Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi Partner, spoznan preko interneta vs. partner, spoznan v živo!

Partner, spoznan preko interneta vs. partner, spoznan v živo!

Zoprn si.

Ne da se mu brati, naj uganem, spet najeda oni večni tip, ki je odprl že več kot 10 debat na isto temo, ponavadi piše o deviških koelgih, jamra, d anima službe, nima avta, enkrat je star 20, enkrat 30, vpikuje se v slovnico, sprašuje evdno iste stvari…

Super se mi zdi da ste odprli to temo, sama sem se temu forumu ravno zato pridružila … ker me zanima taista razlika.
Mogoče sem malo paranoična, ampak jaz v spletno spoznavanje enostavno ne verjamem. Ker pač mislim da se ti lahko zgodi točno to kar je napisala Samzarealo. To, da fejkako, da se izkažejo da so kr eni in tko naprej.
Tudi sicer imam težave z zaupanjem in sovražim laži … mam par slabih izkušenj z laganjem in varanjem iz preteklosti in sem verjetno zato toliko bolj skeptična. Nikoli se udeleževala dejting portalov itd.

Sem pa bila enkrat na hitrih zmenkih (www.dogodkizasamske), ker se mi je že v naprej zdelo zanimivo, saj folk spoznaš direkt, v živo in se ne morjo ravno velik pretvarjat in skrivat (no vsaj ne o tem, kako zgledajo koliko so stari itd) …. nisem spoznala sanjskega moškega … ampak koncept mi je zanimiv, tko da zna bit da še grem

Pravilo pri tem spoznavanju: točno moraš vedeti, kaj iščeš in potrebno je biti ultra selektiven.

Sem komaj en mesec na Twoo in raje ne napišem števila, koliko moških sem v tem času odbila oziroma zablokirala 🙂 Iz vse množice moških, ki me je ogovorila, si sedaj dopisujem le z 2, za katera sem prepričana, da mi nič ne lažeta ali se pretvarjata. Seveda pa bo šele po spoznanju v živo jasno, če smo si s katerim tudi drugače kompatibilni in ne samo virtualno. Če se virtualno ujameš, sploh ni nobene garancije, da se boš tudi v reali. Vsaj po mojih izkušnjah je zelo majhna verjetnost, da si bomo všeč tudi v reali v smislu, da bi iz tega nastala zveza. Ponavadi pač z moje strani ni iskrice in ostanemo znanci/kolegi/prijatelji, kajti ljudje, ki jih tako spoznam, so vseeno po karakterju OK 🙂

Pri hitrih zmenkih sem izvedela, da so tam vsaj na moški strani ponavadi vedno eni in isti akterji. Zdaj ne vem, ali je enim ta način spoznavanja toliko adrenalinski, da se leta in leta tega poslužujejo (morda imajo doma celo partnerko?) ali dejansko nikogar primernega ne najdejo.

V sami osnovi ni razlike, na koncu dneva so pomembni rezultati in ne začetek neke zgodbe. Prednost spleta je, da ne rabiš zapravljati časa, energije in denarja, da bi katero spoznal, prvi stik navežeš brez stresa doma izpred računalnika. Mimogrede poznam veliko mladih in manj mladih moških, ki čez celo leto tratijo denar in čas po veselicah in raznih koncertih z namenom spoznati katero, rezultati pa so bolj ali manj porazni. Seveda pa se ne strinjam z nekim dolgim dopisovanjem. Smiselno je, da vzpostaviš nek kontakt, si izmenjata neka krajša sporočila kjer so navedene bistvene stvari in se nato čimprej dobita v živo. In potem se pravo spoznavanje odvija v živo in zato takšna zveza nima nič slabše vrednosti. Seveda pa je problem, če nekdo laže in zavaja drugega človeka, kar se na spletu pogosto dogaja.

grdotec je bil? kako shallow izrazanje.. verjamem da ti tudi nisi jessica alba… to me jezi pri vas zenskah… skos ja videz ni pomembn pol pa vidis take finte… ene res mislite da imate “zlato” odspodi..
pa ne zdaj mislit ces zakaj sem se potegnil za “grdotca”… pac to me moti pa lp

Se jaz bi rada povedala svoji izkušnji, oba primera. Moža sem spoznala pred 20 leti. Do pred pol leta sva se lepo ujela, ko se je naenkrat začel do mene čudno obnašati. Na njegovem Facebooku sem zasledila, da si z eno dopisuje in jo tudi osvaja. Prej sem lahko gledala v njegov telefon, naenkrat ga je začel pred mano skrivat. Ugotovila sem tudi da ima na več portalih odprt svoj profil. S tem sem ga soočila, vendar se z njim ni dalo pogovorit. Upala sem da bo s tem preminil, pa ni. Nalašč sem si tudi jaz odprla portal za zmenkarije da bi uvidel, da to ni prav. Brez pomena. Sedaj sva se glede tega razšla, jaz bi mu bila pripravljena odpustiti, vendar si on več ne želi zveze. Sedaj sem se z enim spoznala preko portala in upam, da se bova ujela. Še vedno imam vpogled v možev profil, in spremljam kako se drugim ženskam laže, da sem vse to jaz zakuhala on pa da je ubogi. Mi je vseeno, ker me ni vreden. Moža sem spoznala v živo. Bom vidla kako se bo odvila ta nova zveza preko portala. Zaenkrat poteka vse po načrtih.

Kar malo smešno je, kako sta se po 20 letih z lahkoto razšla, kot da bi se poznala en teden. Vsaj tako si opisala.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ja res je. S tem sva se pol leta ubadala, a do rešitve nisva mogla priti, on se je odločil, da želi samsko življenje, ne vem kako se lahko človek čez noč tako spremeni. Verjetno mu je ena zmešala glavo. Zelo hudo mi je bilo, na vse pretege sem se trudila, da si naj premisli in da urediva najin odnos. On je preponosen in trmast. Tako sem sedaj pri starsih že en mesec, in čakam da si premisli. Verjetno se ne bo. Sem pa pred časom spoznala enega čustvenega moškega prek portala in se sedaj z njim družim. Mi je v veliko podporo. Že si počasi urejam dokumente in se počasi tudi ločujemo, ker mi je že neštetokrat dal do znanja, da več ne čuti isto do mene kot je prej. Z novim poznanstvom mi bo lažje preboleti moža, vendar ne bom prijatelja zaradi tega izkoristila, on si tudi želi uteho v prijateljstvu. Bom vidla kako se bo vse izšlo, zaletavanje v steno nima smisla, vse rabi svoj čas.

New Report

Close