ovulacija 14 dni po punkciji
Pozdravljen, g Pušenjak
13 dni nazaj sem imela punkcijo v desnem jajčniku 2 folikla (bil je moj naravni ciklus samo s klomifenom).
Ob punkciji obeh foliklov eden velik 19 mm in drugi okoli 11 mm smo dobili 1 jajčno celico, ki pa se žal ni pravilno razvila.
Vceraj pa sem imela UZ in je bil en folikel velik 21 mm v desnem jajčniku (kjer sem imela punkcijo) sedaj sem (13 dan po punkciji) opravila ovualcijski test in je pozitiven. Sluznica je primerno debela cca 7 – 8 mm, še vedno trislojna, Ginekologinja mi je rekla naj preverim kaj narediti, da po njenem bi bilo primerno za punkcijo. Ko sem ji povedala da sem punkcijo imela 13 dni nazaj pa mi ni znala svetovati.
Zanima me ali bi bila možna ponovna punkcija? A je realno možno da je to nova ovulacija s foliklom ki vsebuje jajčece ali je samo eden dveh starih foliklov, ki so bili punktirnai da se je ponovno povečal? Se pravi je verjetno prazen brez celice? Ali je možno da bi bil ta drugi folikel (11mm) v katerem nismo dobili celice da je sedaj dozorel?
Kako pa je s sluznico? je lahko še uredu čeprav je minilo že toliko časa? Tudi ob punskicji je bila cca 7 mm debela, hormoni Estradiol j bil takrat dober zelo so rekli.
Sem že v 6 ivf poskusu zanositve, in zelo težko dobimo kakšno celico, če je možnost ponovne punkcije bi je ne reda zamudila.
Hvala za svetovanje in pomoč. LPM