Najdi forum

Operacija želodca

Ojla dekleta,

končno sem dočakala, da ste tudi ve začele s slabimi izkušnjami, ko sem sama postavljala vprašanja in vas spodbujala z linki iz youtuba ni nobena sploh reagirala ali podala kakršenkoli komentar.

Vsako, ki je zainteresirana za tovrstne operacije zanima kaj ga čaka in kaj lahko pričakuje, več informacij imaš bolje veš kako odreagirat in si pomagat v določeni situaciji. Take situacije pa prav gotovo pridejo, slej ko prej; kam se obrnit, kako jih rešit?!!

Torej konkretno vprašanje; Kam po pomoč, če se kaj zakomplicira po op.,
ko si že doma? Koga vprašat za nasvet, koga in kam poklicat?!

LP D

Ženske… Imam idejo… Ne vem lih če je primerna ampak mogoče bi kaj pomagalo… Mogoče bi bilo fajn da bi par postov s pritožbami sprintali (katerakoli ki gre na naslednje srečanje) in nesli na srečanje… Pa jih pokazatii psihologinji… Mogoče bi dala kak komentar na to… Če vam povem po pravici… Malo čudno mi je v želodcu… Verjamem da je dr. Breznikar strokovnjak na svojem področju, ampak če ima toliko laufarije sem pa tja, pa še privat pa to… P saj človek ni robot, mislim da je po določenem času tud izčrpan pa ne več čist zbran… Ne vem, sicer ne morem sodit, ampak… Glede na to koliko obveznosti ima… Ne vem no…
Ampak ok, zdaj sem se že odločila za op in to bom dala skoz…

Kot pravi pemina, op prinaša določene probleme, verjetno ne pri vseh ampak pri določenem procentu operirancev… Po drugi strani pa jih debelost tudi, in verjamem da so te bolezni veliko bolj nevarne…
Tako da… Jaz sem še vseeno za op… :)))

Živjo

elika, jaz sem bila pred tabo, oblečeno sem imela bel bluzo. Če imaš čas za naslednijč, bi se lahko dobile malo preje, da se spoznamo kaj bolje. Mislim, da smo iz istega konca, vndar verjetno si ti ša malo naprej.
Nevem, ali si ti šele začela ali si kje sredi poti.

lep pozdrav

jaz mam ponovno eno vprašanje,kako pa veš da ti je trak zlezu dol ali se premaknu??kako to veš?jaz imam zaradi teh težav ki jih berem kar naenkrat vse simptome:D..no malo čutim slabost po 17 dneh prej je nisem..hrana gre pa normalno dol..

upam na odgovor lep pozdrav.

cvetka4,drži,pridem naslednjič pol ure prej,pa mal počvekamo.Sem iz okolice NM,drug teden pa mam prvi pregled.

dr. vidi na rentegnu-sam od sebe ti ne bo zlezu-se moreš kar prenajedat in kar nekajkrat bruhat-dr, pravi 100krat bruhaš-gre trak ven!

Imejte se rade! paper

Ohh..ok hvala za informacijo!Jaz še nisem bruhala pa tut prenajedala se nisem mi je pa malo slabo pa nevem zakaj!!

Punce, hvala vam, da vam je mar za mene. Dobesedno mislim tako! Ker po zadnjem dogodku sem imela res občutek, da moje življenje nima vrednosti-za kirurga, kateremu sem popolnoma zaupala.Pa sem se odločila preživeti in si pomagati sama. Strah ostaja, ampak ga obvladujem.
Bettina, hvala ti za lepe besede, kar se pa tiče žolča oz. žolčnih kamnov, pa mi ga je odstranil pri bypassu, tako da ni to.
Shera, ti si pa občudovanja vredna punca! Vsakemu na tem forumu si pripravljena pomagat in tudi dejansko vedno pomagaš! Kapo dol punca!
Pemina, tebi bi pa iz lastnih izkušenj – preverjeno – toplo priporočala zjutraj na tešče hruškov sok iz sokovnika. Meni pomaga samo to in to od samega začetka.Zagotovo te nažene!
Še enkrat se zahvaljujem vsem puncam, ki ste mi izrazile lepe želje in ste z menoj, ko to najbolj rabim!
Lep pozdrav, Tatjana

Pozdravljene punce..da se še malo jaz oglasim ko pišete o vseh teh problemih..Sama sem že dobrih 7 mesecev po baypassu in počutje je zaenkrat vredu..samo včasih mam omotice in mislim da zarad vitaminov..včasih pozabim vzet:)Ja moram pa priznat da sem imela tud na začetku težave..zaprtost,omotice,slabosti pa še bi se kaj našlo..Bruhala pa nisem nikoli..Shujšala pa sem 35kg in sedaj se mi je pa vse skup zaustavilo…upam da bo šlo naprej:)Pojem pa že tud lahko več kot prej no malo več,mogoče je to..tako da punce mislim da se težave po določenem času umirujo no vsaj meni so se..Pa veliko sreče vam želim..papa

Hi,

Tudi v ameriki si želijo informacij kako gre operirancem, kaj so se naučili, česa ne zmorejo, kaj razmišljajo.

Jaz vsak dan preverim tole teto, če je poslala kakšen nov video. Velikokrat se mi zdi kot, da sprašuje in govori ravno to kar tudi mene zanima.

Morda si katera ogleda?!

http://www.youtube.com/watch?v=YT9v1tuCvNY&feature=channel_page

LP D

Hvala vam. Se že boljše počutim, ko vem, da je to dogajanje dokaj normalno. Sem pa sedaj postala še bolj previdna, da res veliko pijem.

Saj, hvala bogu, za silo so svečke. Bom pa postala previdnejša, da več popijem. Prej sem najverjetneje premalo, ker sem bila rahlo lena, sedaj pa povsod za sabo vlačim vodo:)

Lepo pozdravljene.
Danes sem bila na drugem pregledu pri prof.Pleskoviču v Lj. Fajn dr.!
Se mi je kar posvetil in rekel naj vprašam kar me zanima.Pa nisem mela kaj dost vprašanj.Pol je pa rekel,da dobim datum po pošti in bo to verjetno že aprila. Zdej pa odštevam dneve in se veselim op,kljub vsem slabostim.
Ljubljančanke se vidimo na srečanju.

danes me je Zanoškarjeva obvestila, da pridem v SG v torek;10.3.na njeno predavanje, se pravi je začela delat s polno paro…

Ojla tatjana… 🙂 Hja, vem da ti ni vseeno… Od kirurga pač pričakuješ da ti bo takrat k boš v težavah pomagal, pol te pa tak na hitro odpravi al pa si sploh ne vzame časa… Vem da je polno zaposlen, ampak on je tam zaradi nas… Ljudi… Za tak poklic se je odločil in pol ne moremo bit zanj samo številke… To mi ni lih najbolj všeč no…

He he, no jaaaaa, ne me preveč hvalit… :))) Bom še važna ratala… He he he… ;))) Saj neeeeeeee, sem ena čist preprosta deklina z dežele ki rada pomaga in vrta in vrta če jo kaj zanima… 🙂 Takšna pač sem, če lahko pač pomagam… 🙂

Sicer pa… Kako si pa zdaj? Se bolečine še nadaljujejo ali so se prenehale?

Joj, uboge ste, ženske, res! Da ste morale kar na operacijo, ker si drugače ne znate pomagat.
Ma, joj! In je zdaj hujšanje kaj drugače, kot če bi hujšale po navadni poti?
Zdaj imate sam še več sranja: razni zdrsi, bolečine, jeste ko dojenčki, lasje vam izpadajo. Pa kaj ne premorete nobene samodiscipline, da morate v tak rigorozen ukrep?
Uboge ste, res.

A ne da? :))) Ženske, gremo se sramovat… :))) Nimamo samodisciopline… Glavno da jo ti imaš… :))) Samodisciplino mislim… :)))

Najbolj smešno je, da se za tem kao posmehovanjem samo skrivaš. Ubožica, res.

Ne razumem…najprej pometi pred svojim pragom in se ne obremenjuj z nami, ker ti pamet očitno ne sega kaj dosti daleč…

Punce, brezveze, pustite, naj “Ne razumem” brunda naprej.
Prebiram vas sicer iz firbca, kadar mi je dolgčas in brskam po različnih forumih, se mi pa zdi tole vsajanje tako butasto, da sklepam, da mora biti kakšna zakompleksana pubertetnica, ki brska po forumu za hujšanje in opreza za kakšno novo ekspresno dieto, obenem pa se tolaži, da takole debela pa ona že ni.
Res, sem že precej v letih in še nisem srečala popolnega človeka. Eni lahko shujšajo, pa ne morejo prenehati kaditi, drugi obratno, eni pijejo, drugi so obsedeni s svojo lepoto, eni ne znajo reči ne, drugi mrzijo cel svet itd.
Sicer pa takole reagirajo le zakompleksani ljudje…veste, eni so pač takšni, da jih radi “zdravijo” s težavami drugih.

Pa lep pozdrav vsem!

Nusadusa,

zelo lepo si napisala, 100 ljudi – 100 čudi.

A ne bi bilo dolgčas, ko bi bili vsi popolni, brez skrbi in težav!?

New Report

Close