pekoča bolečina
Lep pozdrav. Ze 3 tedne imam zelo neprijeten obcutek v prstnem košu. Vedno ko pomislim na kaj slabega imam obcutek kot da ne moram do sape. Veckrat me tudi spika v prstnem kosu na lepvi in desni strani. Pred kratkim pa sem tudi dozivela strasen panicen napad in me je strah da se bo ponovil. Vsak dan se sekiram da je kaj narobe z mojim srcem in se tezko koncentriram na stvari okoli sebe. Imam tezave pri spanju saj me je strah da bo mi srce preprosto nehalo biti. Stara sem 15 velika 171 in imam 80kg. Ne kadim in ne pijem.
Lep pozdrav.
Imam eno vprasanje. Eno leto nazaj sem saniral aksioznost,panicni napadi.
To je zdaj za menoj.
Sedaj sem se cisto preusmeril v sport.
Zdaj po 2 mesecih rednega sportanja,fitnes,kardio vaje hiit, vaje z lastno tezo, ki
jih opravljam 4 krat tedensko se mi pojavlja nekaksna pekoca topa bolecina.
Zacne se v zelodcu,zgaga,in se v sekundi razsiri na levo prsno misico,ampak zanimivo z notranje strani,
vcasih pa izhaja izpod spodnjega dela lopatice. Ne boli ampak pece kot v zelodcu ko me pece zgaga.
Leva prsna je misica,je rahlo vecja od desne,kot malenkostno otekla. Na dotik in med samo vadbo ni bolecin,
ampak v mirovanju.
Zdaj sem trening izpustil cisto za 3 dni in se vedno je ta isti obcutek.
Ze takrat pri panicnih napadih sem dal obremenilni test skozi,brez nikakrsnih problemov.
Je lahko vzrok preobremenitev ? Ceprav ne pretiravam.
Hvala za odgovor
lp
Mislim, da imate zdravo srce in, da so opisane motnje posledica motenega delovanja vegetativneg živčevja. Ne vem odgovoriti na vprašanje ali so vaše športne aktivnosti čezmerne. Poizkusite jih zmanjšati in jih nadomestiti s polurnimi sprehodi s pospešeno hojo 4 – 5 krat na teden. Pričakujem, da bodo koristni.Srečno.
pozdravljeni oktobra lansko leto sem prebolel blazjo možgansko kap star sem 23 niso ugotovil vzroka vsi izvidi so super tako da na koncu piše kriptogena kap.
moj problem pa je da me večkrat boli v prsnem košu topa bolečina ki je kdaj tudi bolj boleca na pritisk.včasih imam tudi pekoc občutek v vratu in levi roki boli me tudi pod levo pazduho ko globoko vdihnem..zZaradi tega mislim da je z moji srcem nekaj narobe bil sem ze hospitaliziran na golniku kjer so me pregledali po dolgem in počez vendar je bil uz srca vredu imeli sem obremenitev na kolesu ki je tudi BP večkrat sem bil tudi v dežurni ambulanti kjer so mi posneli ekg vedno je bil vredu tudi ob bolečinah pred enim tednom sem imel zopet uz srca ki je vredu BP in ekg tudi imel sem tudi holter ekg 48 ur ki pa je tudi bp piše sam da je že na začetku denivelirana st spojnica v 2 odvodu do dodatnih sprememb ne prihaja niti ob obremenitvah kaj to pomeni moram pa reči da sem bil pred preiskavo zelo razburjen in paničnen..iimam tudi anksi okno motnjo in panične napade in enostavno živim v strahu da se bo nekaj zgodilo po tej možganski kapi se mi je življenje čisto spremenilo in živim v strahu že dostikrat so mi dokazali da s srcem ni nič narobe vendar nemorm nehati misliti na to da imam zamašene zile pri srcu..ddrugače delam 10h na dan in se normalo gibljem in obremenjujem..pprosim gospod cibic za odgovor da se malo pomirim lep pozdrav
Ko sem pred približno desetimi leti sprejel ponudbo, da bi sodeloval v forumu “med over net” na področju srčnih bolezni sem kmalu ugotovil, da me čaka zelo odgovorna naloga. Iz tehničnih razlogov na tem mestu niso možni neposredni stiki z bolniki in na tem mestu se veliko krat zgodi, da so bolnikovi podatki nezadostni za koristen odgovor tudi pri daljših dopisih.
V vašem dopisu so podatki opravljenih preiskav srca.Več krat so vas zdravniki pregledovali, ko ste imeli bolečine pri srcu, v prsnem košu, in v vratu, v rokah, pod levo pazduho (EKG, UZ pregled srca). Nekaj preiskav (poizkus po Holterju, obremenitveni preizkus) ste opravili, ko niste imeli bolečin. V dopisu ste navedli, da so bili vselej vsi izvidi v normalnih mejah, razen enkrat, ko je bila spojnica STdenivelirana v 2. odvodu (denivelacija za 1 mm je v fizioloških mejah)
Glede na vsebino dopisa bi sklepal, da niste imeli nobenih težav preden ste zboleli za, sicer majhno možgansko kapjo in, da vas je ta bolezen duševno tako močno prizadela, da sedaj živite “v začaranem krogu”. Bodite prepričani, da je vaše srce zdravo in, da vam ne grozi srčni infarkt. Potrudite se živeti na zdrav način življenja (skrb za pravilno telesno težo, nekajenje, kontroliranje krvnega tlaka, izključitev sladkorne bolezni, redni polurni sprehodi z živahno hojo 4 – 5 krat na teden, izogibanje stresom, zadostni nočni počitki, itd.). Zelo priporočam tudi posvet pri psihiatru zaradi morebitne potrebe zdravljenja anksioznosti. Srečno.
Vaš dopis me je zelo presenetil, sicer nisem najbolj zadovoljen z”vrhunskim” funkcioniranjem mojega računalnika.
Napisali ste, da želite podatke o “popuščanju” zaklopke pri otroku. M islim, da gre za “puščanje zaklopke”, to je stanje pri katerem se zaklopka tesno ne zapre, ko bi morala biti zaprta V takih primerih govorimo o “insuficienci ali regurgitaciji zaklopke”. Take napake so lahko prirojene ali pridobljene. Če je napaka majhna, bolnik (otrok) nima težav pri telesnih obremenitvah (tek, telovadba). Pri večji napaki bolnika zdravimo z zdravili ali z operacijo.
Pozdravljeni,
tudi sama sem se odločila, da vam pišem….Zadnji teden okrog srca čutim rahko zbadanje oz. ne toliko zbadanje, bolj kot da me drži blagi krč. Včasih se bolečina širi v levo roko ali pa med lopatice. Ker ne gre za hudo bolečino, zdravnika seveda še nisem obiskala. Je pa seveda stvar moteča. Me pa zanima ali bi morda v tem bila kakšna povezava, da sem na levi stani prenašala/nosila 15 kg težkega otroka? V zadnjih dveh tednih več kot ponavadi. Mogoče malo smešno 🙂 Kaj pa pretežno sedeče delo, ki se je začelo v začetku februarju? Ne bi rada za ˝prazen nič˝ skakala do zdravnice, da bo njena dignoza na koncu stres. Hvala.
Glede na opis težav in na vašo mladost odpade misel na angino pektoris ali srčni infarkt. Mislim, da ste pravilno sklepali, ko ste posumili na možnost, da so težave posledica telesnih obremenitev. Vtis imam, da bodo zadostovali blagi analgetiki (aspirin in podobno). Ni zadržka proti blagim pomirjevalom (tablete Persen, ki so v prosti prodaji ali podobno)
Pozdravljeni!
Mene mučijo malce drugačne bolečine kot drugih in sicer že drugič v roku leta dni me je ponočo zbudila zares huda bolečina v levi roki. Bolečina je lokalizirana od ramena proti dlani, ni nobenih mravljincev, nobenega vidnega problema. Ko se je bolečina prvič pojavila, sem odhitela na NMP, opravljen je bil EKG in osnovne analize, a je bilo vse b.p.. Zdravnica me je poslala domov z navodilom “vzemi en lekadol”, ker 21-letnica po njeno rabi le lekadol.
Ko sem v polsedečem položaju bolečina rahlo pojenja, ko ležim ali stojim pa je bolečina 1-10 čista 10.
Sama lahko zatrdim, da ni možno da bi bolečina bila od poškodbe ali slabega spalnega položaja, saj leve roke ne preobremenjujem, nikoli ni bila poškodovana in vedno spim ali na desnem boku ali pa na trebuhu.
Prosim za pomoč, ker lokalni zdravniki ne vedo kaj bi to bilo. Hvala.
Nekoliko neobičajno, da bolečina nastopi ko ležite ali stojite. Iz vsebine dopisa ne morem pomisliti na prizadetost srca ali srčnih žil. Zelo verjetno je bolečina posledica blagih sprememb v hrbtenici. Morda bo indiciran posvet pri ortopedu, sicer ne bo odveč poskus ugotovitve natančne lege pri kateri nastopajo težave in ustrezno ukrepati. Srečno.
Pozdravljeni,
stara sem 33 let. Pred cc tremi leti me je začelo boleti nad levo dojko. Bolečine so se pojavljale vsake toliko časa in tudi v pol ure minile, občutek pa je bil kot da me nekaj tišči oz. kar malo mravljinči. Šla sem k zdravniku, vendar ni ničesar ugotovila oz. me je skoraj da ne označila za hipohondra… Sedaj pa se je bolečina ponovno pojavila. Bolečine občutim vsak dan, že tri tedne, bolečina popusti nato pa me zopet “zagrabi” tudi v mirovanju. Moram še omeniti, da sem noseča.
Hvala in lep pozdrav
Navedena težava nikakor ne kaže na izvor bolečine v morebitni bolezni srca, pač pa so možni številni drugi vzroki: vplivi sprememb lege telesa, vplivi vremenskih sprememb, blaga vnetja živcev prsnega koša in končno tudi motnje vegetativnega živčnega sistema. Od medikamentov bi predlagal le blaga pomirjevala, na pr. tablete Persen, ki so v prosti prodaji. Glede na sedanje stanje (nosečnost) dajem prednost zdravemu načinu življenja, ki zajema tudi redne polurne sprehode 5 – 6 krat na teden.
Pozdravljeni,
še moj razplet, če bo kdo kaj iskal… Ker se bolečine niso nehale, sem odšla k dr., ki me je poslal na urgenco. Tam so ugotovili, da imam verjetno vnetje živcev prsnega koša. Dobila sem proti bolečinske tablete. S časoma je nehalo, vendar po dveh letih, sedaj, me še vedno vsake toliko časa prime in zopet preneha. Od kar smo v karanteni me še ni prijelo, verjetno je tudi kaj vezano na psiho in stres.
lep pozdrav,
Zdravo,
Hvala za Vaš prispevek – upam, da komu pomaga, da vsaj malo umiri začetni strah in ne hiti na urgenco, praviloma v največji gneči 🙂
Dobro je tudi brati, kako se izide takim bolnikom, ki jih tudi sam praviloma z IPP pošljem domov, pa nikoli ne dobim povratne informacije, kako je šlo…
Vse dobro!