Oj, Polona, želim ti vso srečo. Mene je bilo na smrt strah in vem kako se počutiš. Jaz sem za operacijo izvedela v četrtek, v ponedeljek sem že bila na sprejemu. Čist prestrašena. Ob sprejemu pritiska ok. 170/110. No, potem sem prišla malo k sebi in je padel.
Saj bo. Nič se sekirati. Gre pa tudi meni vsa ta okornost precej na živce. Pa zadihanost, ne morem prav sedet, pa ne morem ležat, ne morem pit, ker me takoj vse začne tiščat. Grrrrrr. Vse me že boli, kar me ne od operacije, me od ležanja:)
Bogi moj možek, je včeraj prvič sam skuhal govejo juhico. Me streže spredaj in zadaj. Zaenkrat mi še nogavice obuva:)))
Uživaj na koncertu in se sprosti. Saj bo mimo in ne bo več poti nazaj:) Sem pa včeraj stopila na tehnico in je kazala 3kg manj od ponedeljka zjutraj. Tako da sem vsaj neko motivacijo dobila, neko voljo, da od sedaj naprej več ne bom hodila s strahom na vago. To mi je dalo zagona, da bom potrpela še teh nekaj dni, pa bo bolje.
Punce, hvala za lepe želje. Jah, uživam, no. Saj vidite, v normalnih okoliščinah me ne bi bilo tu gor tak zgodaj:)))))))
Vse me že boli od ležanja. Žejna sem, poln kufer imam pitja po požirkih hehehehe.
PO eni strani sem lačna, po drugi sita. Groza. Sem pa od ponedeljka lažja za 3kg, boga reva:)) Vsaj to mi je neka motivacija, da prebrodim prvi teden, prvi mesec:)
Če bom lahko se vidimo 5.3. na kavici, bomo videli, ker 7.3. pa ima moj mali rojstni dan. Sicer bo imel bogi moj mož cele priprave letos preko:P, ampak nekdo mu mora narekovati, kaj je potrebno urediti:)) Revež, od vsega skupaj zvečer samo pade v posteljo hehehe. Pa more mene streči, pa v trgovino hodit, pa za sina skrbeti, pa gospodinjstvo…..
Drugače se počutim ok, danes grem mojemu zdravniku pokazati ranice, če je vse ok. V bolnici so bile informacije dokaj skope. Ko sem kaj vprašala, so rekli, saj boste vse izvedeli pravi čas. No, na koncu nisem nič prav izvedela. Niti tega, kako lahko požiram tablete. Imam namreč tablete za ščitnico. Sestra mi je sicer rekla, da niso prevelike, ampak nekako ne upam. Že itak me vse tišči, ko spijem deci soka.
Saj, to so vse začetniški strahovi, ko se navadim, verjamem, da se bom naučila s tem živeti.
Sem brala malo izkušnje operirank za nazaj, sem prebrala, kaj je doživela anil. Sedaj vem, da se moram cel mesec paziti in hvala bogu za ta forum, da lahko iščemo informacije. Hvala bogu za ženske, ki vse delite z nami. Tudi sama bom poskušala opisovati svoje izkušnje, da bo še kateri kdaj kaj koristilo.
Dobrodošla pemina,
vsake informacije so dobrodošle, sploh pa iz prve roke, tako da bomo z veseljem prebrale vse kar boš napisala.
Prvi dnevi so zelo težki, vsak naslednji bo lažji, DRŽI SE!
Ja v takšnih trenutkih, ko same ne zmoremo, vidimo koga imamo zraven sebe. Največkrat se nam zdijo kar samoumevni, takrat pa ti dajo misliti, da so premalokrat pohvaljeni in resnično vidni – naši MOŠKI.
Zato jih večkrat poglejmo in se jim zahvalimo za vso podporo in pomoč, za energijo in ljubezen, ki nam jo nudijo, celo takrat, ko se same nismo sposobne imeti rade in takrat, ko ravno to najbolj potrebujemo. Njim ni pomembno koliko kaže tehtnica, oni tehtajo samo naše srce!!!!!!!!!
Veliko sončka
D
Pemina, ful sem vesela zate… :))) Vse se bo porihtalo, boš vidla… :)))
Glede možeka pa… He he he, zdaj lahko vidi za kaj vse moraš ti skrbet… :))) Bo že zmogel… 😉 Za tabletke pa ne vem, po moje najboljše če vprašaš kam če se lahko zdrobijo če te je sztah da se kje zataknejo…
Lepo se imej pa čim manj bolečin… :)))
Kr ena, torej si čakala pol leta na OP… :)) A to boš v SG operirana? Ja obvezno poročaj pol ne… :))) Zgleda so malo pospešili tud bypasse zdaj… 🙂 A si kaj shujšala pred OP? Koliko pa si imela ITM? No, če sem preveč radovedna me pa kr opozori… :)))
Shera,
nič nisi preveč radovedna.Lansko leto marca, ko sem bila na prvem pregledu, sem imela ITM 44. Od takrat do danes sem shujšala 9 kg, tako da imam trenutno ITM 41. Operirana bom v SG.
V ponedeljek sem bila na klubu, smo se videla in bile tudi skupaj na kavi:)))
Po operaciji obvezno poročam:)
polonajerin,
ker imam operacijo čez 14 dni, me zanima,ali si se te dni pred operacijo kaj drugače prehranjevala? Meni je ena rekla, da je fajn, če si že pred operacijo na vodi (sama je bila 3 dni). Hvala za odgovor.
Živjo, glede interneta v sobi, no saj v sobi kjer sva bili z Lili se ni bilo moč priključiti na internet, lahko pa se na elektriko,in če imašprenosnik, ki ima posebno kartico”Glob troter”, tako se imenuje potem gre. Baje pa je v višjem nadstropju v dnevni sobi računalnik s priklopom na internet, priporočam, da tisti dan ko prideš na sprejem raziščeš, tako ti ne bi bilo treba s seboj nositi prenosnika. Jaz sem se na internet povezovala kar preko mobilnega telefona..
Pa še to, baje po operaciji ni dobro takoj brati, posledično tudi pisati…to so nam povedale gospe, ko smo šle po klubu na kavo, se jim je poslabšal vid, tudi jaz imam občutek, da se je tudi meni.
Veliko sreče, drži se, držimo pesti zate..
Koma
koma: sama sem bila že pod dvema narkozama, moja mati pod tremi, pa nobeni niso prepovedal branja 😉 priznam pa, da mi ni niti malo pasalo napenjati oči, ko sem se zbudila in sem tisti dan po operaciji več ali manj prekinkala/prespala/malo klepetala, knjige pa nikakor nisem mogla brati, ker me je potem ščemelo v očeh. Nekako bi lahko rekla, da se nisem mogla skoncentrirati.
kr`ena:3-5 dni pred operacijo je zaželjena lažja prehrana, s čim manj maščobami, zaradi tega, da telesni organi ne pridejo preobremenjeni, posledično so tudi jetra malo manjša in doktor lažje pride do samega želodca in tudi lažje operira.
srtečnica a so ti povedali kolika si na čakalni listi?[/quote]
Rekla je sestra, da ne veliko sam da ne vejo kdaj bo vse skupi zlaufal:([/quote]
srečnica a te lahko vprašam od kod si.upam da nisem preveč radovedna..sam trenutno ne poznam nobene druge ki gre v celje na operacijo razen ane-ancek in zadnje priložnosti.
Živjo vsem !
Shera, en mesec pred operacijo, ki bo v pon., sem bila na dieti in shujšala osem kg. Se pravi – nič maščob,sladkorja, kruha, sokov, krompirja itd. Pila sem sok rdeče pese, pa razne vitamine, sadje, razen banan, surov korenček, no in parkrat sem bila v kitajski restavraciji, kjer sem jedla tisto hrano, ki ima tri vrste mesa. Ne vem, kako se kliče, nima pa skoraj nič maščob. Seveda sem imela eno porcijo za šest obrokov.Jaz za obrok količinsko pojem približno en dcl hrane. Naj še povem, da že od prve operacije hodim enkrat mesečno po inijekcijo vitaminov v ambulanto, saj mi je takrat hemoglobin drastično padel zaradi krvavitev. V bolnici sem takrat po op. bila tudi 24 ur pod kisikom in na raznih infuzijah.
Ja, kar se interneta tiče, tudi moj mobi ima internetno povezavo, a mi je zoprno, ker je vse skupaj majhno. Imam pa prenosnik z brezžično povezavo ( bluetooth ), Koma, ne vem kaj si ti imela v mislih ( glob troter ), je to to ?
Ajd, zaenkrat naj neham nakladat, nervozna sem, danes Zečić, jutri sprejem, v pon., Breznikar z nožem. Ajeej !!
Lep dan in se beremo in upam, da enkrat tudi vidimo. lp Polona.
Hi,
jaz pa še vedno čakam odgovor; koliko vitaminov dnevno je priporočljivo jemati po obvodu in katere ???!!!
Hvala in veliko sončka
D[/quote
jaz sem jemala Supradyn 1 tableto na dan.sedaj sem kar malo prenehala-jaz bi na tvojem mestu vprašala v bolnici-ampak mislim da je ena tabletka vitaminov na dan dovolj.Toliko-če sem ti lahko kaj pomagala-meni je na prvem izvidu ob odpustu iz bolnice pisalo da naj vnašam vitamine-kakšne in koliko pa ne !Sem se znajdla po svoje!