Otekla hrbtna mišica
Med lopatico in hrbtenico mi je mišica stisnila živec, kar mi povzroča močne bolečine ob najmanjšem premiku.
Takoj drugi dan sem obiskal ordinacijo mo-gy v Črnučah, zdravnik mi je izvajal močno manualno terapijo. Hrbet se mi je še bolj razbolel in šele po 3 dneh se je bolečina ob pomoči blage masaže z Mio sprejem polegla.
Mislim, da je zdravnik ravnal napačno, kaj menite Vi?
Dragi Josip,
V vašem primeru je bilo potrebno sprostiti obhrbtenično mišico, ki vam je pritiskala na živec. To se ne da storiti z navadno masažo, zato je včasih tudi reakcija po prvi terapiji malo večja, bolečina pa se zmanjšuje z vsakim obiskom. Skratka – bolečina po prvi terapiji je včasih nekoliko večja, vendar pa bistveno krajša. kot če terapije ne bi bilo.
Niste se predstavil s polnim imenom in priimkom, sicer bi vam lahko še bolj opisali vaš primer.
Upam, da je medtem, ko to pišem, bolečina že popolnoma popustila.
Lep pozdrav,
Dragi Josip,
Z vami se popolnoma strinjam. V medicini je pač tako, da se vedno po nekem zdravljenju lahko vprašamo, kaj pa bi bilo, če se ne bi zdravil. Obe varianti v istem primeru pač ne moremo izvesti, zato je tudi primerjava težka. To velja praktično za vse vrste zdravljenja, vključno s kirurgijo.
Želel sem le povedati, da z medicinsko masažo lahko pospešimo sprostitev mišice, ki je indicirana kot problem in v velikh primerih se je izkazalo, da je ta način zdravljenja zelo uspešen.
Koliko je v vašem primeru to poamgalo ali ne, težko rečem. Na koncu koncev je važno, da je mišica le popustila.
Lep pozdrav,