Glej na to, da zadovoljiš dnevno potrebo po vitaminih. Sama sem imela nekaj časa UnicapT, ki sem jih drobila, vendar mi je bil okus tako zanič, da sem zaradi njih enkrat bruhala in potem sem zamenjala s sirupom multivitamin, od Epresata. Dobiš jih v lekarni, sanolaborju,… Okus je nekako po agrumih in mi ni bilo slabo. Odmerek pa piše v priloženih navodilih. Dobiš zraven pokrovček in si naliješ noter, ter spiješ. Sama sem se po določenem času že navadila, koliko je ta požirek velik in sem pila kar iz flaše 😀
@bigfutmama: sama sem imela ITM 35, zraven pa migrenske glavobole (ki jih ni več, juhuhu), bolečine v križu, počasi pa so se začele tudi bolečine v kolenih. No, vsega tega ni več.
Pozdravljene ženske. Sedaj sem že 4. dan na ornk stradanju in moram reči, da se počutim obupno. Prej sem pojedla nekaj žlic slane gobove kremne juhe, sicer se bojim, da me čaka infuzija. Več kot 1dcl vode v enem krogu sploh ne spravim dol, me začne že vse tiščati. V celem dnevu komaj spravim v sebe 1l tekočine, nikakor pa 2l ali več.
Moji možgani delajo na polno, od dvomov zakaj sem sploh šla na op., do razkrivanja neumnosti v mojem prehranjevanju vsa ta leta. No, sedaj je tako. Poti nazaj več ni, hvala bogu. Po stanovanju se premikam kot polž. Hvala bogu, vsaj proteinski napitek sem danes dobila po pošti. Malo me samo skrbi, ker spravim v sebe majhne količine tekočine.
Pa verjetno bo to mimo, upam samo, da brez drugih posledic…
Pemina dobrodošla spet doma in ,,samo da je za tabo ,,je tako ..
Punce ne bom ničkaj komentirala vaših postov ,čeprav ste bile zelo pridne z pisanjem in bi imela sama kar kaj za dodat ampak sem spet pristala v postelji…
ne vem, več kaj je to oz. kaj se to dogaja z mano saj zgleda da se mi je moje vnetje sečil spet pojavilo …vsaj zdi se mi tako ker me že od včeraj spet hudo boli celoten spodnji del trebuha in ledvice ….ne vem ne vem več kaj naj si mislim to se mi vse prevečkrat ponavlja sedaj je že 6 od operacije (17.10.08) in stvar tako boli kot bi me nekdo rezal z nožem v trebuh….
….čeprav moram priznat da me pa danes res nekam čudno boli saj imam bolečine že od žličke dol…upam da bom zdržala do ponedeljka potem pa grem k svoji zdravnici
…mater če samo ponislim koliko sem zadnje čase na bolniški mi je kar slabo …saj še nikoli nisem bila za sebe toliko odsotna ……
….saj sem vesela da sem nekaj naredila za sebe in , da tako lepo izgubljam kilograme ampak vse te bolečine in izostanki iz službe pa mi že pošteno zbijajo vso dobro voljo PRIZNAM ……takšne stvari se mi pred OP niso dogajale v bistvu sploh nisem poznala kaj so to bolečine sečil.. in antibiotikov pojem sedaj več kot pa vse ostale hrane …RES SEM ŽALOSTNA IN ŽE POŠTENO NA KONCU Z ŽIVCI….boli me tak da se niti premikat ne morem kaj šele da bi dvignila mojo LINO ni šans..
lep vikend
LP S…..
Joj anil, boga… 🙁 Vedno imaš te težave… Jaz sem na netu zasledila te kapsule… Moja mama in jaz jih jemljeva preventivno, ker sva obe imele težave z vnetjem mehurja… In moram rečt, od takrat nobenih problemov več… Poskusi… Vem da ne smeš kapsul, verjetno si jih lahko razpreš in streseš na žlico pol pa vse skupaj zaužiješ s tekočino… Se pom pozanimala če obstaja tud kaj v tekoči obliki… Do takrat pa… Poskusi… Škodit ne more, je naraven produkt… 🙂
Oj, anil. Tako zelo se mi smiliš. To manjše vnašanje tekočin, prinaša lahko te posledice. Tega se tudi sama bojim.
Včeraj sem imela ful krizo, počutje je bilo na dnu, tako psihično kot fizično, danes pa sem super. Spijem lahko že več vode in tekočine. Fizično počutje je boljše, s tem pa tudi psihično. Najbolj se bojim dehidracije in težav, kot jih ima anil. Pijem vitamine, tako da vsaj na tak način nadomestim izčrpanost telesa.
S temi požirki se jaz nikakor ne odžejam, ampak nekako vztrajam. Moram povedati, da moraš biti psihično precej bolj pripravljen na zadevo, kot sem mislila pred operacijo.
Verjamem, da je to dobro za mene, ker je to verjetno edini način, ki me bo spametoval, glede hrane. Začuda se danes že veselim zelenjavnih juhic naslednji teden, prej je bilo moje prehranjevanje precej slabše itd.
Ne bom pisala samo pozitivnih stvari o operaciji in posegu, ker mislim, da moramo govoriti tudi o težavah, ki te spremljajo po operaciji, da ne bodo fantje in dekleta mislila, da so edini z dvomi po posegih. Pa tudi zato, da vsak še enkrat preceni, če bo zmogel takšen način drastične spremembe.
Hvala sheri, ki je spodaj limala linke o proteinih, tako mi ni bilo potrebno iskati, ko sem bila boga. Sem jih že včeraj dobila in bom s tem še malo podkrepila svoje telo.
Hm… kaj naj vam rečem, na zdravje;)))
Anil ful se mi smiliš. Poskušaj popiti več vode, tako da se bo telo lažje čistilo. Sama nisem imela z mehurjem in sečili nikoli težav. Hvala bogu, ker mora to zelo boleti. Daj drži se.
Pemina prav je da nas informiraš tudi glede vseh težav ki jih imaš, kajti tako se tudi me ki še bomo operirane lažje psihično pripravljamo na ta korak, ki ni glih enostaven. Hvala ti in se beremo in upam tudi vidimo.
Maja Tutaja, a to greš na 2. pregled? :))) Po pogovoru pa pričakujemo izčrpno poročilo… :))) Aja, vprašaj ga še če je res dobro da 3 dni pred op nič ne ješ… Zadnjič smo se nekaj pogovarjale o tem… Vse ok in prav, da se ti jetra zmanjšajo pa to… Samo mene zanima če nisi pol preslaboten za op… Oz. če je možnost komplikacij večja ali manjša… 🙂 No, jutri ko prideš domov pa le poročaj… :)))
O, ti šment, ti,
anil pa spet tvoje vnetje. Probaj z brinovimi tabletami (al kaj so že…?), baje so super. Ejejej… Pa kaj se tebe drži taka smola. Anil, pij čimveč lubica… Želim ti, da se čimprej pozdraviš.
Polonajerin, jutri ob tem času, bo vse mimo. SREČNO!!! Pa javi se in poročaj.
kr ena, tebi tudi želim vso srečo čez 14 dni!
pemina, pridi, če boš lahko…
Lp,
Lili
shera…bom poročala…upam, da ne grem spet zastonj gor, ker me tko čaka 6 ur vožnje z avtom… na drugem pregledu sm bla jst pa oktobra in sm od takrat na čakalni listi, le da nism imela dexa-testa, ker nisem vedla za to, pa je pač dr.B. mi to spregledal, pač mu moram to odnest gor, ker “ni” dobil po pošti, ko sm poslala, čeprav so mi sestre tako naročile…”šmorn” pač…, mam ga pa kar nekaj stvari za vprašat, sam upam, da bom sploh na vrsto prišla, ker do zdaj se nikol ni mel časa pogovarjat nič, ko sem bla tam…., bomo videli, ju3 zvečer enkrat pridem domov, pa bom poročala…