Najdi forum

Operacija želodca

…ob 14 (inf za Lj)

Se vidimo sklobuc1??? elika???

Ja,še mal pa grem na pot.

Rekla je sestra, da ne veliko sam da ne vejo kdaj bo vse skupi zlaufal:([/quote]

srečnica a te lahko vprašam od kod si.upam da nisem preveč radovedna..sam trenutno ne poznam nobene druge ki gre v celje na operacijo razen ane-ancek in zadnje priložnosti.[/quote]

Iz okolice Ljubljane, Jevnica

V četrtek sem bila pri dr. Breznikarju, ko mi je povedal, da grem v ponedeljek na sprejem. Ekstra sem ga vprašala, če moram biti na kakšnem postu do operacije ali na kakšni dieti. Rekel mi je, da ne, naj normalno jem, le nažiram se naj ne, da se ne zredim.

pozdravček, evo me, pa sm nazaj od dr. Breznikarja, danes sem bila pa hitro na vrsti pa si je kar čas vzel in reku, da kar naj vprašam, kar me še zanima….Vprašala sem ga, če moram pred operacijo naredit še UZ trebuha, pa je reku, da ne…,k anestezistu pa 14 dni pred operacijo, najbolje kar k njim u bolnico…, ni treba bit pred operacijo na nobeni posebni dieti, tko je reku meni, ni nujno, da to velja za vse enako…
pa vprašala sem, katere tablete proti bolečinam oz. glavobolu lahko ješ po operaciji,pa je reku, da ni važno, da vse lahko…
Aja pa takrat ko bom šla k anestezistu, se moram še pri njemu oglasit, tko da ne vem, kako mi bo to ratalo se istočasno naročit….pa vse 14dni pred op….
shera sm ga vprašala kako se kaj pomika čakalna vrsta, pa ni nič hotel komentirat, sam reku je: pol leta….če bo res tako, pridem na vrsto aprila, pa da vidmo zdaj….

Oglašam se prvič, čeprav vas spremljam že nekaj časa.Že drugič sem zbrala pogum in bila pri dr. Breznikarju, tokrat v Celju.Končno vidim možnost, da lahko nekaj naredim zase, za svoje zdravje. Vendar…Skrbi me, da se ne bo kaj zakompliciralo. Tako kot se je pri Anil.Hudo!

Živjo!!

Danes je 15 dan od moje operacije trakec in moram povedati da se počutim 100% boljše kot prvi teden!Izgubila sem vsega skupaj 6 kg in počutim se resss bolje!!Včeraj sem začela z kašasto hrano in sem danes kr pol kg težja:D vendar je to normalno.Zanima me tiste ki ste bile operirane trakec,ali je 6 kg v 15 dneh malo ali normalno,strah me je da gre počasi in da preveč pojem.Res se zeloo držim nazzaj ker sitosti neke pretirane ne čutim in niti slabo mi ni ko jem.Drugače pa se splača,komaj čakam da bodo začeli kg iti dol ker trenutno stojijo.

Vso srečo vsem ki še čakate,verjamite splača se potrpet!!

kaja

nody,
kot skrbi tudi vse nas ostale in prav je tako.Vsak poseg ima določene posledice in vsi upamo na najboljše.Na pomoč pri tem,da bomo končno lahko lahkotneje zadihali.Komplikacije so zmeraj možne,saj zato pa je treba na toliko pregledov prej.Kakšen pa je tvoj ITM.

nody… Lej, ne mislit na to… Anil ima pač to nesrečo da je verjetno bolj dovzetna za ta vnetja… Pa če pogleš na to kakšna si sedaj… mislim, če si se odločila za op pol si verjetno taka bunkica kot me vse ki še čakamo na op… :))) No, kaj sem hotla, če že gledaš na to kaj bi se lahko zakompliciralo… A veš kako se ti življenje lahko zdaj zakomplicira… A veš kakšne bolezni ti grozijo s toliko in toliko odvečnimi kg? Vsi smo ogroženi, lahko nas kap… Srčna možganska, imamo povišan holesterol, previsok krvni tlak, pa bolje da ne naštevam več…

Ma ne gledati na negativne stvari… Vem kako ti je, tudi jaz sem na začetku mislila na vse to… Sami črni scenariji… Pa sem se pobrala in zdaj se v bistvu veselim op, ker vem da se mi bo življenje obrnilo v čisto drugo smer… Pozitivno seveda… Tako da… Ne misli na to, raje misli na stvari ki jih boš lažje počela po op, na stvari ki bi jih mogoče rada počela pa jih zdaj ne moreš, zaradi svoje teže…

Tako da… Le pogumno, s tabo smo… :)))

naj napišem bolj natančno-tako mi je pisalo na obvestilu,ki sem ga dobila po pošti,ko so mi sporočili datum operacije-14 dni pred operacijo naj ne hujša,3dni pred sprejemom naj pije samo vodo!

Imejte se rade! paper

Joooj, punce kot je napisala Maja Tutaja, mislim, da se nam počasi odštevajo dnevi do OP. Seveda če to drži, da se čaka 6 mesecev, potem mi je še ostalo cca 3 mesece in to bi bilo še pred poletjem-ZAKON!! :)))))))
Kajne shera???? Sma tu nekje v vrsti druga za drugo, a ne?
No saj se ne veselim preveč, samo me zadnje čase ščitnica tako utruja, srce nagaja, da komaj čakam, da grem dol s kilažo. Se trudim, da ne jem po 18 uri, pa nabiram kondicijo, sam to ni dovolj.

Polona, javi se kaj, poročaj kako je šlo, sem fuuuuulllll mislila nate v ponedeljek.

Pridne bodite.

UPANJE UMIRA ZADNJE!

@Maja Tutaja: to naj te ne skrbi kak se boš lahk naročila k anestezistu in B. na isti dan… takrat ko dobiš datum za anestezista se samo oglasiš pri dr. B. da ti da napotnico in to je to… no vsaj pri meni je bilo tako…

elika in shera,saj vem, tveganje, da se kaj zalomi, vedno obstaja, pa karkoli že narediš. Z težo se bojujem celo življenje, za vsakim hujšanjem pridobim nazaj, plus še kakšen kg.Trenutno je moj ITM 50.Zavedam se vseh bolezni, ki jih bom lahko slej ko prej dobila.Povišan pritisk že imam, obrabo kolen tudi. Zato sem se zagotovo odločila, da debelosti naredim konec. Rada bi počela veliko stvari, ki jih sedaj ne morem. Zato sem ponovno zbrala pogum, šla do dr. Breznikarja, se za 26/4 naročila pri psihologinji. Je pa res, da ma še malo razjedajo pomisleki na operacijo.Bo že bolje!

aha Anček…sam on je meni danes dal napotnico za anestezista, pa je reku, da se moram po razgovoru in po zadnjih izvidih pred op oglasit še pri njemu, to pomeni, da se moram naročit za anestezista, ko bo čas za to, na ponedeljek, da lahko sploh pridem do B….ne vem, sm misnla, da pol sam še na sprejem pridem, nism vedla, da je treba še enkrat k njemu, skupno bo to 4x pred op….no ja, sej ni panike…
Aja še to je danes sestra povedala, da vsak teden naredi (v SG) 2 trakca in 1 bypass..

Nody, ne daj se… Sama vidiš da te že dajejo določeni zdravstveni problemi… Seveda obstaja tveganje, ampak zelo majhno… Pa čim manj oz. sploh ne misli na to, bo se že porihtalo… 🙂 Kot sem rekla, kr pogumno naprej… :))) Vse bo še dobro, boš vidla… 🙂 Misli pozitivno, pomaga veš… :)))

Kajči, vse je odvisno, koliko je tvoja “štartna” teža. No, na sprejemu je bila moja štartna teža 114,5 kg. Po enem tednu jih imam 109 in sem kar zaskrbljena. Takšen šok nikakor ni ok za telo. No, hočem ti povedati, da je bolje, če na nek način računaš procentualno izgubo telesne teže in boš videla, da smo verjetno vsi nekje tam.

V 14-ih dneh 6 kg je dokaj nezdravo, ampak tako je pač po tej operaciji. Najbolje je, če se hujša nekje 4kg na mesec.

Pa ne pozabit na miganje. Komaj čakam okrevanje in toplo vreme, da ga bomo kaj maširali po hribih. letos bom nekoliko lažja in upam, da čez poletje naberem ornk kondicijo:)

nody ….joj NE NE to pa ne delat , da bi si ti premislila zaradi mene to pa nikakor …ve4š saj ni rečeno da boš ti imela iste težave kot pa jih imam jaz NEEEE to se dogaja pač meni in če se ne motim še ni nobena izmed punc nič kaj pisala o tem in seveda zato tudi sklepam da druge nimajo teh težav …kaj češ tudi take stvari se dogajajo ……………….. ampak meni NI NIKAKOR ŽAL da sem se odločila za OP, čeprav imam kdaj pa kdaj pač slab dan (ko me začne spet to matrat ) in takrat bleknem kako neumno.
…Vendar po drugi strani pa sem res srečna in hvaležna sama sebi da sem se odločila za ta korak …in glej lažja sem že za 28 kg to pa tudi nekaj šteje …je tako ?

sicer pa sem že malo boljše ..ker se mi je malo samo umirilo ..upam samo da bo šlo brez antibiotikov…

Shera …hvala za nasvet sem si kupila tiste kapsule

lpS…..

nody,

ti moram povedat, kaj je meni rekel dr.Breznikar, ko sem mu povedala, da me je strah operacije. Je rekel:” Saj je prav, da vas je malo strah,ampak bolj naj vas bo strah, da ostanete takšna kot ste, kot pa same operacije”. Mislim, da me je s temi besedami “postavil” čisto na realna tla. Kljub strahu, vem, da je prav, da sem se odločila za operacijo in upam, da bom potem, ko shujšam, res imela manj težav z zdravjem. Veš, tudi jaz imam obrabo kolen, hrbtenice, povišan krvni tlak…. Nody, kar pogumno naprej:))

Lp, Z

Dober večer.
Dans sem bla na skupini v Lj in sem spoznala prav fajn punce. April Rain srečno v torek,oz sredo. Si prav fajn in mi je bilo veselje se pogovarjat s tabo.

Hej ka-ja… 🙂 Pa ki mi ti hodiš punca? 🙂 😉
Jaaaaaaaaaaaaaaa, če bo res vse šlo po vrsti pol računam da bom junija na vrsti… :))) 8.12. sem se vpisala na čakalno listo, ti pa 2 tedna prej a ne? 🙂 Pa dobro, če vzamemo še 1 mesec rezerve če se kaj zalomi… Pol še pred avgustom, pa bom še septembra lahko šla na morjeeeeeeeeee… 🙂 Pa saj ti 3 mesci so hitro minili ne? Upam da bodo še naslednji 3 tak brzinsko… :)))

Glede gibanja je pa pri men živa katastrofa… Levo koleno sem si že 2 skuglala, zadnje čase pa me tak špika da še komaj hodim… 🙁 Gibanje pri men nula… 🙁 Zdaj ko bo lepše bom probala malo it na bicikel če bo šlo… Pa dieta tud… Stojim na isti teži kot na 2. pregledu… 🙁
No ja, verjetno se bom zbrala skup ko bom zvedela datum za op… Mislim da se mi bo takrat motivacija spet dvignila… 🙂 Upam… 🙂 Komaj že čakam na op… ka_ja ti tud a ne? :)))

New Report

Close