Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Palčni sklep – poka

Palčni sklep – poka

Pozdravljeni,

prosila bi za vaše mnenje glede izvida pri ortopedu. Težave imam s hallux valgus deformacijo, ki je zaenkrat zmerna (vendar imam zaradi tega bolečine v stopalih, tudi v kolenu), na rentgenu pa se je pokazala tudi “poka” v sklepu. Navajam izvid:

Danes nakazana valgus deformacija palca obojestransko, gibljivost blago občutljiva, ni pa izrazito boleča ali omejena.

RTG: poka v medialni sezamoidki pod palcem desno.

Drugih večjih posebnosti na RTG ne vidim. Sklepne špranje lepo ohranjene, zmerna halux valgus deformacija obojestransko, nakazano bolj izrazito desno.

Naročena sem na pregled pri specialistu, ki se ukvarja posebej s stopali, do takrat pa bi želela izvedeti še kakšno informacijo. Zanima me, kako je mogoče zdraviti poko? Bolečine imam na vrhu sklepa, bolj izrazito po hoji, sploh pa po teku na primer. Na nartu pogosto tudi mravljinčenje in boleča cela vez do gležnja.

Hvala lepa za odgovor.

Lep dan.

 

Spoštovani!
Deformacija je res blaga, tako da operacija sigurno ni potrebna. Za to poko pa ne verjamem, da gre za zlom, pogosto napačno interpretirajo slike in je to v bistvu sezamoidna koščica, ki je sestavljena iz dveh delov (bipartitna sezamoidna kost) in je to anatomska varianta, ne gre za zlom (to pogosto mešajo). Te koščice imamo vsi pod palcem (sta dve). Moral bi pa videti RTG slike za dokončno mnenje.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close