PCOS kaj narediti
Spoštovani
sem 23-letna punca, ki se že tako rekoč celo življenje spopada s prekomerno težo (trenutno višina 170cm in teža:120kg) in sem bila diagnosticirana s PCOS. Imam dokaj zdrav življenski slog razen premalo gibanja bi rekla. Drugače imam redne menstruacije, ni izpadanja las in pretirane poraščenosti niti aken (ki sem gledla so znaki PCOS-a) le težave s težo. Ginekologinja mi je predlagala da začnem jemati Aglurab. Je to sploh pametno da začnem, ima veliko slabih stranskih učinkov, nebi se rada navadila na takšne tablete… kaj narediti? Hvaležna bi bila vsakega nasveta.
Lep večer vsem :))
Pozdravljeni!
Sem refleksoterapevtka in članica Association of reproductive reflexologist (UK). Med drugim sem specializirana tudi za probleme z ženskimi rodili. In PCOS je en takih problemov, ki se ga da učinkovito omiliti s posebno refleksoterapijo. Vsaj na začetku so potrebni tedenski tretmaji.
Če vas zanima več, me lahko kontaktirate na [email protected].
Lep dan želim,
Vesna
Spoštovani,
pri vas bi lahko uvedli tudi zdravilo Mounjaro. Aplicira se 1x tedensko v podkožje trebuha, s peresnikom. Zdravilo Mounjaro je indicirano kot dodatek k prehrani z zmanjšano kalorično vrednostjo in povečani telesni aktivnosti za obvladovanje telesne mase. Izda se na beli recept, zaenkrat je samoplačniško zdravilo. Pred začetkom zdravljenja je potrebno opraviti določene laboratorijske preiskave. V po povprečju lahko zmanjša telesno maso za 16%.