih tednih in kakša je možnost za napake na plodu?
Hvala za vaš odgovor.