Najdi forum

Otekla hrbtna mišica

Med lopatico in hrbtenico mi je mišica stisnila živec, kar mi povzroča močne bolečine ob najmanjšem premiku.
Takoj drugi dan sem obiskal ordinacijo mo-gy v Črnučah, zdravnik mi je izvajal močno manualno terapijo. Hrbet se mi je še bolj razbolel in šele po 3 dneh se je bolečina ob pomoči blage masaže z Mio sprejem polegla.
Mislim, da je zdravnik ravnal napačno, kaj menite Vi?

Dragi Josip,
V vašem primeru je bilo potrebno sprostiti obhrbtenično mišico, ki vam je pritiskala na živec. To se ne da storiti z navadno masažo, zato je včasih tudi reakcija po prvi terapiji malo večja, bolečina pa se zmanjšuje z vsakim obiskom. Skratka – bolečina po prvi terapiji je včasih nekoliko večja, vendar pa bistveno krajša. kot če terapije ne bi bilo.
Niste se predstavil s polnim imenom in priimkom, sicer bi vam lahko še bolj opisali vaš primer.
Upam, da je medtem, ko to pišem, bolečina že popolnoma popustila.

Lep pozdrav,

Zahvaljujem se vam za odgovor. Možna bi bila pa tudi drugačna razlaga, namreč, da je bolečina (mišica) popustila sama od sebe. V nasprotnem primeru lahko pravzaprav vsako kontraindikacijo enostavno razložimo z “reakcijo”. To pa ni več stvar logike, temveč verovanja.
Lep pozdrav.

Dragi Josip,

Z vami se popolnoma strinjam. V medicini je pač tako, da se vedno po nekem zdravljenju lahko vprašamo, kaj pa bi bilo, če se ne bi zdravil. Obe varianti v istem primeru pač ne moremo izvesti, zato je tudi primerjava težka. To velja praktično za vse vrste zdravljenja, vključno s kirurgijo.
Želel sem le povedati, da z medicinsko masažo lahko pospešimo sprostitev mišice, ki je indicirana kot problem in v velikh primerih se je izkazalo, da je ta način zdravljenja zelo uspešen.
Koliko je v vašem primeru to poamgalo ali ne, težko rečem. Na koncu koncev je važno, da je mišica le popustila.

Lep pozdrav,

Spoštovani dr. Evdakov,
hvala za vaše odgovore!

Objava čaka odobritev

New Report

Close